“Ja, ik ben dik, maar dat betekent niet dat ik lelijk ben”: weervrouw Jacotte Brokken reageert op online haat

Jacotte Brokken (31), de nieuwe weervrouw van de VRT, heeft al meermaals te maken gehad met bodyshaming. Sinds haar aanstelling ontvangt ze regelmatig haatberichten, waaronder “jij moet vermageren, of je mag het weer niet presenteren”. “Maar waarom heeft mijn gewicht iets te maken met mijn capaciteiten als weervrouw?”, vraagt ze zich af in ‘MakeUpDate’ met Bert De Kock, waar ze reageert op de online haat. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Beelden tonen hoe woedende DJ Hardwell abrupt zijn optreden beëindigt op Saga Festival: “Zo kan ik dit niet”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

“We hebben haar nog proberen helpen”: voormalig ambulancier Brendon ziet dodelijk ongeval gebeuren

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame donderdagochtend rond 10.45 uur overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brandon Janssens, die in de buurt werkt, zag wat er gebeurd was en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij

Lees meer »

Redders aan zee gaan digitaal met nieuwe software: “Zo herenigen we kinderen nog sneller met ouders”

IKWV, de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen, gaat mee met de (ge)tijd(en). Om haar dagelijkse werking te moderniseren ging de reddersvereniging in zee met Belgisch softwarespecialist PeopleWare om een oplossing te ontwikkelen specifiek op basis van haar noden en vereisten. Die moet de IKWV toelaten om verloren gelopen kinderen sneller te herenigen met hun ouders, interventies vlotter op te volgen en de

Lees meer »

Tampons bevatten mogelijk metalen

Tampons kunnen metalen bevatten. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de Amerikaanse universiteiten Columbia University, University of California en Michigan State University.

Lees meer »

Jasper Pillen (Open VLD) geen kandidaat-voorzitter, wel kandidaat-burgemeester in 2030: “Sta volledig klaar om hem of haar te steunen”

Tegen maandag 8 juli moeten alle kandidaturen voor het voorzitterschap bij Open VLD binnen zijn. Wie daar alvast niet tussen zal staan is Jasper Pillen, afgelopen verkiezingen lijsttrekker voor de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Parlement. Hij wil zich volledig focussen op het Vlaams Parlement en op het burgemeesterschap van zijn geboortestad Brugge in 2030.
The post Jasper Pillen

Lees meer »

Edelpapegaai Kiwi, al twee jaar de vrije mascotte van Kortemark: “En toch verlang ik hem terug te hebben”

Al twee jaar lang hebben de inwoners van Kortemark een nieuwe mascotte: de edelpapegaai Kiwi. De vogel ontsnapte twee jaar geleden tijdens een training bij baasje Stefaan Van Der Vreken (62) in Handzame. Maar weg is Kiwi niet: het dier wordt haast wekelijks gezien en er zijn heel wat foto’s van hem op Facebook te vinden. “Tegen alle verwachtingen in

Lees meer »