China houdt militaire manoeuvres in buurt van Taiwan als “zware straf” na toespraak nieuwe president

China is donderdagochtend militaire manoeuvres gestart in de buurt van Taiwan, drie dagen na de inauguratie van de nieuwe president Lai Ching-te op het eiland. Dat heeft het Chinese staatspersagentschap Xinhua gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna de helft van alle werklozen zit al meer dan 2 jaar thuis: wat als zij straks hun uitkering verliezen?

Een werkloosheidsuitkering die doorloopt tot in de eeuwigheid? Vier van de vijf toekomstige federale regeringspartijen willen die steun na 2 jaar stopzetten. Meer dan 138.000 Belgen dreigen daardoor hun maandelijkse uitkering te verliezen, al levert het de staatskas wel een mooi extraatje van om en bij de 2 miljard euro op. Dat ontdekte onze redactie door in de cijfers te

Lees meer »

Ieperling Marvin Odent mag naar de Paralympische Spelen

Marvin Odent (41) uit Hollebeke is door het Belgian Paralympic Committee geselecteerd voor de Paralympische Spelen, van 28 augustus tot en met 8 september in Parijs. De Ieperling doet aan handbiken en is lid van de club Spirit Of Handcycling uit De Panne.
The post Ieperling Marvin Odent mag naar de Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dertiger blijft onder elektronisch toezicht voor moord in Oostendse prostitutiebuurt

In het onderzoek naar een moord in de Oostendse prostitutiebuurt heeft de Brugse raadkamer geoordeeld dat een 33-jarige Franse Algerijn twee maanden langer onder elektronisch toezicht moet blijven. Chaher B. hoopte op een vrijlating onder voorwaarden, maar moet dus een enkelband blijven dragen.
The post Dertiger blijft onder elektronisch toezicht voor moord in Oostendse prostitutiebuurt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump belooft “Republikeinse vloedgolf” op eerste campagnerally na aanslag: “Democraten hebben geen idee wie hun kandidaat is”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft in de Verenigde Staten opnieuw een campagnebijeenkomst bijgewoond, 1 week na de aanslag waarbij hij lichtgewond raakte. Ook zijn kersverse running mate J.D. Vance was er voor het eerst bij. Op de rally zei Trump dat hij een kogel trotseerde voor de democratie, en hij had ook kritiek op de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden stapt uit presidentsrace

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Kranige Clara (102) woont nog alleen op haar hoeve in Aartrijke: “Vier seizoenen op één dag toen je trouwde”

Liefst 102 kaarsjes mocht Clara Inghelbrecht op maandag 15 juli uitblazen. De kranige Aartrijkse woont nog steeds alleen op haar hoeve, gaat nog graag een kaartje leggen in Jonkhove en is actief lid van meerdere verenigingen.
The post Kranige Clara (102) woont nog alleen op haar hoeve in Aartrijke: “Vier seizoenen op één dag toen je trouwde” appeared first

Lees meer »

Onderzoekers vinden giftige metalen in tampons: “Meer onderzoek nodig om te achterhalen of lichaam deze ook opneemt”

Tampons bevatten toxische metalen zoals lood, cadmium en arseen. Dat wijst een nieuwe studie uit. Op sociale media doen intussen heel wat berichten de ronde van vrouwen die zich zorgen maken. Het is echter niet duidelijk of de metalen ook daadwerkelijk worden opgenomen in het lichaam. Ongerustheid is niet nodig, nuanceren experten, maar ze roepen wel op om bijkomend onderzoek

Lees meer »

Horecazaken en handelaars in Heule krijgen gratis speelgoed van stad Kortrijk 

In Heule kun je in verschillende horecazaken en handelaars gratis speelgoed ontlenen. Kinderen kunnen er spelen met zomerski’s, een gezelschapsspel op groot formaat of fietsjes, terwijl hun ouders een terrasje doen. Een vaste speeltuin is moeilijk te installeren in de Kortrijkse deelgemeente omdat de Heuleplaats voor veel evenementen wordt gebruikt, zoals Heule Congé of de Tinekesfeesten.

Lees meer »

“Camille of Sabrina Carpenter?” Fans spotten opvallende gelijkenissen tussen hun videoclips

“Nu weten we waar Camille haar inspiratie vandaan haalt.” Momenteel is er op TikTok veel te doen rond Camilles videoclip van ‘Oeh La La La’. De clip vertoont volgens sommigen namelijk enkele gelijkenissen met de muziekvideo van ‘Espresso’, een nummer van de Amerikaanse zangeres Sabrina Carpenter. Zo komen in beide clips een paar keer dezelfde dansbewegingen voor.

Lees meer »

Noord-Korea stuurt nieuwe afvalballonnen de Zuid-Koreaanse grens over

Noord-Korea heeft donderdag opnieuw ballonnen met vermoedelijk afval naar Zuid-Korea gestuurd, melden Zuid-Koreaanse media. De afvalballonnen lijken volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg te zijn naar het noordelijke deel van de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt.

Lees meer »

Willy en Daniëlle vieren gouden huwelijksjubileum

Het echtpaar Willy Constant (geboren in Brugge op 26 juni 1933) en Daniëlle Favorin (geboren in Brugge op 5 maart 1948) uit de Hoefijzerlaan vierde zaterdag het gouden huwelijksjubileum.
The post Willy en Daniëlle vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven honden aangetroffen in hete bestelwagen en caravan in Oostende

De lokale politie van Oostende heeft donderdag zeven honden aangetroffen in een hete bestelwagen en caravan. Vier chihuahua’s, twee Franse buldogs en een Mechelse herder hadden duidelijk onvoldoende eten en drinken. Tegen de Luikse eigenaars van de dieren werd een proces-verbaal opgesteld.
The post Zeven honden aangetroffen in hete bestelwagen en caravan in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »