COLUMN. Geert Hoste over de ongelukkigste provincie van het land: “Ze kunnen het goed wegsteken, maar Antwerpenaren zijn dolgelukkig”

Iedere week geeft Geert Hoste (63) in ‘Dag Allemaal’ zijn eigen unieke en ironische kijk op de wereld. 

Meer krantenkoppen in België

Guido en Godelieve zijn 60 jaar getrouwd

Guido Depla (85) en Godelieve Ramboer (82) uit de Torhoutstraat in Lichtervelde zijn 60 jaar getrouwd. Ze trouwden op 12 mei 1964.
The post Guido en Godelieve zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arm in arm met Vinicius Junior: Kevin De Bruyne ontmoet dj Calvin Harris op Ibiza, waar Courtois z’n trouwfeest ‘herbeleeft’

De Rode Duivels laten de EK-uitschakeling niet aan hun hart komen. Na Koen Casteels, Arthur Theate, Leandro Trossard, Aster Vranckx en kersvers Sporting Lissabon-verdediger Zeno Debast, bracht nu ook Kevin De Bruyne een bezoek aan Ushuaïa, de befaamde openluchtclub op Ibiza. Thibaut Courtois ging er donderdagavond eveneens feesten en herbeleefde er zelfs een beetje z’n trouwfeest.

Lees meer »

Ze ziet er lief uit, maar is dat niet altijd: de Canadese gans. Expert: “Het is nodig om actie te ondernemen”

De grote Canadese gans is een opvallende verschijning aan onze vijvers. Maar zoals de naam al doet vermoeden, kwam deze soort normaal niet voor in België. Hoe is de grote Canadese gans precies tot hier geraakt? Hoe herken je de soort? Moeten we bepaalde voorzorgen nemen? Bioloog Wietse Chanet vertelt meer over de gans: “Wanneer je te dichtbij blijft komen,

Lees meer »

Meer vissen in Demer in Scherpenheuvel door aansluiten oude meanders

Er zitten opvallend meer vissoorten in de Demer. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit Antwerpen. Sinds de start van het Sigmaplan, 5 jaar geleden, om oude meanders weer aan te sluiten op de Demer tussen Diest en Rotselaar, groeit het aantal vissoorten. Het aansluiten van de meanders moet bij veel regen het water op een natuurlijke manier verspreiden en

Lees meer »

Ruim 9 miljoen Rwandezen naar de stembus: opnieuw monsterscore voorspeld voor huidig president Kagame

De Rwandezen trekken vandaag naar de stembus voor de parlements- en presidentsverkiezingen. Naar alle waarschijnlijkheid zal huidig president Paul Kagame de verkiezingen winnen met een monsterscore. Kagame is al 30 jaar aan de macht en heeft de wet laten veranderen om te kunnen herkozen worden. De man wordt geprezen voor de heropbouw van zijn land. Maar krijgt ook kritiek voor

Lees meer »

Aqua Solar en Dobbero:waterpret op de Oude Leie

Aqua Solar staat garant voor een namiddag vol waterplezier in Menen. Kajak, sup, op de waterfiets of wat peddelen in een pedalo. Dit is de ideale activiteit voor gezinnen en vrienden. Iedere zaterdag- en zondagnamiddag in juli en augustus van 13 tot 17 uur. Niet op 17 (Dobbero) en 25 augustus (Triatlon). Dobbero (foto) is
The post Aqua Solar

Lees meer »

Meunier dicht bij transfer naar Lille, Trabzonspor dreigt met klacht tegen speler én Franse club: “Hebben advocaten ingehuurd”

Thomas Meunier (32) is op weg naar Ligue 1-club Lille. Gisteren raakte al bekend dat de Rode Duivel zijn verbintenis had verbroken bij Trabzonspor, waar hij nog tot de zomer van 2025 onder contract lag . Meunier maakte gebruik van een exitclausule in zijn contract om Turkije te verlaten, Trabzonspor is ‘not amused’ en dreigt met rechtszaken.

Lees meer »