Kasteel Bossuit beroert nu ook gemoederen op gemeenteraad

Avelgem Het Kasteel Bossuit heeft weer wat ophef veroorzaakt tijdens de gemeenteraad in Avelgem. De gemeente krijgt maar geen grip op het privédomein, waar al heel wat evenementen doorgingen. Nog geen twee weken geleden verbood de burgemeester nog een wietfestival op de site. “De eigenaar zit in Parijs en de conciërge is een heel moeilijk mens”, klinkt het.

Onlangs ontstond beroering toen het nieuws naar buiten kwam dat er een wietfestival zou worden georganiseerd op het Kasteel Bossuit. Maar na negatief advies van de politie en de FOD Volksgezondheid verbiedt gemeente Avelgem het festival. “De vzw die het kasteel van Bossuit beheert, verhuurt het domein vaker aan mensen die onze wenkbrauwen doen fronsen”, stelt burgemeester Lut Deseyn van gbA-Gemeentebelangen. Op de gemeenteraad van afgelopen maandag richtte ze haar pijlen zelfs op de conciërge. “De kasteelheer vertoeft in Parijs en legt zijn vertrouwen en daarbij de toekomst van het Kasteel Bossuit in handen van de conciërge. Enige probleem: de conciërge is een wereldvreemde man en het is heel lastig om er mee samen te werken.”

Oude koeien

Twee jaar geleden kreeg burgemeester Deseyn een mail van vzw Herita dat instaat voor bewaring en restauratie van onroerend goed en oude gebouwen. De gemeente zou de vzw nog 400.000 euro schuldig zijn voor werken die in 2014 aan het kasteel werden uitgevoerd. Daarop vroeg oppositievoorzitter CD&V Bram Van den Bunder zich luidop af waarom er geen spelregels zijn opgesteld tussen het kasteel en de gemeente. “We investeren wel in het domein, maar stellen geen enkele voorwaarde van welke evenementen al dan niet zouden kunnen op Kasteel Bossuit”, aldus Van den Bunder.

“Het bedrag dat we schuldig zijn is van voor mijn ambtstermijn en proberen we niet te betalen, al zal dat heel moeilijk zijn. We hebben al meermaals geprobeerd om een overeenkomst op te stellen tussen ons en de kasteelheer, maar tot op heden zonder succes”, repliceerde burgemeester Deseyn. Ook benadrukt Deseyn meermaals dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de slechte naam die het kasteel heeft, want het is tenslotte nog steeds een privédomein. Bram Van den Bunder oppert nog eenmaal dat er zo snel mogelijk werk gemaakt moet worden van een beheersplan. “Duidelijke spelregels en een maximum van 10 dagen boven 100 decibels zou moeten prioriteit zijn zodat de buurtbewoners, maar ook gemeente Avelgem rustiger kunnen slapen.”

Het Kasteel Bossuit blijft ophef veroorzaken in Avelgem. Burgemeester Deseyn hoopt met de medewerking van de kasteelheer zo snel mogelijk die pijnlijke doorn uit het oog te kunnen trekken.

The post Kasteel Bossuit beroert nu ook gemoederen op gemeenteraad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

AR-15: “Het wapen dat Amerika doodt”

Bij de aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is volgens Amerikaanse media een AR-15 gebruikt, een halfautomatisch wapen dat eerder al gebruikt werd bij meerdere massaschietpartijen. Het wordt het “wapen dat Amerika doodt”, genoemd.

Lees meer »

Moordenaar gezocht bij Theater O’ana: “We zullen het publiek doen lachen en huiveren tegelijk”

Vier avonden in september speelt Theater O’ana zijn nieuwe jongerenproductie 13 over Twaalf. Het worden voorstellingen vol spanning, want er gebeurt een moord. Het publiek mag mee op zoek naar de dader. De regie is in handen van Robin Segaert.
The post Moordenaar gezocht bij Theater O’ana: “We zullen het publiek doen lachen en huiveren tegelijk” appeared first on

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Nu grote hitte voorbij is begint drukte toe te nemen, Raymond van het Groenewoud trapte dag 1 af

De Gentse Feesten zijn van start gegaan. Tien dagen lang palmt het gratis stadsfestival het centrum van Gent volledig in. Op dag 1 werd de sleutel overhandigd aan de feestenburgemeester en Raymond van het Groenewoud mocht de Feesten openen. De hitte zorgde ervoor dat het niet meteen druk was, maar intussen komen de Gentenaars wel naar buiten. Mis niets van

Lees meer »

KV Kortrijk vindt met 23-jarige Gunnarsson nieuwe doelman in Noorwegen

KV Kortrijk heeft zich versterkt met doelman Patrik Gunnarsson. De 23-jarige IJslander maakt de overstap van de Noorse eersteklasser Viking. Hij ondertekende in het Guldensporenstadion een contract voor vier seizoenen. KVK maakte de transfer dinsdag bekend.
The post KV Kortrijk vindt met 23-jarige Gunnarsson nieuwe doelman in Noorwegen appeared first on KW.be.

Lees meer »