Grote twijfel in de rangen tijdens slotdrink liberalen: “De Wever heeft gelijk, Open Vld zou beter samengaan met N-VA”

Premier Alexander De Croo wuifde gisteravond alle doemscenario’s weg op het podium van de slotmeeting van de liberale kiescampagne in de filmstudio’s in Lint. Maar onder de Open Vld-militanten heerste twijfel. Dat hun partij zondag bijna gehalveerd dreigt te worden, hing als een donkere wolk boven het event. Onze reporter mengde zich onder de aanwezigen en zag hoe er aan de toog druk gespeculeerd werd over hoe het na de verkiezingen verder moet. “Hoe groter het verlies, hoe ingrijpender de verandering die de partij zal moeten doorvoeren.” 

Meer krantenkoppen in België

Verstappen onthult dat hij ernstige zichtproblemen had na crash in 2021: “Alsof ik met 300 km/u met een speedboot reed”

Het is een moment dat bij veel Formule 1-liefhebbers nog op het netvlies gebrand staat. Drie jaar geleden, toen Max Verstappen en Lewis Hamilton een zinderend duel uitvochten om de wereldtitel, schoot de Nederlander tijdens de GP van Groot-Brittannië hard van de baan toen hij door zijn grote rivaal werd aangetikt. Nu blijkt dat Verstappen nog een tijdlang kampte met

Lees meer »

Van “een ingewikkelde rit” tot “een cruciale dag”: zo kijken Evenepoels concurrenten in de Tour naar de graveletappe

Belangrijke afspraak voor de klassementsmannen in de Ronde van Frankrijk met de graveletappe rond Troyes. Remco Evenepoel “kijkt ernaar uit”, maar wat met de rest? Wat is de mindset bij de concurrentie voor zondag? Hoe hebben zij zich voorbereid en wat zijn voor hen mogelijke valkuilen? Van Pogacar tot Philipsen, van De Lie tot Stuyven, zo vatten hun teams de

Lees meer »

2 dagen feest, vuurwerk en peperdure cadeaus: petekind van prins Laurent viert 21ste verjaardag op grootse wijze

Omringd door een stapel cadeaus van de duurste merken vierde prinses Carolina van Bourbon-Sicilië haar 21ste verjaardag. The place to be was Porto Cervo in Sardinië, waar de prinses familieleden en vrienden optrommelde om deel uit te maken van het extravagante feest. Onder de Italiaanse zon blies het petekind van prins Laurent (60) de kaarsjes uit van een gigantische taart

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kinderziekenhuis in Kiev getroffen na “massale” Russische aanvallen op Oekraïne, ook tweede ziekenhuis beschadigd

Rusland heeft maandag “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft het over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. Bij de aanvallen zijn verschillende appartementsgebouwen beschadigd geraakt. In hoofdstad Kiev werd een kinderziekenhuis geraakt. Er is sprake van meerdere doden en gewonden.

Lees meer »

Gewezen milieuraadvoorzitter Louis Roelens overleden

Omringd door de dichtste familie is thuis in Elverdinge Lodewijk ‘Louis’ Roelens (79) overleden. Hij was de gewezen voorzitter van de stedelijke milieuadviesraad Ieper en was tien jaar dijkgraaf Zuidijzerpolder.
The post Gewezen milieuraadvoorzitter Louis Roelens overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse douane onderschept minder drugs in de eerste helft van 2024

De Nederlandse douane heeft in de eerste helft van 2024 minder drugs onderschept dan in dezelfde periode vorig jaar. In de Nederlandse havens kon de douane slechts 16.000 kg cocaïne onderscheppen. Vorig jaar was dat nog ruim 28.000 kg. Volgens de Nederlandse douane is de kleinere vangst bewijs dat de maatregelen werken om de invoer van drugs tegen te gaan.

Lees meer »

Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival

In een unieke samenwerking bundelen afvalverwerkingsbedrijf Remondis, het Zandsculpturenfestival Middelkerke en milieubeweging Proper Strand Lopers hun krachten voor een propere omgeving. Elke dag kunnen strandgangers nu een duoticket winnen voor het Zandsculpturenfestival Middelkerke door simpelweg een emmer strandafval op te ruimen.
The post Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »