ONZE OPINIE. “Bart De Wever (N-VA) gebruikt zijn eigen nachtmerrie als hefboom”

“Als de federale regering geen Vlaamse meerderheid heeft, dan valt een Vlaamse regering zonder Vlaams Belang niet uit te sluiten. Achter die vraag voor een Vlaamse meerderheid schuilt meer dan Vlaams-nationale symboliek”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. 

Meer krantenkoppen in België

Eeneiige tweeling Frans en Paul (89) werkt mee aan forensisch DNA-onderzoek om cold cases op te lossen: “Alles voor de wetenschap”

Honderd tweelingen hebben forensische onderzoekers Sofie Claerhout (30) en Heleen Coreelman (28) nodig. Ze proberen via het Y-chromosoom te achterhalen of ze zo cold cases kunnen oplossen. Frans en Paul Mispelaere, een 89-jarige eeneiige tweeling uit Wevelgem, waren bij de eersten die intekenden als vrijwilligers voor hun nieuwe studie.

Lees meer »

“En dit daags voor mijn 40ste verjaardag”: Club-fan Kevin Roelens viert overwinning tegen RSC Anderlecht in de armen van scorende Onyedika

Kevin Roelens beleefde enkele topdagen. Zondagmorgen scoorde hij zelf twee keer met de B-reserven van VKW Vleteren, waarna hij koers zette richting het Jan Breydelstadion. Daar won Club Brugge overtuigend met 3-1 van rivaal Anderlecht. De scorende Raphael Onyedika vloog in de armen van Kevin Roelens, vader Johan en dochter Emma.
The post “En dit daags voor mijn 40ste verjaardag”:

Lees meer »

Noordzeelanden sluiten pact om Russische sabotage tegen te gaan

België slaat samen met vijf andere Noordzeelanden de handen in elkaar om de beveiliging van kabels, leidingen en energieparken in de Noordzee te verbeteren. “Sabotage zou onze energiebevoorrading, internetverbinding of bankverkeer zeer ernstig kunnen verstoren”, meldt minister van Noordzee Paul Van Tigchelt (Open VLD) dinsdag.

Lees meer »

Twee mannen onder invloed bij botsing tussen bestelwagens: voertuig eindigt in omheining

Bij een verkeersongeval op de Oostendesteenweg in Ichtegem vielen afgelopen weekend twee gewonden. Beide mannen reden in een bestelwagen toen ze in botsing kwamen met elkaar. Nadien bleken ze ook beiden onder invloed te zijn en werd hun rijbewijs voor 15 dagen ingehouden.
The post Twee mannen onder invloed bij botsing tussen bestelwagens: voertuig eindigt in omheining appeared first on

Lees meer »

Opmerkelijke uitspraak: Europees Hof oordeelt dat Zwitserland mensenrechten schendt door “gebrekkig klimaatbeleid”

Zwitserland wordt veroordeeld wegens zijn gebrekkig klimaatbeleid. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) beslist. Volgens het Hof vormt dat beleid een inbreuk op de mensenrechten van een groep Zwitserse senioren. Deze uitspraak is uniek, aangezien het de eerste keer is dat het Hof een land veroordeelt betreffende het klimaatbeleid. Vandaag sprak het Hof zich

Lees meer »

SC Wielsbeke rouwt om mede-oprichter Gerard Deceuninck

Voetbalclub SC Wielsbeke werd in diepe rouw gedompeld door het overlijden van bestuurslid Gerard Deceuninck, die ook één van de stichters van de club was. Gerard Deceuninck overleed vandaag woensdag 10 april op 82-jarige leeftijd in Waregem.
The post SC Wielsbeke rouwt om mede-oprichter Gerard Deceuninck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europees Parlement keurt migratiepact goed

Het Europees Parlement heeft het migratiepact goedgekeurd. Het pakket van tien wetten versterkt de controle op de aankomst van migranten in de EU en voorziet in een solidariteitssysteem tussen de lidstaten voor de opvang. De lidstaten moeten nu nog formeel hun fiat geven.

Lees meer »

Apple verdubbelt productie van iPhones in India

Apple heeft de productie van iPhones in India verdubbeld. Een op de zeven telefoons van het Amerikaanse techbedrijf wordt nu in India vervaardigd. Apple voert zijn productie in India snel op om minder afhankelijk te worden van China, wegens de toenemende geopolitieke spanningen.

Lees meer »

“In 40 jaar nog nooit meegemaakt”: chauffeur Meense touroperator krijgt slag in gezicht na aanrijding in Frankrijk

Op de terugweg van Spanje werd een chauffeur van touringcarbedrijf Herman & Vandamme uit Menen achteraan aangereden in Frankrijk. De aanrijder sloeg de weerloze man daarna in het gezicht. “Hij stelt het al bij al goed.”
The post “In 40 jaar nog nooit meegemaakt”: chauffeur Meense touroperator krijgt slag in gezicht na aanrijding in Frankrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federaal parket opent onderzoek naar Russische inmenging in Europees Parlement

Het federaal parket opent een onderzoek naar Russische inmenging in het Europees Parlement. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd tijdens een persconferentie. Het onderzoek moet volgens hem zowel op Belgisch als op Europees niveau gebeuren: met andere woorden zowel door het federaal parket als door het EU-agentschap Eurojust, waarin de parketten van de lidstaten samenwerken.

Lees meer »