‘Drugsmysterie’ in Australië na maanden ontrafeld: “Pakketten cocaïne bleven aanspoelen”

In Australië heeft de politie een man gearresteerd nadat er maandenlang drugspakketten aanspoelden langs de oostkust van het land. In totaal werd er tussen december en april 560 pond cocaïne in gelijkaardige pakketten onderschept. 

Meer krantenkoppen in België

Limburg heeft veruit minste deelwagens van heel Vlaanderen

In Limburg zijn er amper 96 deelwagens. Veruit het minst van heel Vlaanderen. Zelfs in het ook erg landelijke West-Vlaanderen zijn er drie keer zoveel. “In de helft van Limburgse gemeenten is er zelfs geen enkele deelwagen”, zegt Bright Adiyia, Vlaams lijsttrekker voor Groen.

Lees meer »

Het streven van jeugddirecteur Rik Coucke: “Onze jeugd blijft voetballen op Schorre in KVO-kleuren”

Twaalf maanden na de degradatie uit de Jupiler Pro League verdwijnt KV Oostende ook uit de Challenger Pro League. Begin juni volgt het faillissement van de nv KV Oostende. Dit barslechte nieuws heeft ook zware gevolgen voor de honderden jeugdspelers van de kustploeg. Jeugddirecteur Rik Coucke is vast van plan om samen met andere mensen met een echt KVO-hart al

Lees meer »

Grondtroepen in Oekraïne? België denkt er (nog) niet aan

België overweegt niet om grondtroepen naar Oekraïne te sturen. Dat zei minister Defensie Ludivine Dedonder (PS) donderdag. Maar volgens afscheidnemend stafchef Michel Hofman lijkt het een kwestie van tijd voor ook wij het gaan overwegen. “Er zijn geen plannen, maar dat kan evolueren in de komende maanden.”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Hein Vanhaezebrouck verlaat AA Gent en gooit het komend seizoen over een andere boeg. Toch hoeft niet àlles te wijzigen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cultuurhuis De Leest ‘boert goed’ met zeer succesvolle voorverkoop: al voor 70.000 euro aan tickets verkocht

Met de slogan “De Leest boert goed” startte het Izegemse cultuurhuis De Leest op zaterdag 18 mei de voorverkoop voor het najaarsprogramma 2024. “En die slogan blijkt ook uit het zeer hoge aantal ticketkopers tijdens de voorverkoopdag. Het ziet er zelfs naar uit dat we van een record kunnen spreken”, zegt een tevreden schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Lees meer »

Nog een laatste horde voor KV Kortrijk: “Het behoud is tastbaar nu”

KV Kortrijk staat aan de vooravond van de allerlaatste horde richting de eindstreep. Die eindstreep betekent behoud. Nog één wedstrijd moeten ze tot een positief einde brengen. Een wedstrijd waaraan ze beginnen met een bonus van 1 doelpunt. Keer vier maanden terug in de tijd, vertel dit aan een voetballiefhebber en die gelooft je nooit.
The post Nog een

Lees meer »

Britse spionageverdachte dood aangetroffen in park

Een Britse ambtenaar die werd vervolgd voor spionage, is in eigen land dood aangetroffen. Britse media melden dinsdag dat het lichaam van de 37-jarige Matthew Trickett zondag, om 17.15 uur, werd gevonden in een park in Maidenhead, zo’n 40 km ten westen van Londen.

Lees meer »

Jonas en Tom debuteren in ORC Rally

Bij de meer dan honderd inschrijvingen voor de komende ORC Rally noteren we de namen van twee nieuwkomers die in hun plaatselijke rally eindelijk een jongensdroom zien uitkomen: Jonas Vandendaele en Tom Braeckevelt.
The post Jonas en Tom debuteren in ORC Rally appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steeds meer jongeren aan de e-sigaret, zelfs in lagere school. Kankerprof: “Kinderen beseffen niet eens dat het ongezond is”

Ze was eigenlijk bedoeld om rokers van hun sigaret te verlossen, maar de e-sigaret vindt gretig aftrek bij jongeren. Eén op de negen 15- tot 18-jarigen geeft toe te vapen, de grote meerderheid van hen dampt zelfs dagelijks. Kankerprof Filip Lardon (UAntwerpen) gaat spreken op scholen en ziet zelfs geregeld vapers in de lagere school. “We kunnen niet elke boekentas

Lees meer »

Alderweireld, Witsel en De Cuyper in voorselectie voor het EK

Dan toch een last dance? De kans bestaat dat Axel Witsel (35) komende zomer met de Rode Duivels meegaat naar het EK in Duitsland. De verdediger/middenvelder van Atlético Madrid kondigde een jaar geleden zijn afscheid bij de nationale ploeg aan, maar zit nu, net als Maxim De Cuyper en Toby Alderweireld, in de (ruime) voorselectie van Domenico Tedesco.

Lees meer »