Europa keurt staatssteun voor Bpost goed

De Europese Commissie heeft op 24 mei de staatssteun aan Bpost, voor de verdeling van kranten en tijdschriften van begin 2023 tot eind juni 2024, goedgekeurd. Dat schrijft de Franstalige krant Le Soir.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hadden die passanten mij niet gevonden, dan was ik nu dood. Net als mijn vriend”: Lotte (38) en Willem werden het slachtoffer van vluchtmisdrijf

“Die cijfers over het toenemend aantal vluchtmisdrijven brengen mijn verdriet weer naar boven. Vluchten na een ongeval is altijd de slechtste optie.” Lotte De Ridder (38) weet spijtig genoeg waarover ze spreekt. Ze raakte zwaargewond en verloor haar vriend nadat ze werden aangereden door een bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. “Een ongeval kan gebeuren, maar loop alsjeblieft niet weg. Het kan

Lees meer »

Capiot geeft in tranen op daags na valpartij, Van Gils begraaft strijdbijl op Instagram: “Spijt me dat hij moest opgeven”

Amaury Capiot kwam gisteren, na een aanraking met Maxim Van Gils, zwaar ten val in de Tour. De renner van Arkéa-B&B Hotels verwachtte excuses van zijn landgenoot, maar volgens hem kwamen die er niet. Van Gils beweert daarentegen dat hij wel heeft geprobeerd om een gesprek te starten. “Ik wilde het bijleggen, maar dat heeft hij afgewezen.” Capiot moest niet

Lees meer »

Man op grijze scooter berooft stelselmatig automaten; getuigen gezocht om deze plaag te stoppen: “Hij heeft drie koevoeten bij zich!”

Karen Delbaere uit Aarsele slaakt een noodkreet. In acht dagen tijd werden haar automatenshop De Proeverij twee keer geviseerd door een man op een grijze scooter. De man probeert de automaten open te wrikken met een koevoet en waar het lukt gaat hij met de inhoud aan de haal. Voor Karen Delbaere gaat ondertussen al om meerdere honderden euro en

Lees meer »

Evenepoel over Vingegaard en Visma: “Soms komen ze wringen als wij in wiel van UAE zitten, maar ze kunnen zich ook verkijken”

Remco Evenepoel heeft op de rustdag teruggeblikt op zijn “prima” eerste Tour-week. De kopman van Soudal Quick-Step blijft voorlopig vasthouden aan z’n initiële doel om top-5 of in het beste geval het podium te halen en kwam in een interview met Stijn Vlaeminck ook nog eens terug op de kritiek die hij had op de manier waarop Visma-Lease a Bike

Lees meer »

‘Rust’-proces: acteur Alec Baldwin handelde nalatig, zegt aanklager

In aanwezigheid van een zichtbaar gespannen Alec Baldwin zijn de pleidooien gestart in het proces tegen de acteur voor een fatale schietpartij tijdens het filmen van de western ‘Rust’. “Uit het bewijs zal blijken dat de persoon die met een echt pistool speelde en de basisregels van wapenveiligheid overtrad, de beklaagde Alexander Baldwin is”, zegt aanklager Erlinda Johnson in de

Lees meer »

En toen veranderde het sixpack in buikvet. Karen (45) en Naldo (36) getuigen over hun ‘zwemband’: “O, je krijgt een baby?”

Karen Devriese (45) en Naldo Gabriëls (36) zijn moedige mensen: zij doorbreken het taboe en spreken open en bloot over hoe zij de strijd tegen het buikvet voeren. Want het zít er, onmiskenbaar. Iedereen ziet het en heeft meteen een mening of – erger nog – een oplossing klaar. Maar wie een buikje heeft, weet ook: “Het probleem ligt bij

Lees meer »

“Je moet het maar durven”: tot zestien maanden cel voor duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw

Omdat ze geld nodig hadden voor cocaïne besloten twee jonge Algerijnen de portefeuille van een advocate te stelen in het Brugse gerechtsgebouw. Opmerkelijk: Youssef C. was er pas veroordeeld voor diefstal. Hij kreeg elf maanden cel, zijn kompaan zestien maanden.
The post “Je moet het maar durven”: tot zestien maanden cel voor duo dat portefeuille advocate stal in Brugs

Lees meer »

Boezemvriendin reageert nadat Ellen (23) samen met A.S. (29) omkomt in tragisch ongeval na Gents zomerfeestje: “Meteen naar gevoel”

Het leek het begin van een perfecte zomeravond, toen Ellen D.W. (23) met haar vrienden afsprak in een Gentse zomerbar. Cocktails, lekker eten en gezelligheid troef. Ze ontmoette zelfs een charmante man, A.S. (29), en de twee besloten iets na middernacht samen naar huis te gaan. Nog geen kilometer verder kwam alles tot een tragisch einde in de Schelde. “Ik

Lees meer »