Sancties tegen Israël, Palestina erkennen, boycots? Dit is het standpunt van elke partij over het conflict in Gaza

Dat er onmiddellijk een staakt-het-vuren moet komen in het conflict tussen Israël en Hamas, daar zijn alle partijen het over eens. Maar over de erkenning van Palestina als staat of economische sancties tegen Israël is er veel minder eensgezindheid.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump belooft “Republikeinse vloedgolf” op eerste campagnerally na aanslag: “Democraten hebben geen idee wie hun kandidaat is”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft in de Verenigde Staten opnieuw een campagnebijeenkomst bijgewoond, 1 week na de aanslag waarbij hij lichtgewond raakte. Ook zijn kersverse running mate J.D. Vance was er voor het eerst bij. Op de rally zei Trump dat hij een kogel trotseerde voor de democratie, en hij had ook kritiek op de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Moeder van verdronken Délano (1) getuigt over immens verlies: “Het is hier zo stil in huis, onze kleine lawaaimaker is er niet meer”

“Wanneer komt broertje terug naar huis?” De steeds terugkerende vraag van het oudste zoontje van Toscina Verbruggen (25) en Joshua Lievens (25) gaat door merg en been. Zijn broertje Délano verdronk toen hij zijn tutje wilde pakken uit het zwembad in hun tuin. “Hoe vertel je een kind dat zijn broertje niet meer thuiskomt?”

Lees meer »

Kamala Harris wil “er alles aan doen om Trump te verslaan”

Vice-president Kamala Harris, die door huidig president Joe Biden naar voren wordt geschoven als zijn vervanger als Democratisch presidentskandidaat voor de verkiezingen in november, zegt “vereerd” te zijn door Bidens steun. In een mededeling stelt ze voorts de “intentie te hebben om de nominatie te verdienen en in de wacht te slepen”.

Lees meer »

Ons wagenpark wordt langer, breder en zwaarder

De doorsnee wagen op de Belgische markt wordt steeds langer, breder en zwaarder. Onder meer door die evolutie neemt het totale wagenpark in ons land – meer dan 6 miljoen voertuigen – intussen 9.787 voetbalvelden aan ruimte in. Dat zijn ruim 1.400 voetbalvelden meer dan 10 jaar geleden. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst (FOD) Mobiliteit heeft verzameld

Lees meer »

TikTokkers Neal (19) en Senne (19) breken in op Tomorrowland: “Nu kunnen we het van onze bucketlist schrappen”

In hun laatste TikTok-stunt tonen Neal Remmerie (19) en Senne Haverbeke (19) uit Ingelmunster hoe ze wisten binnen te glippen op de weide van Tomorrowland. Het duo kon uit de handen van de security blijven en zo meegenieten van de laatste dag van het festival. “Het was echt insane, maar de inbraak was allesbehalve gemakkelijk”, klinkt het bij de TikTokkers.

Lees meer »

Krombekenaar Michel (80) zag zijn twee vrouwen sterven en wandelt nu alleen verder: “Ik herinner onze tochten in mijn boekjes”

Michel Vanhoucke (80) uit Krombeke startte in de vorige eeuw al z’n eigen Strava. Meer dan 53.000 km houdt de 80-jarige wandelaar bij in boekjes, een hobby die hij 30 jaar terug begon met zijn eerste vrouw. “M’n tweede vrouw stierf recent en ik kreeg een pacemaker, maar ik blijf stappen.”
The post Krombekenaar Michel (80) zag zijn twee

Lees meer »

Union tegen Slavia Praag in derde voorronde Champions League, ook Cercle kent mogelijke tegenstanders – om 14u is het de beurt aan Gent

Union neemt het op tegen Slavia Praag in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijden worden afgewerkt op 6 of 7 augustus (in Tsjechië) en 13 augustus (in Brussel). Cercle Brugge komt uit tegen Molde of Silkeborg in de derde voorronde van de Europa League. AA Gent kent later vandaag zijn (mogelijke) tegenstander in de voorronde van de

Lees meer »