Waarom artificiële intelligentie belangrijk is voor medische wereld: “Vergelijkbaar met uitvinding antibiotica 100 jaar geleden”

Artificiële intelligentie (AI) roept veel vragen op, maar in medische sector zijn artsen overtuigd dat AI levens kan redden. Op de dienst waar prematuurtjes opgevolgd worden of bij radiologie kan het helpen om ziektes en aandoeningen sneller op te sporen. Maar de technologie is maar zo goed als de data waarmee het getraind wordt. En daar is nog een lange weg af te leggen, toont het VRT Canvas-programma ‘Het digitale dilemma’. 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Kindjes op kamp en elke dag aan ’t wachten tot er foto’s online komen?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wannes en Hannes van Team DAMP gastheer van eigen podium op Tomorrowland: “Hele eer dat we zelf dj’s mogen uitnodigen”

Nadat Wannes Loosveldt (37) en Hannes De Waepenaere (35) er al zeven jaar op rij achter de draaitafels stonden, staat hun collectief ‘Team DAMP’ nu ook als stagehost op de line-up van Tomorrowland. Zij mogen zowel nu zondag als de week erop kiezen welke dj’s er op ‘hun’ Elixir-podium staan. “Een hele eer, want wij hebben een nauwe band met

Lees meer »

Kunstexpo ‘Holiday’ in galerie CAS in Oostende

Galerie CAS in de François Musinstraat in Oostende toont tot 25 augustus een keure aan internationale kunstenaars in zijn zomerexpo Holiday. Het zomerse vakantiegevoel loopt dan ook als een rode draad door de vrolijke, vaak speelse werken van de Kameroener Bidias Romaric, de Italiaan Francesco Battistello en de Belgen Fred Michiels, Jomme Cardboard en Jacques Di Piazza.
The post

Lees meer »

EXCLUSIEF. Wim Vanlessen werkte mee aan nieuwe videoclip Katy Perry: “Hier ga ik nog héél lang trots op zijn”

Hij was jarenlang dé sterdanser van Ballet Vlaanderen, maar ook nadat hij daar z’n carrière beëindigde, blijft Wim Vanlessen (49) een begrip in de danswereld. Zo bedacht hij mee de choreografie van ‘Woman’s World’, de comebacksingle van popster Katy Perry (39). In dit gesprek vertelt Wim hoe die opdracht op z’n pad kwam, hoe streng het eraan toeging op de

Lees meer »

Pluszoon Alexander krijgt fenomenale Elvistaart van patissier Jo Geers: “Uit de hand gelopen grap”

Zondag 14 juli vierden Sarah Neutkens en Alexander Deprez hun huwelijk in de Pizza Gallery in de Sint-Jansstraat in Borgerhout. Helemaal vanuit Alexanders geboortestad Kortrijk leverde zijn plusvader Jo Geers van Patisserie Geers aan Sint-Jansplein de fenomenale bruidstaart met zes lagen, dezelfde als Elvis en Priscilla Presley in 1967.
The post Pluszoon Alexander krijgt fenomenale Elvistaart van patissier Jo

Lees meer »

Geweer dat mancave moet opleuken zorgt voor commotie op rommelmarkt in Houthulst

Op de lokale rommelmarkt in het West-Vlaamse Houthulst ontstond zondagochtend behoorlijk wat commotie. Passanten en buurtbewoners hadden een man zien rondlopen met een lang geweer in de hand en verwittigden de politie. Die kwam massaal ter plaatse. Gelukkig bleek het incident eerder onschuldig te zijn.
The post Geweer dat mancave moet opleuken zorgt voor commotie op rommelmarkt in Houthulst

Lees meer »