Groen Zedelgem pleit voor betere mobiliteit

Een verkeersveilige stationsbuurt, meer busverbindingen en veilige fietstrajecten stelt Groen Zedelgem bij haar doorstart naar de stembus. Het lokaal bestuur kan wegen op het nieuw vervoersplan van De Lijn, klinkt het.

Door de knelpunten van verkeersveiligheid en mobiliteit hoog op de politieke agenda te zetten, trekt Groen Zedelgem haar campagne voor de lokale verkiezingen op gang. De spoorwegovergang aan het station van Zedelgem is en blijft onveilig door het vele zware en drukke verkeer. Een ondergrondse oversteekplaats of brug voor zwakke weggebruikers is volgens de partij de beste oplossing. “Door het nieuw vervoersplan van De Lijn is ook de vlotte verbinding met het station geschrapt. De stations van bijvoorbeeld Torhout en Lichtervelde zijn geselecteerd als Hoppin-punt voor een vlotte overgang tussen trein en bijvoorbeeld de bus. Dat van Zedelgem niet”, stelt Paul Braem van Groen Zedelgem.

“Ook het plannen van een flexrit (de vroegere belbusrit) is vrij complex en zeker niet gebruiksvriendelijk via de website of de app. Telefonisch is de centrale beperkt toegankelijk. Het lokaal bestuur Zedelgem kan zijn stem laten horen bij het nieuwe vervoersplan van De Lijn, om gebruikers van het openbaar vervoer te ondersteunen en te versterken in hun keuze.”

Fietssnelweg

Wie in Zedelgem per bus naar de randgemeenten zoals Torhout wil, zal langer onderweg zijn met De Lijn. Voor de schoolgaande jeugd is een vlotte verbinding behouden. Overdag zendt De Lijn de Veldegemnaar via Zedelgem dorp en Aartrijke naar Torhout. “Dit is een rit van bijna anderhalf uur voor een afstand van 6,5 km. Met Groen pleiten we voor een herstel van de vlotte busverbinding tussen Veldegem en Torhout”, verduidelijkt Paul Braem verder.

Ook per fiets kunnen de verkeersaders naar en door de vier dorpskernen van Zedelgem beslist vlotter en veiliger, zo blijkt ook uit de Vlaamse Bouwmeester Scan van de gemeente Zedelgem. Groen pleit om hier dringend verder werk van te maken, met de al lang geplande fietssnelweg Brugge-Torhout als basis. “Het mobiliteitsplan op de website van Zedelgem dateert van 2012. Na het openbaar onderzoek voor een nieuw plan voor de regio Brugge, vindt de burger geen document die de laatste beslissingen en standpunten van onze gemeente uitlegt. Ook die beleidsaanpak in Zedelgem kan beter.”

(HV)

The post Groen Zedelgem pleit voor betere mobiliteit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

? “De geboorte van mijn zoon heeft me vleugels gegeven”

Victor Campenaerts heeft het geflikt: na de etappe richting Barcelonette heeft hij eindelijk zijn ritoverwinning in de Tour de France beet. “Ik droom hier al heel lang van”, vertelde ‘Vocsnor’ na zijn schitterende zege. “Hij was al een kanjer, nu is hij ook een held”, aldus wieleranalist Michel Wuyts in onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Luister hierboven

Lees meer »

Ivo Devos (44) is de nieuwe directeur van vbs De Peereboom: “De laatste maanden viel alles zowat op zijn plaats”

Ivo Devos (44) verlaat na 21 jaar gbs Wevelgem, waar hij de laatste jaren onder meer beleidsondersteuner was. Zijn toekomst ligt in Ledegem, daar wordt hij de nieuwe directeur van vbs De Peereboom. Ook zullen de Ledegemnaren hem in november van een andere kant leren kennen als toneelspeler.
The post Ivo Devos (44) is de nieuwe directeur van vbs

Lees meer »

Pluszoon Alexander krijgt fenomenale Elvistaart van patissier Jo Geers: “Uit de hand gelopen grap”

Zondag 14 juli vierden Sarah Neutkens en Alexander Deprez hun huwelijk in de Pizza Gallery in de Sint-Jansstraat in Borgerhout. Helemaal vanuit Alexanders geboortestad Kortrijk leverde zijn plusvader Jo Geers van Patisserie Geers aan Sint-Jansplein de fenomenale bruidstaart met zes lagen, dezelfde als Elvis en Priscilla Presley in 1967.
The post Pluszoon Alexander krijgt fenomenale Elvistaart van patissier Jo

Lees meer »

Drieste inbreker pleegt ramkraak bij fruitwinkel in Lauwe: “Zo’n risico voor zo’n kleine buit? Ze zijn van niets meer bang”

Donderdagmorgen om 4.20 uur werd een ramkraak gepleegd bij Topfruit in de Rekkemstraat in Lauwe. Een jongeman reed met een wagen het raam aan diggelen, waarna hij aan de haal ging met de kassa. Voor zaakvoerster Carine Herman was het al de vierde keer dat ze slachtoffer werd van inbrekers.
The post Drieste inbreker pleegt ramkraak bij fruitwinkel in

Lees meer »

AR-15: “Het wapen dat Amerika doodt”

Bij de aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is volgens Amerikaanse media een AR-15 gebruikt, een halfautomatisch wapen dat eerder al gebruikt werd bij meerdere massaschietpartijen. Het wordt het “wapen dat Amerika doodt”, genoemd.

Lees meer »

Figurant Amédéo Setodji over geschrapte afleveringen ‘F.C. De Kampioenen’: “De VRT vroeg de hele equipe wat we van die beslissing vonden”

Bijna drie decennia lang figureerde Amédéo Setodji (61) in ‘F.C. De Kampioenen’. Deze zomer wordt de reeks voor de zoveelste keer heruitgezonden door VRT. Zonder negentien controversiële afleveringen, weliswaar. ‘Kamer te huur’, met het zwarte personage Dieudonné, is daar één van. Opmerkelijk: vaste figurant Amédéo was die dag niet uitgenodigd voor de opnames. “Of twee zwarte acteurs het verhaal versterkt

Lees meer »

Omgevingsvergunning voor bedrijventerrein Hoge Akker II: “34 percelen op 10 ha”

Het Ieperse schepencollege leverde maandag de omgevingsvergunning af voor lokaal bedrijventerrein Hoge Akker II. Daarmee komt er een einde aan vijftien jaar juridische strijd tussen de grondeigenaars en de WVI en het nijpende tekort aan bedrijventerreinen in Ieper.
The post Omgevingsvergunning voor bedrijventerrein Hoge Akker II: “34 percelen op 10 ha” appeared first on KW.be.

Lees meer »