Lo-Reninge klaar voor EK voetbal: wedstrijden Rode Duivels straks op groot scherm in De Concorde, zomerbar De Voart én woonzorgcentrum Zilvervogel

Wie de EK-matchen van de Rode Duivels op groot scherm wil volgen, heeft in Lo-Reninge keuze genoeg. De Gezinsbond Pollinkhove tovert naar aanleiding van het EK voetbal ontmoetingscentrum Concorde om tot een ware voetbaltempel. Ook in zomerbar De Voart langs de Lovaart zijn alle EK-matchen te zien. En in woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge worden dan weer twee wedstrijden van de Rode Duivels uitgezonden. Daar staat zelfs een speciaal menu op het programma.

De Gezinsbond is niet aan haar proefstuk toe. Ook de matchen van de Rode Duivels op het WK 2014, het EK 2016 en het WK 2018 zonden ze uit.

“Het WK in 2018 was prachtig”, herinnert Katrien Cailliau van de Gezinsbond zich nog. “De zaal kleurde volledig rood en de ambiance zat er helemaal in. De Concorde was als het ware een voetbaltempel. Vandaar dat we dit jaar beslist hebben om ook het EK op groot scherm te vertonen”, klinkt het.

Uitdagingen

Tijdens het EK in 2016 gingen enkele plaatselijke aanwezigen uitdagingen aan indien de Rode Duivels het EK zouden winnen, zoals te voet naar de grot van de paters in Westvleteren wandelen.

“We hopen dat dit jaar opnieuw enkele mensen of verenigingen op de kar springen en uitdagingen aangaan”, zegt Katrien Cailliau. “We hebben ook heel wat leuke WK-hebbedingetjes kunnen bemachtigen om te verloten onder onze jonge supporters. En we zouden de Gezinsbond niet zijn als we de leden van de Gezinsbond Pollinkhove niet op één of andere manier belonen en daarom bieden wij hen een gratis drankje aan. De zaal wordt alvast omgetoverd in een zwart-, geel- en roodgekleurd stadion. Het zou leuk zijn als ook de supporters hun beste duivelse outfit aantrekken om de Rode Duivels te komen aanmoedigen.”

In woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge worden de groepswedstrijden van de Belgen uitgezonden op maandag 17 juni en woensdag 26 juni. © KVCL

De eerste afspraak is maandag 17 juni om 18 uur voor de wedstrijd België-Slovakije. Daarna volgt België-Roemenië op zaterdag 22 juni om 21 uur en Oekraïne-België op woensdag 26 juni 18 uur.

“De deuren gaan een uur voor de wedstrijd open”, besluit Katrien Cailliau. “Ook alle eventuele wedstrijden van de Rode Duivels na de groepsfase worden uitgezonden.” Hopelijk voor de Gezinsbond haalt de nationale ploeg dus de finale.

Sfeer langs de Lovaart

Voetballiefhebbers zijn ook welkom in zomerbar De Voart aan de Lobrug 1 langs de Lovaart in Pollinkhove. “We zenden de wedstrijden uit op een groot ledscherm”, zeggen Thomas Arnaert en Clara Vandenbroucke.

“De Voart opent speciaal voor het EK voetbal twee weken vroeger dan voorzien”

“Ook de wedstrijden van het EK in 2021 waren hier te volgen. Zelfs voor de WK-machten van de nationale ploeg in november 2022 in Qatar hebben we speciaal kortstondig de deuren van de ‘zomerbar’ geopend. De Voart opent speciaal voor het EK voetbal trouwens twee weken vroeger dan voorzien. Maar we sluiten dan wel in augustus wat eerder.”

Gratis eten en drinken

In woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge laten ze het Europees voetbalkampioenschap ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Daar worden de wedstrijden van de Rode Duivels op maandag 17 juni en woensdag 26 juni om 18 uur uitgezonden in de cafetaria. De toegang is gratis voor de bewoners van het woonzorgcentrum, externen betalen 8 euro. Daarvoor krijgen ze op maandag 17 juni wel gratis frietjes, een frikandel en twee drankjes en op woensdag 26 juni twee drankjes en een braadworst.

Rosie Albers, Christine Raes, Maryan Pillaert, Sabien Wyckaert, Greta Decorte en Hans Decroos en zittend Katrien Cailliau en kinderen Henri, Cyriel en Emile heten iedereen welkom in voetbaltempel de Concorde tijdens de wedstrijden van de nationale ploeg op het EK voetbal. © KVCL

Externen moeten wel vier dagen vooraf inschrijven. Dat kan door te mailen naar [email protected] of op het nummer 057 40 90 94.

The post Lo-Reninge klaar voor EK voetbal: wedstrijden Rode Duivels straks op groot scherm in De Concorde, zomerbar De Voart én woonzorgcentrum Zilvervogel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook Belgische koning ontsnapte ooit aan moordaanslag: dader betaalde hoge prijs voor mislukt eenmanscomplot

In de Verenigde Staten zindert de mislukte moordaanslag op Donald Trump nog na. Maar ook in België deed politiek geweld het land al opschrikken. In 1902 kwam Leopold II in het vizier van een Italiaans anarchist, die in hartje Brussel op klaarlichte dag het vuur opende op de koning der Belgen. Een reconstructie van een waanzinnig eenmanscomplot. De dader betaalde

Lees meer »

Correcties en aanvullingen juli

De nieuwsombudsdienst verzamelt hier correcties en relevante aanvullingen bij de berichtgeving van VRT NWS. Ze worden vaak gemeld door aandachtige lezers, kijkers of luisteraars. De focus ligt vooral op opmerkingen in verband met radio- en tv-programma’s. Correcties en aanvullingen bij online artikels of posts op sociale media worden in het artikel of de post zelf verwerkt, maar kunnen hier ook

Lees meer »

Franse regering gaat in lopende zaken

De Franse president Emmanuel Macron heeft dinsdagavond het ontslag van de regering van premier Gabriel Attal aanvaard. De Franse regering gaat nu in lopende zaken tot de aanstelling van een nieuwe regering, meldt het Elysée.

Lees meer »

Noodnummer 1722 geactiveerd, KMI geeft code geel voor onweer

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer in heel het land. In West-Vlaanderen geldt dit wel pas vanaf 20 uur.
The post Noodnummer 1722 geactiveerd, KMI geeft code geel voor onweer appeared

Lees meer »

Ex-wielrenner Steve (49) ziet peperdure racefietsen verdwijnen uit eigen garage: “Samen hebben ze een waarde van 26.000 euro”

Steve De Wolf (49) en zijn partner Evi Bické (45) uit Meerbeke, bij Ninove, zagen vorige week woensdag twee dure racefietsen gestolen worden uit de garage van hun woning. De politie kon ondertussen een verdachte arresteren, maar de fietsen zelf werden niet aangetroffen. “Via de bewakingscamera van de buren zagen we de dader eerst aan verschillende autodeuren voelen”, getuigt Evi.

Lees meer »

Rel na lied op Argentijnse spelersbus: geviseerde Fransen dienen klacht in, filmende Fernandez krijgt het aan de stok met eigen ploegmaats

Nog meer commotie na de Copa América. Er is veel te doen rond een lied dat de Argentijnse spelers op de bus na hun eindzege tegen Colombia zongen. In de tekst worden de Afrikaanse roots van het Franse nationale team bespot – een lied dat teruggaat tot de WK-finale van 2022. De beelden werden live uitgezonden op Instagram en zorgen

Lees meer »

“Een prof zei: ‘Mevrouw, dat wordt een kasplant.’ En kijk, nu geniet ze van haar leven”: Neyla (7) werd palliatief verklaard, maar verbaasde iedereen

In haar korte leven zag Neyla (7) al maar liefst 58 keer het operatiekwartier in drie verschillende ziekenhuizen. Iedereen dacht dat ze het gevecht tegen de tumoren in haar hersenen niet ging halen, maar tegen alle verwachtingen in viert ze vandaag het leven en nam ze trots haar kleuteronderwijsdiploma in ontvangst. “Ze is een superheld”, vertelt mama Belinda (39) aan

Lees meer »

LIVE RED FLAMES. Serneels hoopt behoud in A-divisie te verzekeren tegen wereldkampioen Spanje: “Moeten er zelf in geloven”

Morgenavond (19u) spelen de Red Flames tegen wereldkampioen Spanje hun laatste groepswedstrijd in de kwalificaties voor het EK van 2025 in Zwitserland. De Belgische voetbalvrouwen kunnen zich niet meer rechtstreeks plaatsen en zijn al zeker van een plek in de play-offs. Ze moeten wel nog het behoud afdwingen in de A-divisie van de Nations League.

Lees meer »

We eten liever Belgisch… tot de rekening komt: 6 op 10 vinden prijs van product belangrijker dan kwaliteit

Belgische chocolade, een smaakvolle tomaat of lekkere lokale ham. We grijpen graag naar Belgische voeding, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Vaak vinden we die beter én smakelijker. Maar ook duurder. “Op het einde van de rit is het prijskaartje nog altijd het belangrijkste”, zeggen onderzoekers. Welke Belgische producten kopen we het meest? En wat maakt ze precies zo duur?

Lees meer »

“De periode van boven de vraagprijs bieden, ligt achter ons”: 9 jaar geleden dat zo weinig woningen werden verkocht

Het is al negen jaar geleden dat er zo weinig huizen en appartementen werden verkocht in België en Vlaanderen, zo blijkt uit de nieuwste vastgoedbarometer van notaris.be. Wat maakt dat ook de vastgoedprijzen voor het eerst sinds lang lijken te dalen, al zijn er verschillen per provincie. Ideaal moment om te kopen of wat je beter nog even? Notaris Bart

Lees meer »

Wat staat er te gebeuren als Joe Biden toch nog uit de verkiezingsrace stapt?

De kans dat de huidige president Biden uit de verkiezingsrace zal stappen wordt met de tijd groter. Verschillende Democratische zwaargewichten hebben zowel openbaar als privé al laten uitschijnen dat het tijd is voor de 81-jarige om er de brui aan te geven. De positieve coronatest lijkt daarbij een ‘elegante uitweg’. Maar wat gebeurt er als Biden effectief zijn kandidatuur loslaat?

Lees meer »