Vier arrestaties voor diefstal met zonnepanelen met waarde van bijna 1,2 miljoen

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Limburg heeft in een onderzoek naar mogelijke ladingdiefstallen met zonnepanelen de voorbije weken vier arrestaties verricht. De diefstallen vonden plaats in Nederland, onder meer in Schiphol en Oosterhout. De waarde van de totale buit zou minimaal 1.174.000 euro bedragen. Dat maakte het parket van Limburg zaterdag bekend.

 

Meer krantenkoppen in België

Volle buit voor Girmay én twee ploegmaats kwijt: nieuwe groene trui wordt bijna onmogelijke opdracht voor Philipsen

Een tweede opeenvolgende groene trui is weer wat verder weg voor Jasper Philipsen. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest in Villeneuve-sur-Lot toekijken hoe concurrent Biniam Girmay nog maar eens de volle buit pakte én hij zag met Jonas Rickaert en Soren Kragh Andersen ook twee ploegmaats buiten tijd aankomen. “We proberen nu te mikken op nog een ritzege.”

Lees meer »

Collega komt met hoofd in bagagetrolley vast te zitten en moet gered worden door brandweer: “Ze was iets te nieuwsgierig”

De Amerikaanse Caitlin McCoy uit South Carolina heeft eens goed kunnen lachen met haar collega. De twee vervoerden enkele dozen op een bagagetrolley, toen de vrouw voorstelde om iets gek te doen. “Ze wilde testen of ze haar hoofd tussen de metalen staven van de kar kon steken”, vertelt Caitlin. “Maar ze kwam vast te zitten.” Caitlin moest uiteindelijk de

Lees meer »

“Entertainment staat centraal”: Dries Mertens en Jan Vertonghen stampen gloednieuw voetbalconcept

Voetballers Dries Mertens (37) en Jan Vertonghen (37) zetten samen hun schouders onder een gloednieuwe voetbalcompetitie: ‘Masters of Madness’. In het concept nemen 80 mannen en vrouwen verdeeld over acht gemengde teams het tegen elkaar op. Entertainment staat centraal. “Masters of Madness is sneller en eigentijdser dan alle bestaande voetbalcompetities”, zegt Mertens. “We hebben nieuwe spelregels verzonnen, geïnspireerd door alle

Lees meer »

Ergste noodweer voorbij in het westen, in oosten kan het nog twee uur hevig onweren – Boerderij brandt uit na mogelijke blikseminslag in Lippelo

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Boeing pleit schuldig aan fraude in dossier rond dodelijke crashes met 737 MAX-toestellen

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing pleit schuldig aan fraude in het dossier van 2 dodelijke vliegtuigcrashes met Boeing 737 MAX-toestellen, omdat het de voorwaarden van een eerdere schikking geschonden heeft. Daar kan een boete tot bijna een half miljard dollar aan vasthangen, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Met de deal vermijdt Boeing een publiekelijk strafproces.

Lees meer »

Bazart komt straks thuis op Cactusfestival: “Het was altijd heel gezellig op de camping. De buren vonden dat minder leuk”

Vrijdagavond gaat een van de meest charmante festivals van ons land van start. Op het Cactusfestival krijgen we drie dagen lang het kruim van de Belgische muziek voorgeschoteld, waaronder Bazart. Voor de bandleden is de cirkel naar eigen zeggen rond, want tien jaar geleden werden ze verliefd op het Brugse Minnewaterpark.
The post Bazart komt straks thuis op Cactusfestival:

Lees meer »