Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) stopt samenwerking met Pol Deltour met onmiddellijke ingang: “Werksfeer was dermate verziekt”

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) heeft met onmiddellijke ingang een einde gemaakt aan de samenwerking met Pol Deltour. Deltour was sinds oktober 1998 aan de slag bij de Vlaamse beroepsbond voor journalisten.

 

Meer krantenkoppen in België

Na de positieve coronatest van Biden: is dit het einde van zijn presidentskandidatuur?

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is besmet met het coronavirus. Dat maakte hij bekend enkele uren na een interview waarin hij zei enkel door een “medische aandoening” zijn deelname aan de race naar het Witte Huis eventueel zou herbekijken. Is dit de bocht van Biden waar ook almaar meer Democraten om roepen? Amerika-kenner David Criekemans analyseert de situatie: “Dit

Lees meer »

Britse regering schrapt omstreden amnestiewet voor Noord-Ierland

De nieuwe Britse regering zet een streep door de omstreden wet die mensen amnestie zou moeten geven voor geweld dat ze hebben gepleegd tijdens The Troubles in Noord-Ierland. De vorige Conservatieve regering hoopte dat de Britten met de maatregel de roerige geschiedenis achter zich konden laten, maar kreeg daarop veel kritiek.

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gezamenlijke militaire oefeningen in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraterij. Dat meldt een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de oefeningen zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde worden ingezet.

Lees meer »

erste hondenloopweide in Knokke-Heist positief onthaald

De eerste hondenloopweide in Knokke-Heist is een succes. Uit de eerste reacties blijkt dat de ruimte voor hondenbaasjes als een absolute meerwaarde wordt ervaren. “Als het van mij afhangt voorzien we de komende jaren in elke deelgemeente een hondenloopweide”, zegt bevoegd schepen Nick Wenmaekers (GBL).
The post erste hondenloopweide in Knokke-Heist positief onthaald appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijkse speelpleinwerking Wasper breekt record met 8.000 inschrijvingen

De stedelijke speelpleinwerking van het avontuurlijke speeldomein De Warande in Kortrijk kan dit jaar spreken van een ‘full house’. Waar eerdere jaren het aantal inschrijvingen tussen de 5.500 en 6.500 schommelde, gaat het dit jaar om 8.000 inschrijvingen of 220 spelende kinderen per dag. Om de vele animatoren te bedanken organiseerde de stad een snoepfeestje.
The post Kortrijkse speelpleinwerking

Lees meer »

Europese Commisie overweegt jacht op zeehonden te heropenen: “Willen we echt terug naar die barbaarse methoden?”

Zeehondenproducten zijn sinds 2009 vrijwel geheel verboden in de Europese Unie, omdat de dieren tijdens de jacht werden doodgeknuppeld of op andere wrede manieren werden gedood. Maar dat verbod is nu in gevaar: de Europese Commissie is een evaluatie gestart en zet daarmee de deur op een kier om de zeehondenjacht en verkoop op afgeleide producten weer toe te laten.

Lees meer »

Goud voor Ludwig en Marleen

Op zaterdag 6 juli werd het gouden echtpaar Ludwig Mattan en Marleen Coopman uit de Klaverstraat officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis.
The post Goud voor Ludwig en Marleen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump belooft “Republikeinse vloedgolf” op eerste campagnerally na aanslag: “Democraten hebben geen idee wie hun kandidaat is”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft in de Verenigde Staten opnieuw een campagnebijeenkomst bijgewoond, 1 week na de aanslag waarbij hij lichtgewond raakte. Ook zijn kersverse running mate J.D. Vance was er voor het eerst bij. Op de rally zei Trump dat hij een kogel trotseerde voor de democratie, en hij had ook kritiek op de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

“Ik werd er onnozel van”: Van Gerwen voert strijd met zichzelf, maar pakt dan uit met één geniaal moment

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Vanavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Prijzen bij West-Vlaamse eersteklassers onder de loep: Een jaar clubliefde kost je minstens 335 euro

Hoe diep moeten voetbalsupporters in de geldbeugel tasten om hun favoriete team ‘volwaardig’ te kunnen aanmoedigen? In de aanloop naar het nieuwe seizoen vergeleken we de prijzen bij de drie West-Vlaamse teams in de Jupiler Pro League.
The post Prijzen bij West-Vlaamse eersteklassers onder de loep: Een jaar clubliefde kost je minstens 335 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »