Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) stopt samenwerking met Pol Deltour met onmiddellijke ingang: “Werksfeer was dermate verziekt”

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) heeft met onmiddellijke ingang een einde gemaakt aan de samenwerking met Pol Deltour. Deltour was sinds oktober 1998 aan de slag bij de Vlaamse beroepsbond voor journalisten.

 

Meer krantenkoppen in België

President Biden in eerste toespraak nadat hij uit race stapte: “Persoonlijke ambitie kan redden van onze democratie niet in de weg staan”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Laura Tesoro bouwt feestje op de Korenmarkt

Dag twee van de Gentse Feesten is volop aan de gang! Of eerder, nacht twee. Het weer is zwoel, de pleinen staan vol. Niet in het minst de Korenmarkt, waar Laura Tesoro intussen op de planken staat. Het verwachte onweer blijft intussen uit en het ziet ernaar uit dat Gent voor de tweede nacht op rij een stevige bezoekerspiek mag

Lees meer »

Geveltuin fleurt administratief centrum in Diksmuide op: “Als stad willen we het goede voorbeeld geven”

De gevel van het administratief centrum van het lokaal bestuur in Diksmuide ziet er groener uit dankzij de aanleg van een geveltuin. Door te kiezen voor gevelgroen, wil het stadsbestuur het goede voorbeeld geven en burgers stimuleren om hetzelfde te doen.
The post Geveltuin fleurt administratief centrum in Diksmuide op: “Als stad willen we het goede voorbeeld geven” appeared

Lees meer »

’t Geluws Zuivelhof verkoopt zelfgemaakt hoeve-ijs: “Wij vormen hier de zevende generatie”

Tijdens de zomer gaan we elke week op bezoek bij een boerderij waar je zelfgemaakte hoeveproducten kan aankopen. Deze week: ’t Geluws Zuivelhof bij Wouter Denturck en Sigrid Franco, helemaal op het einde van de Dadizelestraat in Geluwe. Hun specialiteit is hoeve-ijs, gemaakt van melk van de eigen koeien.
The post ’t Geluws Zuivelhof verkoopt zelfgemaakt hoeve-ijs: “Wij vormen

Lees meer »

Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag

In het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus, waar ze sinds februari 2017 verblijft, heeft Maria Denoo haar 100ste verjaardag gevierd. Ze werd gefeliciteerd door onder meer schepen Annick Vanderspurt en rusthuisdirecteur Françoise De Vreeze.
The post Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erfgoedliefhebbers willen legerloods uit WO II in Huldenberg redden van ondergang: “Allerlaatste ‘Nissenhut’ in de regio”

In Huldenberg wil een groep erfgoedliefhebbers de Nissenhut redden, een unieke oude legerloods uit de Tweede Wereldoorlog. De loods staat in een bos op de grens van Neerijse (Huldenberg) en Leefdaal (Bertem), en is in erg slechte staat. Aan het einde van de oorlog deed de loods dienst als onderkomen voor het personeel van de Britse luchtafweer, die Brussel moest

Lees meer »