“Nieuw concept om het half jaar”: Ward Devriese van L’Estaminet opent Rufus Seafood op Sint-Amandsplein in Brugge

Horecaondernemer Ward Devriese, vooral bekend van de bruine eetkroeg L’Estaminet, opende in het voormalige ING-bankkantoor op het Sint-Amandsplein de deuren van het seafoodrestaurant Rufus. “Het opmerkelijke aan dit project is dat we iedere zes maanden van concept en dus ook menu zullen wisselen”, zegt Ward.

Met nu bijna twintig jaar uitbating van de bruine eetkroeg L’Estaminet, een eigen B&B en de organisatie van evenementen zoals het vertonen van het EK en WK voetbal op groot scherm heeft Ward Devriese (49) al heel wat watertjes doorzwommen in de horeca en evenementenbranche. Op de drempel van zijn vijftigste verjaardag start hij nu nog een nieuwe uitdaging.

In het pand met adres Sint-Amandstraat 13, waar in lang vervlogen tijden het eerste Cactus Café huisde en tot voor enkele jaren een filiaal van ING-bank zat, opende hij de deuren van restaurant en bar Rufus. Wannes Ververs, bekend als zaakvoerder van Ververs reclamebelettering, kocht het pand aan en is medevennoot achter de schermen. “Ik blijf L’Estaminet zeker koesteren, en blijf die voor alle duidelijkheid met een goed team ook voort uitbaten, maar het was voor mij tijd om iets nieuws te starten om mijn inzet en creativiteit in kwijt te kunnen”, legt Ward uit. “Wannes Ververs, mijn vennoot, ken ik al meer dan tien jaar. Onze kinderen zitten samen op school en ik bestel al altijd reclamedrukwerk bij hem. Hij had ook interesse om in de horeca te investeren en zo hebben wij elkaar dus gevonden.”

“We beginnen hier als Rufus seafood & oysters met op de kaart zowel volwaardige gerechten als kleinere vishapjes voor bij een aperitief. Zo hebben we onder meer een mooie bouillabaisse, een Zeebrugse vissoep, tartaar van tonijn, toast met huisgemaakte vissalade en ambachtelijke garnaalkroketten op de kaart staan”, gaat Ward enthousiast voort.

Foto’s vissersleven

“Voor een aantal gerechten en sauzen werken we trouwens samen met Hermes Vanliefde (ex-Rock Fort, red.) en met Fox Flambé. Aan de wanden zie je mooie foto’s van de Brugse kunstenaar Sammy Slabbinck die verwijzen naar het vissersleven. Eva Vanhulle (die eerder jarenlang in L’Estaminet werkte, red.) is mede gezicht van de zaak en gastvrouw. Maar het opmerkelijke, en voor mij ook uitdagende, aan dit project is dat we iedere zes maanden van concept veranderen. Wat het volgende wordt kan ik nu nog niet zeggen, maar het is zeker iets wat dan meer bij de winter zal aansluiten”, besluit Ward.

Meer info vind je op www.rufus-brugge.be

The post “Nieuw concept om het half jaar”: Ward Devriese van L’Estaminet opent Rufus Seafood op Sint-Amandsplein in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond

Een 67-jarige man uit Roeselare is zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Vijfwegenstraat met de Heropbouwstraat.
The post Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Om 12.20 uur vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »

Willy en Daniëlle vieren gouden huwelijksjubileum

Het echtpaar Willy Constant (geboren in Brugge op 26 juni 1933) en Daniëlle Favorin (geboren in Brugge op 5 maart 1948) uit de Hoefijzerlaan vierde zaterdag het gouden huwelijksjubileum.
The post Willy en Daniëlle vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

“3 doden en 87 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker3 doden en 87 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »