FBI geeft dossier van 475 pagina’s over zaak O.J. Simpson vrij

De FBI heeft een dossier van 475 pagina’s gepubliceerd over het onderzoek naar de overleden American football-ster O.J. Simpson en de dubbele moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Het is de eerste keer dat die verzamelde documenten voor het grote publiek toegankelijk zijn gemaakt. Dat melden verschillende Amerikaanse media. 

Meer krantenkoppen in België

Harelbeke Zomert gaat zaterdag van start met Franse avond

Op 13 juli en 10 en 17 augustus haalt het Stedelijk Feestcomité Harelbeke de zomer naar de Benoitstede met drie concerten onder de noemer Harelbeke Zomert. De concerten hebben plaats aan het Stationsplein en openen met een Franse avond.
The post Harelbeke Zomert gaat zaterdag van start met Franse avond appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Een verschil van 25 seconden met Longo Borghini: Kopecky strijdt niet mee voor winst in openingstijdrit

Vandaag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen

Cis Huyghe werd op zijn elfde Belgisch zwemkampioen. Zaterdag volgde de nationale triatlontitel bij de junioren. “Als zwemmer botste ik op mijn eigen limieten. Ik geraakte zogezegd mijn ei niet kwijt, omdat ik te graag fietste en liep.”
The post Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pfizer werkt aan concurrent voor Ozempic in pilvorm

Pfizer werpt zich op de miljardenmarkt van nieuwe generatie afslankmiddelen zoals Ozempic. De farmareus werkt aan een gelijkaardig middel in pilvorm. Het medicijn is nog in de ontwikkelingsfase. De eerste resultaten van een nieuwe studie zien er goed uit, meldt Pfizer donderdag.

Lees meer »

SV Roeselare in rouw door overlijden Roger Declercq, ex-brandweerman en gewezen trainer Eendracht Wervik

In Roeselare is Roger Declercq (94) gestorven. Hij was jeugdtrainer van het toenmalig SK Roeselare en in de jaren zeventig hoofdtrainer van Eendracht Wervik. Roger is bestuurslid van SK Roeselare en na de fusie SV Roeselare geweest. Roger was een gewezen brandweerman.
The post SV Roeselare in rouw door overlijden Roger Declercq, ex-brandweerman en gewezen trainer Eendracht Wervik appeared

Lees meer »

Surftalent Kamiel (12) krijgt zijn zin: “We verhuizen naar Fuerteventura zodat hij zijn droom kan najagen”

Hij vroeg het zo mooi in het VTM-programma ‘Wat zou jij doen?’: “Papa en mama, ik wil verhuizen naar Fuerteventura waar de golven veel uitdagender zijn dan aan de Noordzee in Koksijde.” Na veel wikken en wegen staat het huis in Oostduinkerke te koop en treffen Peter Deraeve (46) en Elise Debaere (43) de laatste voorbereidingen om met zoon Kamiel

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

LIVE TOUR. Ontspannen Evenepoel blijft kalm na “prima” eerste week: “Nee, nog geen plannetjes gesmeed met Pogacar”

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag voorgeschoteld. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard deze voormiddag terug op de kritiek. Remco Evenepoel sprak zonet ook met de pers en blijft ondanks z’n “prima” eerste week rustig. “Maar de uitspraak van de twee honden en het been zit nog niet in

Lees meer »

Wat is Viktor Orbáns plan achter zijn ‘Vredesmissie 3.0’? “Zelfs Von der Leyen kan dit soort onemanshow niet verbieden”

Amper een week nadat Hongarije van ons land de rol van voorzitter van de Raad van de Europese Unie overnam, is premier Viktor Orbán begonnen aan een zelfverklaarde ‘Vredesmissie 3.0’. Hij ging op bezoek bij Oekraïens president Zelensky, Russisch president Poetin én vandaag Chinees president Xi Jinping. Professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent): “Hij kan de komende zes maanden nog

Lees meer »

“Ik heb 3.500 euro betaald. Natuurlijk ben je dan niet goed snik”: een dag in het spoor van de unieke Oranje-gekte in Berlijn

Al toeterend, op klompen en met bier. Heel veel bier. Zie daar hoe onze noorderburen zaterdag Berlijn veroverden. Onze man ging op in de oranje massa – fandorp, supportersmars en stadion incluis – en zag hoe Nederland zich naar de halve finale knokte. Pure carnaval, uniek in zijn soort. Chronologie van een dagje Hollands erfgoed. “Allemaal van links naar rechts,

Lees meer »

Inzamelactie gestart voor gezin uit Kortrijk getroffen door woningbrand

Nathan Feys (33), Hanne Dierynck en hun drie jonge kindjes zagen maandag 8 juli de bovenverdieping van hun woning in Kortrijk in vlammen opgaan. Om hen een hart onder de riem te steken, werd er ondertussen een inzamelactie opgestart door een goede vriendin Jentien Gouhie. “Help hen via deze weg, zodat ze snel terug kunnen naar hun eigen start.”

Lees meer »