Hier is het zo warm dat je binnen de paar minuten riskeert te verbranden in de zon

Terwijl het kwakkelweer bij ons maar blijft aanhouden, is het op andere plaatsen in de wereld zo warm dat de apen zelfs uit de bomen vallen en je na een paar minuten in volle zon al kan verbranden. India spant de kroon met woensdag maximumtemperaturen tot 52,3 graden. Maar ook in Europa is het op sommige plaatsen broeierig heet.

 

Meer krantenkoppen in België

Geïrriteerde Verstappen wordt pas vijfde na contact met Hamilton, Piastri wint de GP van Hongarije na veel discussie binnen McLaren

De Formule 1 vond dit weekend plaats in Hongarije. McLaren was het hele weekend dominant en Max Verstappen was zwaar gefrustreerd. Hij kon zich niet mengen in de strijd om de zege. Sterker nog: de Red Bull Racing-coureur miste door een matige strategie en een late touché met Lewis Hamilton zelfs het podium in Boedapest. Oscar Piastri greep zijn eerste

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

“Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”: wat is het ophefmakende ‘Project 2025’ waartegen Kamala Harris van leer trekt?

Democratisch presidentskandidate Kamala Harris trok tijdens haar eerste verkiezingsrally gisteravond al meteen ten strijde tegen ‘Project 2025′, een ophefmakend draaiboek voor een mogelijke tweede ambtstermijn van Donald Trump. “Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”, vroeg ze zich luidop af. Maar wat staat er precies in dat plan?

Lees meer »

Linkse blok bereikt dan toch een akkoord over een kandidaat-premier

3 weken na de parlementsverkiezingen is het linkse blok Nouveau Front Populaire het eens geraakt over een kandidaat-premier. Links schuift Lucie Castets naar voren als enige kandidaat. Als winnaar van de verkiezingen mag het Nouveau Front Populaire een opvolger voorstellen voor ontslagnemend premier Gabriel Attal, maar de kandidatuur van Castets moet wel nog door president Emmanuel Macron worden bekrachtigd.

Lees meer »

Zo gaat het eraan toe op een praatavond voor jongeren over BDSM: “De paardenzweep van Decathlon is de beste”

Op café met wildvreemden praten over BDSM, seks, kinks en fetisjen: ook gekend als een munch. In Leuven is het concept zo populair dat organisatoren met wachtlijsten zitten en studenten zelfs een eigen ‘jongerenmunch’ hebben opgericht. Onze reporter ging gisterenavond naar zo’n bijeenkomst en dat leverde interessante gesprekken op. “Ik wil weleens vastgebonden worden met prikkeldraad.”

Lees meer »

Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat en schuift vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger

De Amerikaanse president Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat voor de Democraten. Hij schuift zijn vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger. Biden blijft wel president van de Verenigde Staten tot aan de verkiezingen. De voorbije weken was er steeds meer druk op de Amerikaanse president om de handdoek in de ring te gooien.

Lees meer »