Eén partij wil zelfs de ontwikkelingshulp opschorten: hoe staat de politiek tegenover het conflict in Gaza?

Dat er onmiddellijk een staakt-het-vuren moet komen in het conflict tussen Israël en Hamas, daar zijn alle partijen het over eens. Maar over de erkenning van Palestina als staat of economische sancties tegen Israël is er veel minder eensgezindheid.

 

Meer krantenkoppen in België

Open VLD Sint-Truiden behoudt vertrouwen in Hilde Vautmans

Open VLD Sint-Truiden behoudt het vertrouwen in voormalig schepen Hilde Vautmans. Gisteren raakte bekend dat het gerecht een onderzoek opent naar Vautmans, omdat ze als Europees Parlementslid mogelijk misbruik gemaakt heeft van Europees geld. Maar voor Open VLD in Sint-Truiden staat haar 2e plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet ter discussie.

Lees meer »

Het is nu tijd voor discretie, meneer Rousseau

Conner Rousseau, de bijna-voorzitter van Vooruit, vindt het jammer dat er zo veel ontwerpteksten worden gelekt vóór de onderhandelingen over een nieuwe regering goed en wel zijn begonnen. Tegelijk publiceert hij op de eerste echte onderhandelingsdag een open brief over de begroting.

Lees meer »

Duitse minister verbiedt uiterst rechts magazine Compact

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft het blad Compact verboden omdat het extreemrechts zou zijn. Er zijn invallen gedaan in kantoren van het blad en woningen van eigenaren en uitgevers in vier deelstaten. Volgens de sociaaldemocratische Faeser is het in 2010 opgerichte medium “een cruciale spreekbuis voor de extreemrechtse scene” in Duitsland.

Lees meer »

Belgen zitten al voor derde dag op rij vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Vandaag vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Ongeveer 170 Belgische passagiers zitten voor de derde dag op rij vast op de luchthaven van Palermo. De reizigers zouden vandaag terug kunnen vliegen richting Brussel.

Lees meer »

Formateur De Wever schetst geen fraai toekomstbeeld tijdens 21 juli-toespraak: “Moeilijk decennium”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juli-viering gehouden. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen, maar hij had het ook over “een moeilijk decennium” dat ons te wachten staat.

Lees meer »

Guido en Godelieve zijn 60 jaar getrouwd

Guido Depla (85) en Godelieve Ramboer (82) uit de Torhoutstraat in Lichtervelde zijn 60 jaar getrouwd. Ze trouwden op 12 mei 1964.
The post Guido en Godelieve zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mark Gillis mag dienst intensieve zorgen nog niet verlaten: “Hij is enorm verward en met tijden angstig”

Mark Gillis (28) ontwaakte vorige week dan wel uit zijn kunstmatige coma, maar het ‘Massa is kassa’-gezicht heeft duidelijk nog een lange weg te gaan. In een persverklaring laat Marks familie weten dat hij de dienst intensieve zorgen voorlopig nog niet mag verlaten. Op mentaal vlak gaat het namelijk absoluut niet goed met de zoon van miljonair Peter Gillis.

Lees meer »

Bijna 1 op de 10 werknemers neemt geen ‘groot zomerverlof’, maar dat is niet per se een slechte keuze

Bijna driekwart van de Belgische werknemers neemt deze zomer minstens 2 weken aan één stuk vakantie, maar tegelijk neemt ook bijna 1 op de 10 helemaal geen ‘groot zomerverlof’. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Tempo-Team en professor Anja Van den Broeck (KU Leuven). Opvallende conclusie: werknemers die meerdere kortere vakanties nemen, blijken wel meer ontspannen dan wie één lange

Lees meer »