LIVEBLOG EK ATLETIEK. Rosius en Nkansa stoten door op 100m, verzekert Thiam zich op slotdag zevenkamp van derde Europese titel?

Op het EK atletiek in Rome staat vandaag de slotdag van de zevenkamp op het programma. Nafi Thiam begint eraan als leider, Noor Vidts is voorlopig tweede. Verzekeren de Belgische vrouwen zich op het verspringen (12u10), speerwerpen (18u20 of 19u35) en de 800 meter (21u47) van het eremetaal? Volg alles, ook de andere Belgen, in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Van waterellende naar waterpret: “Doet deugd om tijdens de zomer hier plezier te beleven”

Op en top festivalgevoel in Roesbrugge tijdens IJzerfun. Plezier op en naast het weer: dat is opnieuw de succesformule. In november vorig jaar stond het terrein nog volledig onder water door de overstromingen in de streek. “Waar we nu gezellig zitten, zat toen een goede meter onder water. Een wintereditie zit er door het overstromingsgebied dan ook niet in”, zegt

Lees meer »

Jasper Philipsen benut laatste sprintkans en wint zijn derde Tourrit

Jasper Philipsen heeft zijn Tour extra glans gegeven door de 16de etappe op zijn naam te schrijven. Aan de eindstreep in Nîmes was de Belg de concurrentie te snel af. Het is voor Philipsen de derde overwinning, die ondanks een valse start mag terugkijken op een geslaagde Tour. Groene trui Biniam Girmay viel op minder dan 2 km van de

Lees meer »

Expeditie voor het goede doel eindigt in tragedie op Mont Blanc: Michele (50) valt in gletsjerspleet en sterft

Michele Raule (50) wilde een van de grootste uitdagingen van zijn leven aangaan voor het goede doel. De Italiaanse bergbeklimmer, die geld inzamelde voor kinderen met kanker, stapte op zijn stalen ros in Genua en fietste enkele honderden kilometers naar de voet van de Mont Blanc. Als bekroning van zijn tocht wilde hij naar de top klimmen (4.809 meter). Maar

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »

Hitte bedreigt gezondheid in zeventien Italiaanse steden

Italië heeft al dagen last van een hittegolf. Het ministerie van Volksgezondheid heeft vrijdag het hoogste waarschuwingsalarm afgegeven voor zeventien grote steden, waaronder Rome, Firenze en Bologna. Dit betekent dat de hitte zelfs voor gezonde mensen gevaarlijk kan zijn.

Lees meer »

Marc Coucke en stad Oostende vechten het uit in de rechtbank: “Hij liet KVO achter met een molensteen rond de nek”

Het zit er bovenarms op tussen Marc Coucke en stad Oostende. Via de rechtbank wil de voormalige voorzitter van het failliete KV Oostende toegang krijgen tot het voetbalstadion om er een inventaris te maken van zijn bezittingen. Maar de stad en de curator van KVO weigeren dit pertinent. “Hij heeft daar niets meer te zoeken”, klonk het fel.
The

Lees meer »

Gert Verhulst kondigt – na Sarah Puttemans – nieuwe gast aan in ‘De Verhulstjes’: “Wat er met hem gebeurde, wens ik niemand toe”

Gert Verhulst en James Cooke zijn helemaal klaar om hun allereerste ‘ZomerRevue’ op het publiek los te laten. Naast de zomershow staat ook het nieuwe seizoen van ‘De Verhulstjes’ in de steigers. Daarin maakt Sarah Puttemans, de vriendin van Viktor, haar allereerste, langverwachte verschijning. “Ze passeert inderdaad enkele keren, al zeker in aflevering één, maar het zijn niet de grootse

Lees meer »

“Die eerste streep zon opnieuw voelen op mijn huid was zalig”: Cato (28) over haar strijd tegen een levensbedreigende hersentumor

Ze voelde zich weken misselijk en had zware pijnscheuten. “Stress”, klokt het. Maar de Gentse Cato Deschuytter (28) bleek een hersentumor van 5 centimeter te hebben. Kanker was de diagnose en ze had vijftig procent kans om te overleven. “Ik had zoveel plannen en die moesten allemaal de koelkast in.” Een jaar later doet ze haar verhaal.

Lees meer »