Brugge Awards zijn terug

Op maandag 17 juni heeft in het Beurs, Meeting en Congres Centrum (BMCC) de tweede editie plaats van de Brugge Awards. Bedoeling van dit initiatief, met awards in acht categorieën, is opnieuw de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker te zetten.

Voor de organisatie van deze Brugge Awards slaat Stad Brugge ook dit jaar weer de handen in elkaar met Brugge. inc. Brugge. inc werd in november 2020 gelanceerd door Stad Brugge, Voka- Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen om de Brugse regio in binnen- en buitenland te profileren en promoten als een ijzersterke hub voor ondernemers. “Brugge heeft in alle sectoren toonaangevende bedrijven, handels- en horecazaken. Het is dan ook terecht dat we blijven tonen over welk potentieel onze stad beschikt én hoe trots we hierop mogen zijn”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys (Vooruit). “Met deze nieuwe Brugge Awards bekronen we jaarlijks negen ondernemingen en/of ondernemers in verschillende categorieën op basis van hun verwezenlijkingen en hun betekenis voor Brugge als bedrijvige en vooruitstrevende stad.” De eerste editie kon alvast rekenen op veel belangstelling. Er werd 500 keer genomineerd en in totaal kregen 270 ondernemingen een nominatie.

Vestiging in de stad

Elke onderneming en/of ondernemer met een vestiging in Brugge kan zichzelf kandidaat stellen of kan door derden genomineerd worden voor een award.

De negen categorieën zijn: Start-up, Tech scale-up, Onderneming van het Jaar, Shoppingbeleving, Verrassende horeca, Flavourite Bruges, Green award en Brugs ambassadeur. De belangrijke award voor Onderneming van het Jaar ging vorig jaar naar Xavier Vanneste van brouwerij De Halve Maan.

De laureaten worden op maandag 17 juni bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in het BMCC, gepresenteerd door Mieke Dumont. De award zelf is van de hand van de Brugse letterkapster Maud Bekaert. (PDV)

Wie een bedrijf of handelszaak wil nomineren, kan dit doen tot en met 31 maart via de website www.bruggeawards.be. Vanaf vrijdag 23 februari zijn de tickets voor deze avond online te koop.

The post Brugge Awards zijn terug is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kinderdromen, drones en opera: Real Madrid is met Kylian Mbappé helemaal klaar voor de toekomst

Tienduizenden telefoons gingen de lucht in bij de blije intrede van Kylian Mbappé, kinderen kirden van plezier, de zoon van Thibaut Courtois legde zelfs een souvenir voor het leven vast. Impressies van een historische dag in Madrid, waar de wedergeboorte van zijn Galactico-tijdperk eindelijk zijn gezicht kreeg. Hoe het ouderwetse Real Madrid met 10 jonge sterren van een miljard helemaal

Lees meer »

Overbuur (40) lost schot met jachtgeweer om ruziënd duo stil te krijgen: politie arresteert drie lichtgewonden

De politie werd in de nacht van zondag op maandag opgeroepen voor een schietpartij in de Koekelarestraat in Kortemark. Twee mannen hadden er ruzie op straat, waarop een overbuur hen aanmaande om stiller te zijn. Daarop ontstond extra tumult waarna de 40-jarige overbuur een schot loste met een jachtgeweer. Uiteindelijk ontaarde het incident in een vechtpartij, waardoor het drietal lichtgewond

Lees meer »

Dany Hendrickx verzorgt gidsbeurten over IJslandvissers en kapers in Oostende: “Ik kruip in de huid van burgemeester Serruys”

Voortaan kunnen groepen Oostende ontdekken met een reeks straffe verhalen over IJslandvaarders en kapers. Gebracht door gids Dany Hendrickx die daarvoor in de huid kruipt van burgemeester Jean Baptiste Serruys.
The post Dany Hendrickx verzorgt gidsbeurten over IJslandvissers en kapers in Oostende: “Ik kruip in de huid van burgemeester Serruys” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kevin (31) en Marco (40) sleuren man uit brandend huis: “Toen we hulpkreten hoorden, hebben we geen seconde getwijfeld”

Kevin De Ceulaer (31) en Marco Pauli (40) hebben vrijdagavond een bejaarde man uit zijn brandende woning gered in het centrum van Eeklo. Het slachtoffer werd met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar zaterdagmiddag was hij buiten levensgevaar. “Dat hij het heeft gehaald, is te danken aan een ‘collectieve effort’ van de hele buurt”, vertellen Kevin en Marco.

Lees meer »

Chalko opent de deuren in Knokke-Heist: “Gezelligheid staat centraal”

Ze droomde er al lange tijd van, maar pas op haar 49ste maakt Veerle Kongs haar droom waar. Op het Gemeenteplein in Knokke-Heist opende Chalko de deuren: een plek waar je gezellig iets kan drinken met een hapje. “Maar vooral gezelligheid staat centraal”, zegt Veerle.
The post Chalko opent de deuren in Knokke-Heist: “Gezelligheid staat centraal” appeared first on

Lees meer »

Gustaaf Vanden Berghe (12) is nieuw Gaperke van Anzegem: “De kroon op mijn lentefeest”

Gustaaf Vanden Berghe (12) werd tot ’t Gaperke van 2024 van Anzegem gekroond. “Gustaaf was razendsnel in het puzzelen en ook de Eiffeltoren bouwen ging heel vlot. Hij kwam er als veelzijdige kampioen uit en is voor één jaar lang de jeugdige ambassadeur voor de gemeente”, aldus voorzitter van het Gaperscomité Maarten Deseyn (30). Tot zaterdag 28 juni 2025 mag

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Zwoele zomeravond en concertjes laten pleinen volstromen

Dag twee van de Gentse Feesten is volop aan de gang! Of eerder, avond twee. Op de verschillende pleinen zijn intussen gezellige concertjes bezig, met onder meer Afrikaanse vibes aan het Baudelopark. Het verwachte onweer heeft zich voorlopig nog niet laten zien in Gent, waar ‘zomers’ de sfeer van de avond is. Mis niets van deze Gentse Feesten in onze

Lees meer »