“Ik heb nog les gekregen van Gustaph”: Seppe (25) haalt finale van zangwedstrijd ‘Sing Again’

Seppe Herreman (25) uit Oostende heeft het tot in de finale van het nieuwe VTM-programma ‘Sing Again’ geschopt. Na zijn deelname als veertienjarige aan Belgium’s Got Talent verdween hij uit de showbizz, maar nu is hij helemaal klaar om zich opnieuw te tonen aan het grote publiek.

Al van jongs af aan is Seppe gepassioneerd door zingen en alles wat met muziek te maken heeft. Van optredens op elk familiefeest tot showtjes met zijn vrienden voor hun ouders: bij iedere gelegenheid die hij kreeg, stond hij op het podium. Hij is de zoon van Cathy Seghers, kleuterjuf in de Sint-Lodewijksschool in Oostende. “Ik denk dat ik mijn liefde voor muziek mee heb gekregen van mijn opa, of ‘pappie’ zoals ik hem noem. Hij is altijd al een grote jazzfanaat geweest. Naast hem is er niet echt iemand in de familie van wie ik de muzikale genen geërfd zou kunnen hebben”, lacht Seppe.

The Bodyguard

“Als klein kind was ik een grote fan van K3 en Whitney Houston. Vooral Whitney is echt een groot voorbeeld geweest voor mij. Toen ik haar als zesjarige in The Bodyguard aan het werk zag, viel mijn mond open van haar vocaal talent. Zij was heel lang de enige artiest waar ik naar luisterde. Voor kerst vroeg ik al haar cd’s. Een aantal jaren later leerde ik de muziek van Christina Aguilera kennen. Zij zijn mijn twee grote voorbeelden, waar ik enorm naar opkijk. ”

Belgium’s Got Talent

Als 14-jarige nam Seppe in 2013 al deel aan de talentenjacht Belgium’s Got Talent, waar hij het tot in de finale schopte. Nu is hij een van de 22 deelnemers van Sing Again, een zangwedstrijd waar zangers en zangeressen die de afgelopen 35 jaar hebben deelgenomen aan een talentenjacht opnieuw hun kans wagen op het podium. “Ik vond het heel leuk om mee te doen met Belgium’s Got Talent, maar achteraf gezien was ik eigenlijk blij dat ik daarna niets meer in de showbizz gedaan heb. Ik wou heel graag nog iets verder doen in de muziek, maar ik was toen ook nog maar 14 jaar, wat heel jong is. Ik ben eerst afgestudeerd op de muziekschool en na mijn middelbaar ben ik naar het conservatorium in Gent gegaan, om de richting pop-zang te volgen. Daar kreeg ik onder andere les van Gustaph en Ibernice, die toevallig ook meewerken aan ‘Sing Again’”, vertelt Seppe.

“Whitney Houston en Christina Aguilera zijn grote voorbeelden van mij”

“Doordat ik na mijn deelname aan Belgium’s Got Talent uit de schijnwerpers verdwenen ben, heb ik eigenlijk het geschenk van tijd gekregen. Ik heb de tijd gekregen om mezelf als muzikant te ontdekken en verder te ontwikkelen. De puberteit is niet altijd even gemakkelijk en ik ben blij dat ik dat uit de spotlights kon doen. Daarom komt ‘Sing Again’ op het juiste moment. Ik weet nu heel goed wie ik ben, hoe ik mezelf wil profileren en naar buiten brengen en welke muziek ik wil maken”, vertelt Seppe.

Red Sebastian

Tegenwoordig is Seppe te vinden als leerkracht op de muziekacademie in Brugge en Lokeren. Daarnaast zingt hij ook als zelfstandige muzikant op verschillende evenementen, zoals huwelijken en andere feesten. Daar zingt hij onder andere met coverbands en vocale ensembles. “Mijn job bestaat puur uit muziek, wat ik helemaal geweldig vind. Ik hoop in de toekomst ook met mijn eigen project door te breken. Ik schrijf zelf muziek onder de naam ‘Red Sebastian’. Het is als het ware een verlengde van mezelf, een alter ego. Ik werk samen met een live band die mij ondersteunt”, legt Seppe uit.

80’s vibes

In 2021 kwam de eerste single van Red Sebastian uit, ‘Embrace Me’. Daarna volgden nog enkele singles en een eigen album ‘You’. “De muziek die ik maak zou ik omschrijven als popmuziek in een elektronisch jasje, met soul invloeden. Ik gebruik veel synthesizers, die een 80s-90s vibes laten doorschijnen. Ik ben nu nog een beetje mijn weg aan het zoeken maar ik hoop dat mijn nummers door mijn deelname aan Sing Again bij het grote publiek geraken en het de start van mijn carrière kan zijn”, aldus Seppe.

Naast Seppe heeft ook de Oostendse Lola Obasuyi de finale gehaald. Zij won in 2016 The Voice van Vlaanderen en hoopt met haar deelname haar muziekcarrière nieuw leven in te blazen.

Seppe en Lola zijn vrijdag 24 mei te zien in de finale op VTM om 20.40 uur.

The post “Ik heb nog les gekregen van Gustaph”: Seppe (25) haalt finale van zangwedstrijd ‘Sing Again’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tracé ontsluitingsweg Moen ligt zo goed als vast

De Vlaamse overheid maakt belangrijke vooruitgang in het planningsproces voor de optimalisatie van de N8 in Avelgem en Zwevegem. Dit project is gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N8 tussen Zwevegem en Avelgem, met specifieke aandacht voor de kernen Heestert, Moen, Avelgem en Outrijve.
The post Tracé ontsluitingsweg Moen ligt zo goed als vast

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Ook Obama en Pelosi zouden nu twijfelen over kandidatuur van Joe Biden – “Mogelijk beslist hij dit weekend om uit de race te stappen”

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Twee tieners uit zee gered in Oostende

Twee tieners zijn donderdagavond uit de zee gered in Oostende. Dat bevestigt de lokale politie van Oostende. Een van de slachtoffers moest gereanimeerd worden.
The post Twee tieners uit zee gered in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Explosief in auto gegooid in Antwerpen

Onbekenden hebben maandag op het Kiel een explosief tot ontploffing gebracht in een geparkeerde wagen. De wagen brandde deels uit. Door de impact van de knal sneuvelden ook verschillende ramen van woningen in de straat.

Lees meer »

Vintia Ieper ontvangt Great Place to Work-certificaat

Het Ieperse bedrijf Vintia, het voormalige Gantner Ticketing, mag zich een jaar lang een Great Place to Work noemen. “We zijn ongelooflijk trots op deze prestatie”, zegt HR-coördinator Iris Vandenberghe.
The post Vintia Ieper ontvangt Great Place to Work-certificaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (69) dood aangetroffen door passanten op strand van Blankenberge

Op het strand van Blankenberge is donderdagavond een 69-jarige man levenloos aangetroffen. Voorbijgangers merkten dat er iets mis was en stelden vast dat de man niet meer ademde. Strandredders probeerden hem nog tevergeefs te reanimeren.
The post Man (69) dood aangetroffen door passanten op strand van Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na jaren vechten voor haar carrière, verkiest Margot Robbie het gezinsleven: “Eenmaal ik een kind heb, is dat prioriteit”

Ze gaf jarenlang haar carrière voorrang, maar nu kiest Margot Robbie (34) volop voor haar gezinsgeluk. De ‘Barbie’-actrice is namelijk in verwachting van haar eerste kindje met echtgenoot Tom Ackerley (34). Een voormalige huisgenoot, die zich ontpopte tot de liefde van haar leven. “Het was dramatisch toen iedereen erachter kwam … Alsof de hel losbarstte.”

Lees meer »

Waarom is seks met een wildvreemde man op een snelwegparking zo aantrekkelijk? “Het is geheimzinnig en kost niets”

De 71-jarige Willy Van Tongerloo werd vorige maand gedood op de carpoolparking van de E34 in Oelegem. Het is een plaats waar mannen naartoe trekken om seks te hebben met andere, wildvreemde mannen. Maar waarom doen ze dat? Waarom kiezen ze niet voor de beslotenheid en relatieve veiligheid van een hotelkamer? “Er is meer dan één verklaring voor het fenomeen”,

Lees meer »