“Zou dit in F1 ook gebeuren?”: Visma-Lease a Bike-CEO Plugge hekelt Dauphiné-organisatie na nieuwe beelden van crash

“Zou dit in de Formule 1 ook gebeuren?” Richard Plugge, CEO van Visma-Lease a Bike, kaart de (gebrekkige?) veiligheidsmaatregelen in de koers opnieuw aan na de zware valpartij in de Dauphiné. Plugge doet dat nadat amateurbeelden van langs het parcours toonden dat de renners aan een bijzonder hoge snelheid over het spekgladde wegdak gleden. 

Meer krantenkoppen in België

Moordenaar van Yves (37) vervroegd vrijgelaten, familie reageert verontwaardigd: “Hij kan een nieuw leven beginnen, terwijl dat van ons verwoest is”

Zeven jaar geleden werd Yves Van Oers (37) vermoord door Tom Verboven. De man kreeg daarvoor na een assisenproces een veroordeling van zestien jaar cel terwijl het openbaar ministerie tot 22 jaar cel eiste. Vorige week kreeg de familie van Van Oers te horen dat Verboven na net iets minder dan zeven jaar vervroegd vrijgekomen is. “Zijn vervroegde vrijlating opent

Lees meer »

Boerenbond vraagt snelle erkenning van noodweer als natuurramp

De zomerstorm van dinsdag heeft ook schade veroorzaakt bij heel wat land- en tuinbouwbedrijven. Landbouworganisatie Boerenbond roept de Vlaamse regering op om het noodweer snel als natuurramp te erkennen, zodat getroffen bedrijven een schadevergoeding kunnen vragen bij het Vlaams Rampenfonds.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russisch moordcomplot tegen Duitse wapenfabrikant verijdeld” – Kremlin zint op “maatregelen” tegen NAVO nadat alliantie steun aan Kiev versterkt

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat

Lees meer »

“Enthousiasme in Parijs, ontgoocheling in Moskou, opluchting in Kiev”: Europese leiders reageren opgelucht op uitslag Franse verkiezingen

Vanuit Duitsland en Polen wordt opgelucht gereageerd op het slechter dan verwachte resultaat van het uiterst rechtse Rassemblement National bij de Franse parlementsverkiezingen. Ook de Spaanse premier Pedro Sanchez is tevreden over de uitslag van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. “Deze week hebben twee van de grootste landen in Europa hetzelfde pad gekozen als Spanje een jaar geleden.”

Lees meer »

Veerdienst Schellebelle wordt opnieuw opgestart

Vanaf zaterdag 13 juli zal de veerdienst in Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen, geleidelijk opnieuw uitvaren. De zoektocht naar een nieuwe definitieve uitbater voor de verbinding viel begin juni stil door juridische problemen. Daarom kon de veerdienst niet meer worden gegarandeerd. Nu is er dus een tijdelijke oplossing. Dat bevestigt het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).

Lees meer »

“Niets vrolijkt me sneller op dan een warm bad”: Celien Hermans, Lynn Van den Broeck en co verklappen hun kleine gelukjes

“Ik heb het gevoel dat mijn leven pas écht begonnen is sinds ik moeder werd”, vertelt VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe (33) over haar geluksrapport. Finland heeft volgens het World Happiness Report voor de zevende keer op rij de gelukkigste bevolking ter wereld. Ons land staat op de zestiende plaats. Geluk is uiteraard relatief, moeilijk te definiëren en wordt door iedereen

Lees meer »

Gigantische taart, vuurwerk en peperdure cadeaus: petekind van prins Laurent viert 21ste verjaardag in grote luxe

Omringd door een stapel cadeaus van de duurste merken, vierde prinses Carolina van Bourbon-Sicilië haar 21ste verjaardag. De feestlocatie was Porto Cervo, Sardinië, waar de prinses talrijke familieleden en vrienden uitnodigde om deel te nemen aan het extravagante evenement. Onder de Italiaanse zon blies het petekind van prins Laurent (60) de kaarsjes uit op een gigantische taart en danste ze

Lees meer »

Oostendenaar blijft in de cel voor brandstichting op appartement

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 43-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. De verdachte bekende de brandstichting op zijn appartement, maar zou met psychoses kampen.
The post Oostendenaar blijft in de cel voor brandstichting op appartement appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kinderziekenhuis in Kiev getroffen bij “massale” Russische raketaanvallen op Oekraïne

Rusland heeft maandag opnieuw “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd, meldt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op X. Hij heeft het over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op Oekraïense steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. Bij de aanvallen zijn verschillende appartementsgebouwen beschadigd geraakt. In hoofdstad Kiev werd een kinderziekenhuis geraakt. Er is

Lees meer »

Loes Van den Heuvel is nog steeds trots op ‘De Kampioenen’: “Met die heruitzendingen verdienen we nét genoeg om te overleven”

“Als ‘F.C. De Kampioenen’ in Hollywood was gemaakt, dan was ik nu rijk.” Al verdient Loes Van den Heuvel (67) toch ook een aardig centje bij met de zoveelste herhalingen. En ze blijft trots op de reeks, die voor haar heel wat meer inhoudt dan enkel comedy. In Story maakt ze de vergelijking met haar beroemde personage. “Ik had ‘s

Lees meer »