Piloten in acht categorieën tijdens achtste Trial Hille in Zwevezele

Voor de achtste keer organiseert motorsportvereniging KAMCE Torhout op zaterdag 4 en zondag 5 mei een tweedaagse trial op de op de terreinen van grondwerken Jacobs L&M op de Hille in Zwevezele.

Het kruim van de Vlaamse trialwereld is er steevast aanwezig en spektakel is gegarandeerd. De piloten nemen het tegen elkaar op in acht verschillende categorieën, met telkens een ander moeilijkheidsniveau. Voor Jitse Den Baes, die samen met vader Geert mee in de organisatie zit, wordt het overigens een thuismatch. De Zwevezelenaar komt in actie in de categorie nationalen en neemt ook deel aan het BK trial.

Ook Zwevezelenaars Johan en zoon Seppe Loeys staan aan de start bij de recreanten en nieuwelingen. Het terrein ligt ter hoogte van Hille-Zuid 14. Er is catering aanwezig en de toegang is volledig gratis. Beide wedstrijddagen starten om 11 uur en de wedstrijden tellen mee voor het open trial kampioenschap van West-Vlaanderen. (SV)

The post Piloten in acht categorieën tijdens achtste Trial Hille in Zwevezele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Toekomstige heilige graal om de Tour te winnen? Die zit gewoon in onze darmen: maak kennis met het microbioom

Vergeet ketonen. De toekomstige heilige graal om de Tour te winnen, zit al in ons lichaam in de vorm van miljarden organismen, genaamd het microbioom. “We zitten nog in de onderzoekende fase met stoelgangtesten en darm-DNA, maar op termijn wordt het crúciaal om het microbioom van de renners zo optimaal mogelijk te krijgen voor de start van een grote ronde.”

Lees meer »

Lokaal Liberaal presenteert zes nieuwe namen voor gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare

Nieuwe en bekende namen bij de Roeselaarse liberalen. Met zes bijkomende kandidaten heeft Lokaal Liberaal nu ruim een derde van de lijst voorgesteld. Voor Marco Lombaert, vaste waarde uit Beveren, is het al de derde campagne. Jonge ondernemer William Vyncke staat klaar om zijn ideeën te delen.
The post Lokaal Liberaal presenteert zes nieuwe namen voor gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) kondigt afscheid aan als burgemeester na heisa rond zelfgemaakt seksfilmpje

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) heeft zonet in een Facebook live aangekondigd dat hij zich niet meer verkiesbaar opstelt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De burgemeester van Staden kwam deze week in het oog van de storm terecht nadat bekend raakte dat hij tijdens een partij-evenement een zelfgemaakt seksueel filmpje heeft getoond aan enkele jongeren. Hij verrast met zijn afscheid.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Ook Obama en Pelosi zouden nu twijfelen over kandidatuur van Joe Biden – “Mogelijk beslist hij dit weekend om uit de race te stappen”

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Duo Tibo Vyvey/Niels Van Zandweghe mag ambitie koesteren in roeien op Olympische Spelen in Parijs

Tibo Vivey en Niels Van Zandweghe zullen de Belgische (en West-Vlaamse, red.) kleuren verdedigen in het roeien op de aankomende Olympische Spelen in Parijs. “We zijn goed voorbereid en alles verloopt zoals voorzien op training”, klonk het dinsdag in Antwerpen in een van de basiskampen van ‘Team Belgium’.
The post Duo Tibo Vyvey/Niels Van Zandweghe mag ambitie koesteren in

Lees meer »

Inaya (4) krijgt nieuw fietsje cadeau nadat dieven spaarpotje voor verjaardag stalen: “Haar zalige glimlach maakt veel goed”

Een week nadat dieven het spaarpotje voor de verjaardag van Inaya (4) stalen in een café in Houthulst, kent het verhaal toch een happy end. Met dat geld wou het meisje voor haar vijfde verjaardag een nieuwe fiets kopen. Vrijdag mocht het gezin een gloednieuw kinderfietsje ophalen bij groothandelaar VDW Bikes uit Schelle. “De zalige glimlach van Inaya maakt toch

Lees meer »

Julie Vanloo schrijft geschiedenis bij Washington Mystics in WNBA met meeste driepunters in debuutseizoen bij de club

Julie Vanloo heeft zondag met de Washington Mystics in eigen zaal een 77-89-nederlaag geleden tegen Las Vegas Aces, maar gooide zich wel in de recordboeken van Washington met de meeste driepunters in haar eerste seizoen in de WNBA.
The post Julie Vanloo schrijft geschiedenis bij Washington Mystics in WNBA met meeste driepunters in debuutseizoen bij de club appeared first

Lees meer »

Biden uit de race? Het zou voor iedereen een goede zaak zijn

Zou het dan toch? De Amerikaanse president Joe Biden die de eer aan zichzelf houdt en de strijd met Donald Trump overlaat aan een partijgenoot die beter gewapend of in ieder geval vitaler is om de presidentsverkiezingen in november te winnen? Het zou niet alleen voor de Verenigde Staten, maar ook voor de rest van de wereld een goede zaak

Lees meer »

Kunstenaar Jan Fieuw (48) uit Langemark krijgt Willy Naessens op bezoek: “Hij was heel geïnteresseerd in mijn werk”

Herdenkingskunstenaar Jan Fieuw (48) uit Langemark kreeg afgelopen weekend met ondernemer Willy Naessens bekend volk over de vloer. De zwembadbouwer was met enkele vrienden op doortocht met de oldtimer en maakte een stop bij de kunstenaar. “Willy was heel geïnteresseerd. Het is echt een heel gewone man”, aldus Jan.
The post Kunstenaar Jan Fieuw (48) uit Langemark krijgt Willy

Lees meer »

Overbuur (40) lost schot met jachtgeweer om ruziënd duo stil te krijgen: politie arresteert drie lichtgewonden

De politie werd in de nacht van zondag op maandag opgeroepen voor een schietpartij in de Koekelarestraat in Kortemark. Twee mannen hadden er ruzie op straat, waarop een overbuur hen aanmaande om stiller te zijn. Daarop ontstond extra tumult waarna de 40-jarige overbuur een schot loste met een jachtgeweer. Uiteindelijk ontaarde het incident in een vechtpartij, waardoor het drietal lichtgewond

Lees meer »