Open VLD en Voor U in Affligem bundelen de krachten bij de gemeenteraadsverkiezingen

In Affligem vormen Open VLD, intussen omgedoopt tot Open Affligem, en de nieuwe partij Voor U, samen een lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. "Door als liberale partijen samen op te trekken, streven we ernaar om een sterker resultaat neer te zetten dan we individueel zouden kunnen", klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Automobilisten verrast in Wervik: eenrichtingsverkeer in eerste deel drukke Speldenstraat door werken Fiberklaar

In het eerste deel van de drukke Speldenstraat vanaf de spoorweg en de Lege Kruisse geldt er sedert vrijdagmorgen éénrichtingsverkeer door werken in opdracht van Fiberklaar. Nogal wat automobilisten waren verrast want de werken werden vooraf niet aangekondigd. De stad communiceerde overigens maar vrijdagmiddag over de verkeershinder.
The post Automobilisten verrast in Wervik: eenrichtingsverkeer in eerste deel drukke Speldenstraat

Lees meer »

Discussie over kunstwerk in Museumtuin Gaasbeek: kunstenaar krijgt 100 euro boete per dag dat kunstwerk blijft staan

Er is heibel ontstaan over het monumentale kunstwerk ‘Koesteren’ in de Museumtuin bij het Kasteel van Gaasbeek. Kunstenaar William Roobrouck kreeg de vraag om het kunstwerk eind vorig jaar weg te halen, maar dat is nog altijd niet gebeurd. Voor elke dag dat het kunstwerk er blijft staan, krijgt de kunstenaar een boete van 100 euro. Maar volgens Roobrouck was

Lees meer »

IN BEELD – Première ‘Gert & James ZomerRevue’ in Plopsa De Panne met talrijke bekende Vlamingen

Na ‘Gert Late Night’, ‘De Cooke & Verhulst Show’ en een daaropvolgende pauze is het duo ‘Gert & James’ voor even terug. Tijdens de zomermaanden ontvangen ze het grote publiek voor een wervelende avondshow met sketches, groots dansensemble en livemuziek van de XL Band in het Studio 100 Theater in De Panne.
The post IN BEELD – Première ‘Gert

Lees meer »

Chalko opent de deuren in Knokke-Heist: “Gezelligheid staat centraal”

Ze droomde er al lange tijd van, maar pas op haar 49ste maakt Veerle Kongs haar droom waar. Op het Gemeenteplein in Knokke-Heist opende Chalko de deuren: een plek waar je gezellig iets kan drinken met een hapje. “Maar vooral gezelligheid staat centraal”, zegt Veerle.
The post Chalko opent de deuren in Knokke-Heist: “Gezelligheid staat centraal” appeared first on

Lees meer »

Franse regering gaat in lopende zaken

De Franse president Emmanuel Macron heeft dinsdagavond het ontslag van de regering van premier Gabriel Attal aanvaard. De Franse regering gaat nu in lopende zaken tot de aanstelling van een nieuwe regering, meldt het Elysée.

Lees meer »

Gino uit Hooglede kroont zich als beste sorteerder tot ‘MirOlympisch kampioen’

Volgende week starten de Olympische Spelen in Parijs. Maar woensdagavond werd er in Roeselare al een andere titel uitgereikt. Gino Bonte uit Hooglede kroonde zich in het auditorium van Mirom tot ‘MirOlympisch’ kampioen. Elke Vercaigne uit Zonnebeke pakt zilver, het brons is voor Frederik Vanderhaeghe uit Kortemark.
The post Gino uit Hooglede kroont zich als beste sorteerder tot ‘MirOlympisch

Lees meer »