Limburgse federale politie pakt vier verdachten op na diefstal van zonnepanelen ter waarde van 1,2 miljoen euro

De Federale Gerechtelijke Politie van Limburg heeft de afgelopen weken vier personen gearresteerd in een onderzoek naar een grootschalige diefstal van zonnepanelen. De diefstallen vonden plaats in Nederland, onder meer in Schiphole en Oosterhout. Volgens het parket van Limburg bedraagt de totale waarde van de buit minstens 1.174.000 euro. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Botram!’-kot gevandaliseerd na boze reacties op vegan uuflakke, Buffalo-fans maken zich klaar voor ploegvoorstelling

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken: om 18.30 uur is het tijd voor de ploegvoorstelling van KAA Gent en om 23 uur klimt Eurosong-winnaar Johnny Logan op het podium. Ook dj Kat Kerhofs en Absynthe Minded

Lees meer »

“Alles geven, hè!”: fans kunnen in Hasselt eventjes zelf Frankie of Protput zijn aan de bureaus van ‘Het eiland’

In de Corda Campus, een bedrijvencampus in Hasselt, staan deze week de bureaus zoals die in de legendarische VRT-serie ‘Het eiland’. Die serie bestaat 20 jaar en ging over de hilarische gebeurtenissen in het fictieve bedrijf ‘Cynalco Medics’. Fans kunnen gebruik maken van de bureaus om een dagje zelf mee te maken hoe het is om Sammy, Protput of Alain

Lees meer »

Nieuwe olifant Max aangekomen in ZOO Antwerpen: “Puber die klaargestoomd wordt om rol als kweekstier te vervullen”

In de Antwerpse zoo is vandaag een nieuwe olifant aangekomen. Het dier heet Max en werd in een vrachtwagen vervoerd vanuit een dierentuin in de Tsjechische hoofdstad Praag. Max vervangt olifant Assam, die recent vertrokken is naar de zoo van Augsburg in Duitsland. Bezoekers kunnen de nieuwe aanwinst voorlopig nog niet bewonderen. "De olifant mag op zijn eigen ritme beslissen

Lees meer »

Stap voorwaarts voor nieuwe Kunstacademie Poperinge: akkoord met bouwpartners

Er werd een akkoord bereikt met de groep bouwpartners (het consortium) die straks de nieuwe Kunstacademie van Poperinge op de Vroonhofsite zullen bouwen. De Vlaamse regering maakte een overeenkomst met het consortium ‘Schoolkracht’.
The post Stap voorwaarts voor nieuwe Kunstacademie Poperinge: akkoord met bouwpartners appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slotenmaker redt duif uit leegstaande winkel in Turnhout: “Desnoods moet de koning mij maar gratie verlenen”

In Turnhout heeft een slotenmaker op eigen initiatief een duif bevrijd vanachter de etalage van een leegstaande winkel. De duif zat er al enkele dagen vast en bezorgde voorbijgangers hadden al stukjes brood door een spleet geduwd. "Ik heb op voorhand de politiediensten gebeld omdat ik volgens de letter van de wet huisvredebreuk ging plegen", zegt slotenmaker Kristof Tauwenberg. Er

Lees meer »

“Interesse van andere clubs? Ik kan hier nog groeien als coach”: Miron Muslic trekt met Cercle Brugge Europa in

Net geen twee maanden nadat Cercle Brugge zich op de laatste speeldag van de play-offs verzekerde van de vierde plaats, staat het volgende week donderdag in en tegen Kilmarnock voor zijn eerste Europese confrontatie in 14 jaar. “We hebben de lat de afgelopen twee jaar hoog gelegd en dat willen we nu opnieuw doen”, aldus de immer ambitieuze Miron Muslic

Lees meer »

Pilootproject ‘Junior Lifeguards’ wil jongeren warm maken voor strandreddersgebeuren: “Een win-win-winsituatie

Het nieuwste pilootproject ‘Junior Lifeguards’, een samenwerking met verzekeraar AXA Belgium, Stad Nieuwpoort en IKW, zet sterk in op strandveiligheid. Kinderen tussen 8 en 16 jaar worden spelenderwijs vertrouwd gemaakt met enkele basisbeginselen van strandbewustzijn, strand- en waterveiligheid en EHBO.
The post Pilootproject ‘Junior Lifeguards’ wil jongeren warm maken voor strandreddersgebeuren: “Een win-win-winsituatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc Hooybergs wordt vanaf 1 september de nieuwe CEO van KRC Genk

Luc Hooybergs (56) zal vanaf 1 september de nieuwe CEO van KRC Genk worden. Hooybergs heeft is een topman bij Nike, eerst als General Manager in Laakdal, dan op Europees HQ niveau vanuit Hilversum en tenslotte als Vice-President in HQ (Portland, USA). Hij is één van de bezielers van de enorme groei die Nike in Laakdal en Ham heeft gerealiseerd.

Lees meer »