TERUGLEZEN GAZA. Israëlische regering stelt 50.000 extra reservisten beschikbaar – Israël is klaar voor “zeer intense operatie” aan Libanese grens, zegt Netanyahu

De Israëlische regering stelt nog eens 50.000 reservisten beschikbaar voor het Israëlische leger, melden lokale media. Daarmee stijgt het aantal inzetbare reservisten naar 350.000. Het leger ontkent dat extra reservisten te maken hebben met de spanningen in het noorden van Israël. De Libanese militante beweging Hezbollah en Israël vallen elkaar vrijwel dagelijks aan. Premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag gewaarschuwd dat Israël “voorbereid is op een extreem krachtige actie in het noorden”. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 5 juni terug. 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP. Trok u ook op vakantie naar Albanië?

Parelwitte stranden. Ongerepte berglandschappen. Historische steden. En een diner – halve fles wijn incluis – voor 10 euro. Ziedaar de redenen waarom steeds meer Vlamingen op vakantie naar Albanië trekken. Vertoefde u de voorbije weken als gezin met kinderen, eenzame backpacker of lid van een groepsreis ook in de ‘Malediven van Europa’ – zoals Albanië steeds vaker wordt genoemd. En

Lees meer »

“Interesse van andere clubs? Ik kan hier nog groeien als coach”: Miron Muslic trekt met Cercle Brugge Europa in

Net geen twee maanden nadat Cercle Brugge zich op de laatste speeldag van de play-offs verzekerde van de vierde plaats, staat het volgende week donderdag in en tegen Kilmarnock voor zijn eerste Europese confrontatie in 14 jaar. “We hebben de lat de afgelopen twee jaar hoog gelegd en dat willen we nu opnieuw doen”, aldus de immer ambitieuze Miron Muslic

Lees meer »

Wij leerden de festivalgangers van Tomorrowland Limburgs: “Haddig hé”

Als je op Tomorrowland een toevallige passant aanspreekt, is de kans groter dat je iemand uit Maleisië, Curaçao, Spanje, Israël, … aanspreekt dan iemand uit Vlaanderen. Als HBVL op Tomorrowland zagen we dus onze kans schoon om enkele bezoekers van ver en minder ver enkele belangrijke Limburgse woorden aan te leren: “How jong, die knoebelkesvlaai is vies lekker.”

Lees meer »

Twee nieuwe én lijvige Knooppunter-fietsgidsen van West-Vlaamse makelij: “Fietstrajecten om van te genieten”

In de Lannoo-reeks Knooppunter zijn twee fonkelnieuwe, lijvige fietsgidsen verschenen. Beide zijn van de hand van de West-Vlaamse auteurs Patrick Cornillie en Kristien Hansebout. “We serveren in onze boeken in totaal 55 fietstrajecten om volop van te genieten”, zeggen ze. “Zowel korte routes als extra lange.”
The post Twee nieuwe én lijvige Knooppunter-fietsgidsen van West-Vlaamse makelij: “Fietstrajecten om van

Lees meer »

KIJK. De originele verjaardagswens van Van Aert voor zoontje Jerome en alweer keizerlijke Pogacar: de hoogtepunten van rit 20

Gegokt en verloren. Remco Evenepoel probeerde op de Col de la Couillole Jonas Vingegaard er meermaals af te rijden, maar botste vervolgens op een stevige counter. Tadej Pogacar zette zijn nakende Tourwinst uiteindelijk nog maar eens in de verf door zijn vijfde (!) ritzege te pakken. Eerder in de etappe was er ook een mooi moment met Wout van Aert,

Lees meer »