Sommige inwoners van Sint-Jans-Molenbeek hebben geen oproepingsbrief ontvangen: gemeente wijst naar Bpost, maar daar hebben ze geen klachten ontvangen

Tientallen inwoners van de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek klagen dat ze hun oproepingsbrief voor de verkiezingen van zondag niet hebben ontvangen. Volgens schepen voor Demografie Olivier Mahy (Lijst Burgemeesters) zijn alle oproepingsbrieven vorige week verstuurd, maar zijn er problemen met het versturen via Bpost. Dat laatste wordt ontkend door Bpost, dat de schepen uitnodigt om contact op te nemen om eventuele problemen uit te klaren. Wie geen oproepingsbrief heeft ontvangen, kan een duplicaat krijgen bij de dienst Bevolking van de gemeente, aldus Mahy. 

Meer krantenkoppen in België

Economen over voorstel van Conner Rousseau (Vooruit) om investeringen “buiten begroting” te houden: “Logica zelve, maar zal Europa hierin meegaan?”

Economen Wim Moesen en Koen Schoors vinden het een goed idee om zogenoemde ‘productieve investeringen’ voortaan "buiten de Belgische begroting" te houden. Vooruit-kopstuk Conner Rousseau wil dat de volgende federale regering daarover met Europa in overleg gaat. Uit een nieuw rapport blijkt alvast dat ons land fors onder zijn eigen investeringsdoelstellingen blijft.

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »

Nederlandse beachvolleyballer die 12-jarige verkrachtte zal tijdens Spelen niet in olympisch dorp verblijven én niet met de pers praten

De omstreden Nederlandse beachvolleyballer Steven van de Velde slaapt tijdens de Olympische Spelen niet in het atletendorp. Op eigen verzoek is voor hem een ander onderkomen geregeld in Parijs. Daarnaast zal hij niet met de media praten tijdens het toernooi, of in aanloop daarnaartoe. Reden is de ontstane ophef rond zijn verleden – tien jaar geleden zat hij nog in

Lees meer »

Gaston (72) overleefde kanker dankzij immuuntherapie: “Ik had al meer dan 10 jaar dood moeten zijn”

“Doe maar wat je wil. Helpt het mij niet, dan is het misschien goed voor een ander,” zei Gaston Vanlaeren (72) toen hij tien jaar geleden als kankerpatiënt proefkonijn kon zijn voor een revolutionaire kankerbehandeling. Chemo kwam te laat en dokters gaven hem hoogstens nog maar een maand te leven. “Die behandeling is mijn geluk geweest”, getuigt hij nu aan

Lees meer »

Vippakket voor wie op uitverkoren film stemt

Sombere zomer of niet, het stadsbestuur verspreidde op 11 juli, het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, in totaal duizend busjes zonnecrème in de stadskern en op de wijken. Die mochten zomaar mee naar huis genomen worden.
The post Vippakket voor wie op uitverkoren film stemt appeared first on KW.be.

Lees meer »