Jeugdbrandweer Torhout 30 jaar jong

Op zaterdag 4 mei, toevallig de Internationale Dag van de Brandweer, viert de Torhoutse jeugdbrandweer zijn 30ste verjaardag. Dat gebeurt samen met negen andere jeugdkorpsen uit Vlaanderen, waarvan de verste uit Sint-Truiden, Boom en Zelzate. Zij komen een dagje meefeesten met hun jonge collega’s.

De Torhoutse jeugdbrandweer, opgericht in 1994, is een van de oudste van het land. “De vier pioniers die als begeleider destijds hun schouders onder het initiatief zetten, waren Ludo Vandenweghe, Eddy Hollevoet, Patriek Ramault en officier Marc Degrieck”, zegt huidige voorzitter Yoni Casteleyn (29).

“Alleen de laatstgenoemde twee zijn nog van nabij bij de werking betrokken. Ze maken deel uit van ons zevenkoppig bestuur. Ons jongerenkorps telt zowat 25 jongens en meisjes tussen de 12 en de 18 jaar. Sinds de prille start 30 jaar geleden zijn ongeveer 20 leden van de jeugdbrandweer effectief brandweerman geworden. Dat is gemiddeld bijna één per jaar. Ik vind dat een groot succes. Hopelijk blijft die trend zich doorzetten.”

Opdrachtentocht

Op 4 mei worden in totaal om en bij de 130 leden van de tien aanwezige jeugdkorpsen verwacht.

“Vanaf 8.30 uur is er het onthaal met een ontbijt”, legt Yoni het verloop van de dag uit. “Daarna start een wandeltocht met onderweg opdrachten in het landschapspark ’t Hoge Water, op het Don Boscoplein, op de Markt en nabij Fluvius langs de Noordlaan. Die tocht is een kleine 15 km lang en duurt tot rond 16 uur.”

Om 16.30 uur aan de brandweerkazerne in de Aartrijkestraat start er een plechtige optocht door het stadscentrum onder de begeleiding van doedelzakspelers. Om 17 uur heeft in het stadskantoor de verjaardagsreceptie plaats en omstreeks 18 uur worden alle aanwezigen getrakteerd op een lekker pakje friet, aangeboden door de Vriendenkring van de Torhoutse brandweer met ereluitenant Wilfried Gunst als voorzitter.

“We hopen er een topdag van te maken”, vervolgt Yoni Casteleyn. “We willen vooral tonen dat bepaalde jongeren echt wel bereid zijn om zich voor anderen in te zetten en zich in de toekomst heel graag bij de brandweer dienstbaar willen maken. De jeugdbrandweer effent het pad.” (JS)

The post Jeugdbrandweer Torhout 30 jaar jong is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie legt illegaal feestje met 250 bezoekers stil in As

De politie heeft een uit de hand gelopen privéfeest stilgelegd in de Ambachtslaan in As. Dat schrijft TVL en dat is nieuws is bevestigd aan onze redactie. Incidenten waren er niet, maar er was wel overlast van geparkeerde auto’s en luide muziek. "Er waren heel wat mensen aanwezig die niet uitgenodigd waren", klinkt het bij de politie.

Lees meer »

Stad Wervik en provincie investeren in nieuwe zone op jaagpad langs de Leie: natuurbeleving staat centraalop nieuwe recreatieve hotspot

Op wijk De Riemeers is een nieuwe recreatieve hotspot een meerwaarde voor passanten op het jaagpad langs de Leie, de inwoners en de biodiversiteit. Het speelpleintje werd recent een flink stuk uitgebreid. De zone tussen de woonwijk en het jaagpad was vroeger een weide en kreeg een nieuwe invulling. Het is publiek toegankelijk gemaakt. Via een glijbaan, een trap of

Lees meer »

Familie Wallays opent voor vierde keer Farmbar Bruwerhof: “Ook speurtocht en escapestal”

Langs de Kasteelstraat in Moorslede, op de grens van Dadizele met Ledegem, openden Geertrui Verhaeghe en Jan Wallays samen met hun vier kinderen, Eline, Sander, Eva en Lore, voor de vierde keer Farmbar Bruwershof. “De ligging is perfect om een Farmbar in te richten.”
The post Familie Wallays opent voor vierde keer Farmbar Bruwerhof: “Ook speurtocht en escapestal” appeared

Lees meer »

Bocholt geeft kerkdorpen Reppel en Lozen eigen stembureau om drukte en wachtrijen te voorkomen

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zullen de kerkdorpen Reppel en Lozen een eigen stembureau krijgen. Het gemeentebestuur van Bocholt heeft dat beslist om het stemmen comfortabeler te laten verlopen en de drukte beter te spreiden. Bij de verkiezingen van juni waren er lange wachtrijen aan het stembureau in Bocholt. "Dat zorgde voor wat ongenoegen, wat ik zeker kan begrijpen", vertelt

Lees meer »

Gouden huwelijk voor Christelle en Gilbert

Christelle Vandermaes en Gilbert Vonck vierden op vrijdag 12 juli hun gouden huwelijk. Net vijftig jaar daarvoor, op 12 juli 1974, traden ze in het huwelijk.
The post Gouden huwelijk voor Christelle en Gilbert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cercle Brugge begint Europees voetbal bij het Schotse Kilmarnock: “Er gaan zelfs supporters van Anderlecht en Club mee”

Met de eigen wagen, een bus, de trein of het vliegtuig: zo maken duizend supporters van Cercle Brugge op donderdag 25 juli de verplaatsing naar Schotland, want dan neemt groen-zwart het op tegen Kilmarnock FC in de heenwedstrijd van de tweede kwalificatieronde van de Europa League. Onder hen ook Frederik Boi en Geert Leys.
The post Cercle Brugge begint

Lees meer »