“Project uit ons meerjarenplan”: Zedelgem surft mee op ‘Visit’-trend

Het gemeentebestuur lanceert met Visit Zedelgem een webapplicatie vol toeristische troeven. “We bieden toeristen, bezoekers, recreanten en onze inwoners een handig onlineplatform aan voor vrijetijdsbesteding.”

Visit Zedelgem is een handige webapplicatie die de bezienswaardigheden, toeristische troeven, fiets- en wandelroutes aanbiedt en hiermee aansluit op de toeristische apps zoals Visit Vlaanderen, Visit West-Vlaanderen, Visit Bruges… “Hiermee realiseren we een project uit het meerjarenplan 2020-2025. De website van de gemeente is voornamelijk gericht op dienstverlening voor de burger en heeft ook een kalender met activiteiten van lokale verenigingen. Met Visit Zedelgem willen we toeristen, bezoekers, recreanten en onze inwoners een handig onlineplatform aanbieden voor vrijetijdsbesteding”, legt burgemeester Annick Vermeulen uit.

Wie naar Visit Zedelgem surft kan met enkele eenvoudige klikken de vele fiets- en wandelroutes op een kaart verkennen, leuke picknickplekjes aanstippen en via fotocarrousels een beeld vormen van de bezienswaardigheden en de omgeving.

Zedelgemse zichten

“Onze meest bekende toeristische trekpleisters zijn ongetwijfeld het Kasteel van Loppem met het doolhof en het Vloethemveld. Maar wie wil wandelen, fietsen, onderweg op leuke plekjes wil verpozen voor een picknick of op zoek is naar gezellige terrasjes en overnachtingen, komt aan zijn trekken in Zedelgem. De Zedelgemse Zichtenroute is een voorbeeld van een toeristisch project dat we de voorbije jaren uitgewerkt hebben. Deze fietsroute van 34 kilometer met verschillende startpunten brengt je langs 15 authentieke zichten in Groot-Zedelgem. De route is verrijkt met erfgoed/kunstwerken en audiomateriaal. Maar Zedelgem beschikt over nog meer troeven, zo kan je ook logeren in kleinschalige en unieke overnachtingslocaties. Kortom, we hebben het allemaal”, vervolgt schepen van Toerisme Ann Devriendt.

Visit Zedelgem is makkelijk leesbaar van op elke smartphone zonder dat je een app moet downloaden, maar ook door de QR-code te scannen. “We hebben Visit Zedelgem gemaakt met hetzelfde platform waarmee we kaartjes, plannetjes en georoutes aanbieden. Want tenslotte biedt Visit Zedelgem aan wat er te zien en te doen is en dit moeten bezoekers snel kunnen lokaliseren. Vanaf nu zetten we daarom de QR-code overal in de kijker”, besluit schepen van IT en Communicatie Jurgen Dehaemers.

www.visitzedelgem.be

The post “Project uit ons meerjarenplan”: Zedelgem surft mee op ‘Visit’-trend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Karel Standaert (37) organiseert mee Campo Solar: “Festivals zorgen voor gemeenschapsvorming”

“Festivals verbinden, ze zorgen voor gemeenschapsvorming”, zegt Bruggeling Karel Standaert. Voor Brugge Plus zette hij in juni Feest in ‘t Park mee op touw. Op 2, 3 en 4 augustus wacht een nieuwe uitdaging. Hij is een van de zes organisatoren van Campo Solar in Damme.
The post Karel Standaert (37) organiseert mee Campo Solar: “Festivals zorgen voor gemeenschapsvorming”

Lees meer »

Bezetters moeten Bloemekeswijkbos in Gent verlaten van rechter: “We zitten in de bomen, dat ze ons maar komen halen” 

In Gent moeten de actievoerders die het Bloemekeswijkbos al bijna een maand bezetten op bevel van de vrederechter het terrein verlaten. Op de site in deelgemeente Wondelgem plant De Lijn een nieuwe stelplaats. De actievoerders protesteren daartegen, omdat het stukje natuur daardoor zou verdwijnen. Van de rechter moeten ze vandaag vertrekken. Doen ze dat niet, dan kunnen er verdere stappen

Lees meer »

Volwassenen kunnen voorlopig geen mazelenvaccin krijgen

Volwassenen kunnen zich voorlopig niet laten vaccineren tegen mazelen, een besmettelijke ziekte die wereldwijd in opmars is. Omdat de vraag naar de vaccins zo groot is, wordt er in Vlaanderen tijdelijk voorrang gegeven aan minderjarigen. Dat staat op de website van het Departement Zorg.

Lees meer »

Niels Albert zingt de Brabançonne, maar vooral bier en frieten: Belgen vieren nationale feestdag op Tomorrowland

Het is vandaag 21 juli, de Belgische feestdag, en dat vieren ook veel Belgen op Tomorrowland. Average Rob en Omdat Het Kan zorgen voor één groot Belgisch feest op de Mainstage. Maar hoe goed kennen de Belgen nu eigenlijk hun eigen volkslied? Niels Albert toont alvast het goede voorbeeld. Al wordt snel duidelijk waar vooral de prioriteiten liggen van ‘ons

Lees meer »

Bitsige sfeer tijdens rechtszaak tussen Marc Coucke en stad Oostende: “Als hij was gebleven, hadden we wereldploeg en was de club niet failliet”

Het was hard tegen hard in de Brugse rechtbank van eerste aanleg tijdens de rechtszaak tussen de stad en Oostende Stadion, een vennootschap van Marc Coucke. Die dagvaardde de stad en de curator van de club omdat het een plaatsbeschrijving wil laten uitvoeren. De curator is het daar niet mee eens en zegt dat zijn werk erop zit. “Ik heb

Lees meer »