Amerikaans Hooggerechtshof buigt zich over juridisch getouwtrek rond abortuspil

Het Amerikaanse Hooggerechtshof buigt zich dinsdag over de manier waarop mifepriston, een veelgebruikte abortuspil in de Verenigde Staten, beschikbaar wordt gesteld. Het hof, met een meerderheid van conservatieve rechters, kijkt nu of het de toegang tot de pil moet beperken.

 

Meer krantenkoppen in België

“Waarom CD&V al met de gemeenteraadscampagne gestart is”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe CD&V zich kant tegen de verplichte gemeentefusies met oog op de gemeenteraadsverkiezingen. “Met het huidige verzet wil CD&V zich vooral profileren als de partij van het platteland, van

Lees meer »

Van hoerenbuurt tot legale kunstmuur: expo brengt geschiedenis graffitistraatje in Gent tot leven 

Sinds de jaren 1990 is het Gentse graffitistraatje het canvas voor jonge straatkunstenaars. Voor de nieuwe expo ‘Everything is still there’ schraapte Giftshop.gent laag na laag van de muren om de oude graffitikunstwerken weer tot leven te brengen. Figuurlijk weliswaar, door archiefbeelden van oude graffitimuren tentoon te stellen. Een expo over de geschiedenis loopt nog de hele Gentse Feesten.

Lees meer »

Jeugdhuis Skalul laat je stemmen aan de hand van sigarettenpeuken: “Niet om te stimuleren, maar om aan te zetten tot deponeren”

Wie aan jeugdhuis Skalul in Lendelede op een ludieke manier zijn of haar mening wil verkondigen, kan voortaan een beroep doen op de ‘peilingasbak’ die er aan de muur hangt. Je kan er je sigarettenpeuk in kwijt en tegelijk je stem geven bij enkele ludieke polls.
The post Jeugdhuis Skalul laat je stemmen aan de hand van sigarettenpeuken: “Niet

Lees meer »

Bedrijf van Marc Coucke sleept stad Oostende en bewindvoerder KVO voor de rechter na dispuut over tribune

In een dispuut rond het stadion van KV Oostende heeft het bedrijf van Marc Coucke de stad Oostende en de curator van KVO in kortgeding gedagvaard. Dat meldt Focus-WTV en wordt bevestigd door burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Coucke wil een plaatsbeschrijving laten uitvoeren, maar na het faillissement van de club werd de erfpacht opgezegd door stad Oostende.
The

Lees meer »

Rock Petrol: explosieve rock, vettige riffs

Het Rock Petrol-festival op zondag 28 juli belooft weer explosieve rock en vettige riffs, met de Duits-Australische band Sweet Electric, blues en metal van Diggeth, de Brusselse glamrock van Strawberry Storm, het West-Vlaams rockduo Olav en de Duitse no-nonsense heavy metalgroep Steelpreacher. Daartussen zwerven een aantal oldtimer auto’s en fifties-hits van The Bel Airs.
The post Rock Petrol: explosieve

Lees meer »

John en Carine varen in een gouden huwelijksbootje

John Neyt en Carine Deseranno vierden op zondag 14 juli hun gouden huwelijksverjaardag in het Kasteel van Moerkerke. Het koppel huwde op 5 juli 1974 in Sijsele, waar ze nu nog steeds wonen.
The post John en Carine varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkerij Aernoudt opent de deuren in voormalig pand van De Voerman in Lichtervelde: “Dit is een perfecte locatie”

Bakkerij Aernoudt opende op vrijdag 19 juli hun vestiging in de Koolskampstraat in Lichtervelde, waar voorheen Brasserie De Voerman was. De bakkerij is zeven op zeven geopend, iedere dag vanaf 6 uur ‘s morgens.
The post Bakkerij Aernoudt opent de deuren in voormalig pand van De Voerman in Lichtervelde: “Dit is een perfecte locatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »