Hoe kunnen fouten ontstaan bij radiologie? “Als de complexiteit toeneemt, stijgt ook het risico dat er iets misloopt”

Het Antwerpse ziekenhuis ZNA Cadix zet alle radiologen, 7 in totaal, op non-actief omdat er onnauwkeurigheden bij de medische beeldvorming aan het licht zijn gekomen. Volgens gezondheidseconoom Dominique Vandijck van de UGent stijgt de complexiteit van de geneeskunde almaar sneller en verhoogt dat het risico dat er iets misloopt. 

Meer krantenkoppen in België

Tony is kampioen bij de Maandagavondkaarters in Deerlijk

De Deerlijkse Maandagavondkaarters, die hun thuishaven hebben in Snooker Pocket, brachten hulde aan de nieuwe clubkampioen. De hoogste eer was dit keer weggelegd voor Tony Demeulemeester.
The post Tony is kampioen bij de Maandagavondkaarters in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Waarom willen Bouchez en De Wever geen minister-president worden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de B-ploeg het mollenveld van de deelstaten op mag, zowel in Vlaanderen als Wallonië. “Hoewel iedereen het erover eens is dat daar het meeste politieke gewicht ligt, wil

Lees meer »

“Als ik president was geweest, was de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nooit gebeurd”: Donald Trump aanvaardt nominatie en blikt terug op aanslag

Met een showworstelaar, een evangelist en een rockmuzikant maakten de Republikeinen vannacht een grote show van hun nationale partijbijeenkomst, ruim voordat Donald Trump het podium betrad. Die stelde de aanwezigen, in zijn eerste toespraak sinds de moordaanslag, “de vier meest glorieuze jaren” in het vooruitzicht.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaming Dirk Alexander woont in India ‘huwelijk van de eeuw’ bij: “Mijn foto’s gaan nu de wereld rond”

Een toevallige ontmoeting in Parijs die uitmondt in een uitnodiging voor het huwelijk van de eeuw. Het overkwam de Vlaamse fotograaf Dirk Alexander (36). De afgelopen weken stond op de eerste rij tijdens de bruiloft van de Indiase miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29). In dit interview gunt hij ons een blik achter de schermen van het extravagante

Lees meer »

‘Pelstag’ houdt ijsberen op veilige afstand van mensen in Canada

De interactie tussen ijsberen en mensen in Canada neemt toe door de klimaatopwarming. De dieren spenderen steeds meer tijd op het land omdat het Arctische zee-ijs smelt. Ze vormen een gevaar voor mensen en andersom schrikken ook mensen de ijsberen af. Een GPS-tracker in de vacht van de beren moet ervoor zorgen dat ze uit de buurt van mensen blijven.

Lees meer »