Bij vierde lancering van Starship loodst SpaceX haar prestigeraket, de krachtigste die mensen ooit bouwden, naar de ruimte én terug

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Alleen medisch probleem zal me uit presidentsrace houden”: betekent positieve coronatest einde kandidatuur Joe Biden?

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is besmet met het coronavirus. Dat maakte hij bekend enkele uren na een interview waarin hij zei enkel door een “medische aandoening” zijn deelname aan de race naar het Witte Huis eventueel zou herbekijken. Is dit de bocht van Biden waar ook almaar meer Democraten om roepen? Amerika-kenner David Criekemans analyseert de situatie: “Dit

Lees meer »

Gezocht: verhalen over volwassen worden met ADHD

Voor een artikel over ADHD bij volwassenen zijn we op zoek naar een man die de diagnose ADHD kreeg als kind/tiener en ondertussen zelf een gezin heeft. Wil jij getuigen over hoe het is om als volwassene met die diagnose om te gaan, laat dan hier een bericht achter. Vergeet zeker je telefoonnummer niet.

Lees meer »

Dochter van Danny Fabry mengt zich in vete met Danny Junior: “Papa mág niet op bezoek bij hem, dat is de waarheid”

Op z’n 48ste al getroffen door een zware beroerte. Danny Junior, zoon van Danny Fabry (75), gaat door een hel. En op enige steun van zijn beroemde vader moet hij niet rekenen, zo liet de zanger al verstaan. Volgens zijn dochter Lauren (23) zit de zaak echter anders in elkaar. “Papa was gewoon niet welkom”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Kraan van 45 meter installeert negen mobiele units voor nieuwe school in Mesen: “Normaal schoolgebouw uitbouwen is de bedoeling”

Heel wat animo woensdagochtend in het centrum van de kleinste stad van het land. Met een grote kraan van zo’n 45 meter, die zelfs hoger was dan de Sint-Niklaaskerk, werden negen containers over het cultuurhuis van Mesen gehesen, om daar in de tuin te worden neergezet. De mobiele units zullen worden gebruikt door De Horizon, de nieuwe school die wordt

Lees meer »

Maria viert 100ste verjaardag in wzc Van Zuylen

In het Mintus woonzorgcentrum Van Zuylen in Sint-Kruis werd de honderdste verjaardag gevierd van Maria Vanmaeckelberghe. Ze is hiermee één van de 74 Brugse honderdjarigen of honderdplussers.
The post Maria viert 100ste verjaardag in wzc Van Zuylen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al 39 doden bij studentenprotest in Bangladesh: manifestanten eisen einde aan ‘gereserveerde’ banen bij overheid

Confrontaties tussen ordediensten en protesterende studenten hebben in Bangladesh de afgelopen twee dagen aan 39 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een telling van het Franse persbureau ‘AFP’ op basis van cijfers van ziekenhuizen uit het hele land. Donderdag werd er ook brand gesticht bij de belangrijkste publieke televisiezender van het land ‘BTV’ en was er amper internet.

Lees meer »

N-VA Harelbeke geeft namen vrij voor gemeenteraadsverkiezingen

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober stelde N-VA Harelbeke haar kandidatenlijst voor. Lijsttrekker is Patrick Claerhout, lijstduwer is Jan Van Coile. Opmerkelijke nieuwkomer is Célestine Vandeputte uit Bavikhove, communicatieadviseur voor de N-VA in Brussel.
The post N-VA Harelbeke geeft namen vrij voor gemeenteraadsverkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning scoort op één cruciale eigenschap, maar heeft nog werk voor de boeg: onze royaltyexpert analyseert De Grote Peiling

Koning Filip (64) heeft volgens de Belgen een positieve evolutie doorgemaakt op één cruciaal punt. Dat blijkt uit De Grote Peiling over het koningshuis van HLN, VTM NIEUWS en RTL. Verder wordt Filip nog steeds gezien als een weinig natuurlijke vorst, die zijn gebrek aan charisma compenseert met hard werken. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter analyseert de cijfers en bekijkt ook

Lees meer »