Avelgem wil niet meebetalen aan renovatie kasteel Bossuit “We moeten plots 434.000 euro betalen”

De gemeente Avelgem wil niet meebetalen aan de renovatie van het Kasteel van Bossuit. De Vlaamse regering heeft onlangs twee restauratiepremies toegekend aan de eigenaar van het kasteel. Goed nieuws zou je denken, maar omdat de subsidie-aanvraag werd ingediend in 2014, moet de gemeente verplicht 15 procent van de restauratiekosten voor haar rekening nemen. Aanvragen vanaf 2015 betaalt de Vlaamse overheid volledig zelf. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw verzakking van mergelgroeve in Riemst, burgemeester vraagt geld aan Vlaanderen om gangenstelsels te stabiliseren

In Zussen (Riemst) is er opnieuw een verzakking van een oude mergelgroeve, daardoor is een groot gat ontstaan in een weide langs een veldweg tegenover de Misweg. Een deel van Riemst ligt boven oude mergelgroeves en in de ondergrondse tunnels ontstaan geregeld verzakkingen. Burgemeester Mark Vos (CD&V) vraagt steun aan Vlaanderen om instabiele ondergrondse gangen te stabiliseren: "Daar is zo’n

Lees meer »

Hij verdient nu al meer dan 450.000 euro per jaar én tekende bij Man City: 14-jarig (!) Amerikaans talent jongste debutant ooit in MLS

Tijdens het EK veroverde Lamine Yamal op z’n 17de al de Europese voetbalharten. Wel, het kan nog (een pak) jonger. Afgelopen nacht debuteerde Cavan Sullivan op amper 14-jarige leeftijd in de MLS. De speler van Philadelphia Union, die nu al een riant salaris opstrijkt, is zo uiteraard de jongste ooit in de Amerikaanse competitie. Manchester City heeft hem overigens nú

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen rekent af met Smith en staat morgenavond in tegenover Humphries in de finale

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael Van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Morgenavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Duitsland levert verdachte van schietpartij in Bavegem uit, man is aangehouden

De raadkamer van Oudenaarde heeft een verdachte aangehouden voor een schietpartij in Bavegem, in november vorig jaar. Toen kreeg een man twee kogels in zijn been terwijl hij buiten stond te roken. De verdachte is opgepakt in Duitsland en aan ons land uitgeleverd. De schietpartij veroorzaakte ophef, want ze gebeurde enkele dagen na de moord op een advocate in Sint-Lievens-Houtem.

Lees meer »

Ringo Depaepe traint voortaan keepers bij SV Rumbeke: “Horen bij de titelfavorieten in eerste provinciale”

Ringo Depaepe was als keeperstrainer meerdere jaren verbonden aan RC Lauwe. Toen de statieploeg zijn eerste ploeg opdoekte, kwam de uitgeweken Menenaar zonder werk te staan. Tot Fanny Schamp hem vroeg om bij SV Rumbeke aan de slag te gaan.
The post Ringo Depaepe traint voortaan keepers bij SV Rumbeke: “Horen bij de titelfavorieten in eerste provinciale” appeared first

Lees meer »