UGent zet samenwerking met drie Israëlische partners stop

Studenten van de UGent drukken al meer dan een week hun ongenoegen uit over de banden die UGent heeft met Israëlische partners. De universiteit bevestigt nu dat de samenwerking met drie Israëlische partners wordt stopgezet. “UGent zal in geen geval samenwerken met partijen die betrokken zijn bij ernstige mensenrechtenschendingen die de Israëlische overheid pleegt in Gaza”, zei rector Rik Van de Walle eerder al. 

Meer krantenkoppen in België

Twee Zwitserse alpinisten dood aangetroffen

Twee Zwitserse alpinisten van 35 en 44 jaar oud zijn maandag dood aangetroffen tussen de Aletschhorn (4193 meter) en de Dreieckhorn (3811 meter) in de Zwitserse Alpen. Het lokale parket van het kanton Wallis start een onderzoek.

Lees meer »

Economen over voorstel van Conner Rousseau (Vooruit) om investeringen “buiten begroting” te houden: “Logica zelve, maar zal Europa hierin meegaan?”

Economen Wim Moesen en Koen Schoors vinden het een goed idee om zogenoemde ‘productieve investeringen’ voortaan "buiten de Belgische begroting" te houden. Vooruit-kopstuk Conner Rousseau wil dat de volgende federale regering daarover met Europa in overleg gaat. Uit een nieuw rapport blijkt alvast dat ons land fors onder zijn eigen investeringsdoelstellingen blijft.

Lees meer »

Bedrijf van Marc Coucke sleept stad Oostende en bewindvoerder KVO voor de rechter na dispuut over tribune

In een dispuut rond het stadion van KV Oostende heeft het bedrijf van Marc Coucke de stad Oostende en de curator van KVO in kortgeding gedagvaard. Dat meldt Focus-WTV en wordt bevestigd door burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Coucke wil een plaatsbeschrijving laten uitvoeren, maar na het faillissement van de club werd de erfpacht opgezegd door stad Oostende.
The

Lees meer »

’Kleinkamp’ KSA ‘s Gravenwinkel speelt zich af in indianendorp Leisele

De jongensjeugdbeweging KSA ’s Gravenwinkel heeft een geslaagd ‘kleinkamp’ achter de rug. Het ‘kleinkamp’ is er voor de Bengels (eerste en tweede leerjaar van het basisonderwijs), de Ravotters (derde en vierde leerjaar) en de Jongknapen (vijfde en zesde leerjaar).
The post ’Kleinkamp’ KSA ‘s Gravenwinkel speelt zich af in indianendorp Leisele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Mechelen opent terraszone aan Zandpoortvest: “Zo kunnen de vernieuwde Vesten er helemaal gaan uitzien”

In Mechelen is de terraszone aan de Zandpoortvest officieel geopend. Enkele parkeerplaatsen maakten plaats voor picknicktafels, banken en groen. Het is een tijdelijke inrichting in afwachting van de heraanleg van de volledige Vesten, "maar hier kunnen we al eens materiaal testen en mogelijk blijft dit deel dus ook bestaan", zegt Patrick Princen (Groen), schepen voor Openbare Werken.

Lees meer »

IS eist aanslag aan sjiitische moskee in Oman op

Terreurbeweging Islamitische Staat heeft de aanslag in de buurt van een moskee in de Omaanse hoofdstad Muscat opgeëist. Dat doen de terroristen in een verklaring die verspreid is door het aan IS gelieerde persbureau Amaq. Doelwit van de drie terroristen was een bijeenkomst van sjiieten, klinkt het. IS beschouwt sjiieten als afvalligen. Bij de aanval kwamen zes mensen om en

Lees meer »

Peter onderzocht vliegtuigramp met 298 slachtoffers én leverde cruciaal bewijs: “Dit staat voor altijd in mijn geheugen gegrift”

Tien jaar geleden, op 17 juli 2014, werd vlucht MH17 van Malaysian Airlines boven Oekraïne neergeschoten. Het vliegtuig dat vanuit Amsterdam op weg was naar Maleisïe, had 298 mensen aan boord, waaronder heel wat Nederlanders. Onderzoeker Peter Zoon moest in het vliegtuigwrak en op de lichamen van slachtoffers op zoek naar aanwijzingen voor de oorzaak van de ramp. Hij blikt

Lees meer »