LIVEBLOG. Nu stuit ook Openda op Sarkic, De Bruyne claimt tevergeefs penalty in eerste oefenpot Rode Duivels

De Rode Duivels spelen hun eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het EK. Voor de pot tegen Montenegro – op papier niet echt een waardemeter – kiest Tedesco voor een experimenteel elftal. Hoe presteren De Bruyne en co? Het staat momenteel 0-0. Volg het op deze pagina of kijk LIVE op VTM en VTM GO! 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Tientallen doden bij Israëlische aanval in zuiden van Gaza – Israël hekelt akkoord tussen Fatah en Hamas

De Palestijnse terreurbeweging Hamas heeft in China een akkoord gesloten met diverse Palestijnse organisaties, waaronder Fatah van Mamhoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit. De deal roept op tot nationale eenheid en moet voorkomen dat buitenlandse partijen hun wil opleggen, aldus een Hamas-functionaris. Israël hekelt het akkoord. En bij Israëlische aanvallen op de stad Khan Younes in het zuiden

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

Slimme chimpansee geeft smartphone terug aan zoobezoeker die het in apenverblijf liet vallen: “Enorm dankbaar”

Een toerist in de Chinese dierentuin in Rongcheng City was bijna de wanhoop nabij toen hij zijn gsm liet vallen in het apenverblijf. Maar door de medewerking van chimpansee Dongdong kreeg de zoobezoeker zijn smartphone al snel terug. Dongdong legde de telefoon in een mandje dat gebruikt wordt om gevallen voorwerpen op te rapen, en zo werd de gsm terug

Lees meer »

Uit onderzoek van Testaankoop blijkt: veel festivals respecteren consumentenrechten niet

De festivals zijn er weer, met hun festivalmunten, campings en obscure ‘administratieve kosten’. Testaankoop deed een onderzoek bij 14 populaire festivals in België en moest talrijke inbreuken op de consumentenrechten vaststellen. De grootste problemen doen zich voor bij de toepassing van de wet op cash geld en het verbod op onvoorziene extra kosten. De consumentenorganisatie roept op tot meer controles

Lees meer »

Chaos in Engeland nadat kinderen met geweld naar opvangcentrum worden gebracht: relschoppers steken bus in brand en duwen politiewagens omver

In Harehills, een gebied dat in de Britse stad Leeds ligt, moest de politie donderdagnamiddag massaal uitrukken. In de stad waren verschillende rellen uitgebroken, nadat twee kinderen met geweld naar een opvangcentrum waren gebracht. Beelden tonen hoe mensen uit woede onder meer met stenen beginnen gooien, vuurwerk afschieten, een dubbeldekker in brand steken en een politiewagen omver duwen. De menigte

Lees meer »

Met The Grand krijgt Nieuwpoort een van zijn iconische monumenten terug

Exact 100 jaar na de bouw van het Grand Hotel, zal het iconische gebouw weer uit zijn as verrijzen. Het nieuwe prestigeproject wordt dé blikvanger van Nieuwpoort en zal verschillende functies vervullen. De nieuwe syndicus van The Grand is Wim Demeester van Immo Group-S. Hij blikt alvast vol enthousiasme vooruit. “Het doel is om een gezond evenwicht te creëren tussen

Lees meer »