Bekijk: “We are the champions’: uitbundige Club-supporters vieren kampioenstitel op‘De Platse’

Van een topavond voor het Brugs voetbal gesproken. Na de brilscore in de derby is Club Brugge voor de 19de keer landskampioen en pakt Cercle zijn eerste Europese ticket in 14 jaar. Dat werd na affluiten dan ook duchtig gevierd op ‘De Platse’, vlakbij het Jan Breydelstadion.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

‘Boeren! Boeren!’ Op een goeie drie kwartier voor affluiten van Club – Cercle klonk de bekende geuzennaam voor Blauw-Zwart uit honderden kelen op De Platse van Sint-Andries, het plein vlakbij het Jan Breydelstadion dat steeds het epicentrum voor Brugse voetbalvieringen vormt. En na een 0-0 gelijkspel mogen ‘de boeren’ zich voor de negentiende keer kampioen van België noemen.

Onderweg naar het plein waren we zelf getuige van een minder vrolijk schouwspel. Op de hoek van de Zandstraat met de Pastoriestraat, ter hoogte van uitvaartzorg Verlinde, was een jongeman om onduidelijke redenen in een heftig gevecht verwikkeld met twee politieagenten die er aanwezig waren om de verkeersstroom naar aanleiding van de wedstrijd in goede banen te leiden. De jongeman leek even de overhand te halen en ging bijzonder fel te keer tegen de agenten, maar uiteindelijk konden ze hem toch tegen de grond werken en werd versterking opgeroepen.

“Daar heeft zich inderdaad een incident voorgedaan waarbij twee agenten gewond zijn geraakt. Ze werden beiden afgevoerd naar het ziekenhuis. Een van de agenten heeft hoogstwaarschijnlijk een gebroken neus, maar helemaal zeker is dat nog niet. Beiden zullen wel een tijdje arbeidsonbekwaam zijn”, vertelt Carlo Smits, commissaris bij Lokale Politie Brugge. “Ik wil wil benadrukken dat het er naar uit ziet het incident helemaal niets met het voetbal te maken had.”

Zangkoren

Op De Platse had zich al een goeie drie uur voor de wedstrijd een grote menigte samengepakt, onder meer om de daar passerende spelersbus te verwelkomen. Naarmate de start van de wedstrijd vorderde zwol de massa nog aan. De horeca-uitbaters waren voorzien van voldoende frisse pils, de frituur op het plein deed ook bijzonder goede zaken en bij restaurant Carlito’s gingen de pastabekers en pizza’s bijzonder vlot van de hand. Nogal wat supporters maakten wel hun beklag over het eerder kleine scherm waarop de wedstrijd buiten werd vertoond. En over het feit dat er bomen en verkeersborden het zicht op het scherm belemmerden. Enkele supporters meenden dat probleem creatief te moeten oplossen door een verkeerspaal uit de grond te sleuren en tussen de massa neer te leggen… Ook over het feit dat er geen geluid – en dus geen commentaarstem en gejoel vanuit het stadion – te horen was bij de uitzending van de wedstrijd zorgde voor wat ongenoegen.

Toch hield het massaal opgekomen publiek de sfeer erin met de bekende zangkoren. Het feit dat de regen eerder van eerder op de dag plaats had gemaakt voor de zon zorgde ook voor een positieve sfeer. In de wedstrijd zelf was lange tijd niet al teveel te beleven. De 0-0 bleef bijzonder lang op het scorebord staan. Tot laat in de tweede helft. Op een vrije trap frommelde Lopes Da Silva van Cercle de bal voorbij Mignolet. Even was er grote paniek en verslagenheid in het blauw-zwarte kamp. Maar de VAR meende buitenspel te hebben gezien en na een lange VAR-check keurde de arbiter het doelpunt af. Een grote zucht van opluchting op het plein.

Grote momenten

Toen de scheidsrechter na zeven minuten blessuretijd affloot ontplofte de Platse van Sint-Andries. Het bier werd de lucht ingegooid en tientallen blauw-zwarte rookpluimen hulden het plein in een dikke mist. Op de tonen van ‘We are the champions’ van Queen werd het kampioenfeest ingezet. Ook de Brugse vrienden Mathias Deloof, Jens Cools, Pieter Beyne en Marieke Catry genoten met volle teugen. “We hadden wel liever gezien dat er gescoord werd, maar dat zullen we vlug vergeten zijn”, zei Mathias.

“Eigenlijk is het voor het hele Brugse voetbal een topdag, want we gunnen zeker ook Cercle z’n Europees ticket.” Ook Dominiek Boone uit Stasegem toonde zich bijzonder opgetogen. “Ik wilde dit moment niet missen en ben samen met mijn zoon en dochter en enkele gasten die ik coach in het basket bij ons speciaal naar Brugge gekomen”, vertelde Dominiek. “Bij de grote momenten willen we er echt wel bij zijn.” In Brugge zal het feestje alvast nog enkele duren doorgegaan zijn.

En op de Markt in de Brugse binnenstad volgt maandagavond nog het officiële kampioenenfeest waarbij Club Brugge gehuldigd wordt door het stadsbestuur.

The post Bekijk: “We are the champions’: uitbundige Club-supporters vieren kampioenstitel op‘De Platse’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zuid-Afrikaanse multimiljonair beschuldigt fotograaf Anton Corbijn van stelen hond

De Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn en zijn vrouw zijn beschuldigd van het ‘verduisteren’ van een Australische herder. De ruzie over de hond Jo-Jo is recent geëscaleerd met een melding bij de politie door de Corbijns van een gewelddadige overval en een kort geding van de Zuid-Afrikaanse eigenaar, projectontwikkelaar Michael Ruben, waarin de Amsterdamse rechter vandaag oordeelt. Dat schrijft

Lees meer »

Populaire Amerikaanse seksconsulente Dr. Ruth overleden

Ruth Westheimer, de psychologe die als "Dr. Ruth" Amerika’s bekendste seksconsulente werd met haar openhartige, grappige radio- en televisieprogramma’s, is vandaag in haar huis in New York City overleden. Dat meldt haar woordvoerder Pierre Lehu aan de New York Times. Ze werd 96 jaar.

Lees meer »

Laatste dag Patisserie Courcelles: “Besef nog niet dat het gedaan is”

Enkele traantjes bij personeel en klanten maandag 15 juli, de laatste dag van Patisserie Courcelles in de Doorniksestraat. Na bijna 37 jaar sluit de warme bakker, een vaste waarde in het stadscentrum, de deuren. “Veel mensen komen voor een laatste keer. Ze stonden zelfs tot ver buiten aan te schuiven afgelopen weekend. Dat apprecieer ik enorm”, zegt zaakvoerder Valérie Demey

Lees meer »

41-jarige bestuurster vlucht weg na ongeval in Ardooie en crasht op vluchtheuvel in Ruddervoorde: brandweer bevrijdt vrouw uit wagen

Een 41-jarige vrouw uit Ardooie raakte dinsdag betrokken bij twee bizarre verkeersongevallen. De vrouw pleegde om 11.30 uur in haar thuisgemeente vluchtmisdrijf na een ongeval, maar crashte 40 minuten later zwaar op een vluchtheuvel in Ruddervoorde, kilometers verder. De vrouw moest door de brandweer via de koffer bevrijd worden uit haar wagen. “Ze had enorm veel nekpijn zodat we geen

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Het is fijn als de kindjes terug zijn van kamp, maar tegelijk is het dan ook de uitdaging om meteen de strijd met de ‘kampwas’ aan te gaan.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

De fontein van Corijn spuit opnieuw in de Ronde Kom

De stad vernieuwde de voorbije maanden de verouderde fontein in De Ronde Kom. In het bijzijn van Lex Corijn, zoon van Raf die ijverde voor een oplossing voor de vissen in De Ronde Kom, werd de spuitfontijn woensdag ingehuldigd. “De schoonheid van deze plek is terug. Ik ben erg dankbaar.”
The post De fontein van Corijn spuit opnieuw in

Lees meer »

Amerika-kenner over Trumps running mate: “Hij heeft alvast één grote troef”

De man die Donald Trump als zijn running mate en dus mogelijks vice-president aanstelde, J.D. Vance, was acht jaar geleden nog een rabiate tegenstander van Trump. Hij suggereerde zelfs dat Trump “de Amerikaanse Hitler” was. Waarom koos Trump deze senator uit Ohio als zijn rechterhand en waarom steunt Vance presidentskandidaat Trump nu wel volop? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent,

Lees meer »