Gelekte details uit onderzoek carnavalsdrama Strépy: parket voert onderzoek naar schending beroepsgeheim

In het dossier van de autobestuurder die in 2022 inreed op een groep carnavalisten in Strépy-Bracquegnie, voert het parket van Bergen een onderzoek naar schending van het beroepsgeheim nadat vorige week details van een expertenrapport in de pers verschenen. Dat zei procureur des Konings Vincent Macq woensdag. 

Meer krantenkoppen in België

John en Carine varen in een gouden huwelijksbootje

John Neyt en Carine Deseranno vierden op zondag 14 juli hun gouden huwelijksverjaardag in het Kasteel van Moerkerke. Het koppel huwde op 5 juli 1974 in Sijsele, waar ze nu nog steeds wonen.
The post John en Carine varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bitsige sfeer tijdens rechtszaak tussen Marc Coucke en stad Oostende: “Als hij was gebleven, hadden we wereldploeg en was de club niet failliet”

Het was hard tegen hard in de Brugse rechtbank van eerste aanleg tijdens de rechtszaak tussen de stad en Oostende Stadion, een vennootschap van Marc Coucke. Die dagvaardde de stad en de curator van de club omdat het een plaatsbeschrijving wil laten uitvoeren. De curator is het daar niet mee eens en zegt dat zijn werk erop zit. “Ik heb

Lees meer »

Union zal thuiswedstrijd tegen Slavia Praag in derde voorronde Champions League in Lotto Park spelen, ook Cercle en Gent kennen mogelijke tegenstanders

Union neemt het op tegen Slavia Praag in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijden worden afgewerkt op 6 of 7 augustus (in Tsjechië) en 13 augustus (in Brussel). Cercle Brugge komt uit tegen Molde of Silkeborg in de derde voorronde van de Europa League. De verliezer van dat duel komt uit tegen AA Gent in de derde

Lees meer »

Zwaar ongeval met driewielige motorfiets in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.

Lees meer »

Voetbalclub Union steekt stadionplannen (even) in de koelkast

Precies een jaar geleden sloten het Brussels Gewest, de gemeente Vorst en voetbalclub Union een intentieverklaring over het ambitieuze stadionproject op de Bemptsite in Vorst. Union heeft voldaan aan alle voorwaarden en betreurt dat de gemeenteraad er nog niet over heeft gestemd. "De plannen gaan bij deze in de koelkast", laat Union weten. "RUSG hoopt dat het gezond verstand na

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gemeenschappelijke militaire manoeuvres in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraten, zei een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de manoeuvres zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde ingezet worden.

Lees meer »

Moeder van verdronken Délano (1) getuigt over immens verlies: “Het is hier zo stil in huis, onze kleine lawaaimaker is er niet meer”

“Wanneer komt broertje terug naar huis?” De steeds terugkerende vraag van het oudste zoontje van Toscina Verbruggen (25) en Joshua Lievens (25) gaat door merg en been. Zijn broertje Délano verdronk toen hij zijn tutje wilde pakken uit het zwembad in hun tuin. “Hoe vertel je een kind dat zijn broertje niet meer thuiskomt?”

Lees meer »

Trump tackelt weer als vanouds, met 20 halve en hele leugens in ellenlange speech: “Ik zal vanaf dag één alle problemen in de VS en de wereld oplossen”

De mislukte moordaanslag heeft Donald Trump niet gemilderd. Hoewel hij in zijn aanvaardingstoespraak eerst zacht en menselijk op de aanslag terugblikte, begon hij er vervolgens zelf weer op los te schieten. Vooral Joe Biden en de immigranten belandden in het vizier van Trumps botte en grove salvo’s. Simpelweg van alles kregen zij de schuld – van de gestegen voedselprijzen tot

Lees meer »