Eerste EK-straat van ‘t land ligt in Lauwe: “Tijdens de matchenvan de Rode Duivels sluiten we de Koning Boudewijnstraat volledig af”

Wie de matchen van de Rode Duivels op het EK Voetbal in een heuse stadionsfeer wil volgen, kan hiervoor terecht in Lauwe. Daar wordt de eerste EK-straat van het land geopend.

Het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland nadert met rasse schreden en op verschillende plaatsen in het land begint de Duivelse koorts zich te manifesteren. Grote schermen worden gereserveerd, tuinen worden omgebouwd tot mini-bioscopen en zowat alle cafés plaatsen nu reeds hun bestelling.

Groots evenement

Toch is er één plaats in België waar de spanning compleet nieuwe proporties aanmeet. “Een EK-dorp? Wat dacht je van een EK-straat!” De leden van Supportersclub Duivels Lauwe lachen wanneer ze vooruit blikken op het kampioenschap, dat midden juni start. “In 2018 werd het WK uitgezonden op grote schermen op Lauweplaats. Dat was toen een overweldigend succes, waar de sfeer tussen de supporters bijna te proeven viel. Op dat moment werd besloten om in Lauwe een supportersclub op te richten, met café Astor als uitvalsbasis.”

De leden van de club volgen de Duivels op de voet, al dan niet fysiek in de stadia. Het liet dan ook niet lang op zich wachten vooraleer het aankomende EK in Duitsland ook weer voor een uitzonderlijk evenement zou gaan zorgen. “Tijdens de matchen van de Rode Duivels sluiten we de Koning Boudewijnstraat volledig af. Net zoals tijdens Lauwe Koerse, waarvoor de straat eveneens op slot gaat, voorzien we de nodige omleidingen. Voor, tijdens en na de matchen zijn er foodtrucks, is er animatie en kan iedereen natuurlijk het voetbal volgen op enorme schermen. Op 17, 22 en 26 juni zal het hier dan ook krioelen van shirts, petjes, sjaals en vlaggen. We hopen natuurlijk allemaal dat onze nationale ploeg het bij onze oosterburen zo ver mogelijk zal schoppen. Dan zal de straat ook tijdens die evenementen worden afgesloten.”

Ook ter plaatse

Of alle leden van de supportersclub trouw op post zullen zijn, is nog niet helemaal zeker. “Er zijn enkele van onze leden die de matchen in Duitsland zelf gaan volgen. Toch hopen we hier toch minstens drie keer honderden supporters in de straat te kunnen verzamelen.”

The post Eerste EK-straat van ‘t land ligt in Lauwe: “Tijdens de matchenvan de Rode Duivels sluiten we de Koning Boudewijnstraat volledig af” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na nóg een zomerstorm: wanneer is er beterschap op komst? David Dehenauw kijkt in de weerkaarten en heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom, dat laat het Departement Omgeving weten. Het festival gebruikt deze zomer als enig grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »

Trump zegt dat Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan is” en dat “niemand gelooft dat Biden echt Covid had”: “Moeten campagnegeld terugbetalen wegens fraude”

Donald Trump heeft uitgebreid gereageerd op de terugtrekking van Joe Biden als presidentskandidaat. Hij zegt onder meer dat huidig vicepresident Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan” is, en dat niemand gelooft dat Biden echt Covid-19 had. “Moet de Republikeinse Partij niet terugbetaald worden wegens fraude?”

Lees meer »

Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag

In het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus, waar ze sinds februari 2017 verblijft, heeft Maria Denoo haar 100ste verjaardag gevierd. Ze werd gefeliciteerd door onder meer schepen Annick Vanderspurt en rusthuisdirecteur Françoise De Vreeze.
The post Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Ludwig en Marleen

Op zaterdag 6 juli werd het gouden echtpaar Ludwig Mattan en Marleen Coopman uit de Klaverstraat officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis.
The post Goud voor Ludwig en Marleen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mexico vernietigt 50 “monstertrucks” van drugskartels

In Mexico hebben de autoriteiten 50 zelfgemaakte gepantserde voertuigen van drugskartels vernietigd. De “monstertrucks” waren in beslag genomen bij 30 onderzoeken, zo maakte het openbaar ministerie bekend. De voertuigen werden vernietigd in de noordoostelijke stad Reynosa in de staat Tamaulipas, aan de grens met de VS.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Het is tijd voor dag 4: straks ploegvoorstelling van KAA Gent en optreden van ‘Mister Eurovision’ Johnny Logan

Nacht nummer drie van de Gentse Feesten, zit erop! De KetnetBand en de Vlaspoppenworp zorgden voor een onvergetelijke dag voor het jonge volkje. Isolde Lasoen betoverde het publiek van achter haar drumstel en Urbanus zette het Sint-Baafsplein in vuur en vlam. Het plein heeft ook voor dag vier heel wat in petto: om 18.30 uur is het tijd voor de

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Rita en Willy

Op zondag 14 juli vierden Rita Vanhoutte en Willy Talloen hun gouden huwelijksverjaardag. Feestadres was de Zandberghoeve in Oedelem.
The post Gouden huwelijksgeluk voor Rita en Willy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Private William McCann krijgt eindelijk een officiële grafsteen: “De eindmeet net niet gehaald”

Het Britse Ministerie van Defensie organiseerde een herdenkingsplechtigheid bij het CWGC-gedeelte van de gemeentelijke begraafplaats in Stasegem voor de inwijding met militaire eer van de grafsteen van Private William McCann. Hij was er al begraven, maar werd recentelijk geïdentificeerd door DNA-onderzoek.
The post Private William McCann krijgt eindelijk een officiële grafsteen: “De eindmeet net niet gehaald” appeared first on

Lees meer »