Freinetschool in Geraardsbergen dreigt zonder schoolgebouw te vallen omdat er nieuwe appartementen komen

50 leerlingen van een Freinetschool in Geraardsbergen dreigen zonder schoolgebouw te vallen. Het gebouw verdwijnt om plaats te maken voor nieuwe appartementen. De school zoekt al 3 jaar naar een nieuwe locatie, maar heeft nog altijd geen nieuw gebouw gevonden. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw Russische luchtaanval op belangrijke Oekraïense luchtmachtbasis

De Oekraïense luchtmacht heeft verschillende drones en raketten neergehaald bij een Russische luchtaanval. Het belangrijkste doelwit van de aanval was de Oekraïense luchtmachtbasis Starokostiantyniv, die regelmatig wordt bestookt door het Russische leger. Rusland vermoedt dat er Westerse F-16-gevechtsvliegtuigen zullen worden gestationeerd in Starokostiantyniv.

Lees meer »

Capiot geeft in tranen op daags na valpartij die voor commotie blijft zorgen: “Ik wou het bijleggen, maar hij heeft dat afgewezen”

Amaury Capiot kwam gisteren, na een aanraking met Maxim Van Gils, zwaar ten val in de Tour. De renner van Arkéa-B&B Hotels verwachtte excuses van zijn landgenoot, maar volgens hem kwamen die er niet. Van Gils beweert daarentegen dat hij wel heeft geprobeerd om een gesprek te starten. “Ik wilde het bijleggen, maar dat heeft hij afgewezen.” Capiot moest niet

Lees meer »

Michel figureerde meer dan dertig keer in Veurnse Boetprocessie

Antoine Quaghebeur en Marc Ingelaere van Radio Uylenspiegel hebben Michel Nuttens geïnterviewd over de Veurnse Boetprocessie. Op zijn zesde keek Michel voor het eerst naar de processie, vanaf zijn twaalfde liep hij mee als figurant en tussen 1966 en 2014 figureerde de nu priester op rust quasi onafgebroken. En nog een waarschuwing: zeg nooit ‘stoet’ tegen de processie in het

Lees meer »

Code geel voor onweer: “Mogelijk wordt nog opgeschaald naar code oranje”

Dinsdagavond trekt een actieve onweerszone van west naar oost over ons land. Dit kan gepaard gaan met veel neerslag op korte tijd, hagel en sterke windstoten. Het KMI heeft code geel afgekondigd vanaf 18 uur. De waarschuwing geldt voor het hele land, uitgezonderd de provincies West-Vlaanderen en Luxemburg. “Volgens de laatste weerkaarten moeten we écht gaan opletten”, waarschuwt HBVL-weerman Ruben

Lees meer »

Lichtgewonde bij steekpartij in Schaarbeek

Bij een steekpartij de in de Brusselse gemeente Schaarbeek is zaterdagavond een persoon lichtgewond geraakt. Dat meldt Bruzz en de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) bevestigt het nieuws. De juiste omstandigheden van de steekpartij worden nog onderzocht.

Lees meer »

Buurtfeest in de Graanstraat in Meulebeke

De Berenfeesten vormden het ideale moment voor het college van burgemeester en schepenen om de bewoners van de nieuwe wijken in Meulebeke een bezoek te brengen.
The post Buurtfeest in de Graanstraat in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »