Geert Dangreau aangesteld als nieuwe CEO van Bluebridge

Geert Dangreau heeft de fakkel overgenomen van Carl Devos als CEO van Bluebridge. De nieuwe CEO is van plan om Bluebridge in Oostende verder uit te bouwen als dé ontmoetingsplaats voor spelers actief in de blauwe economie.

De voorbije jaren was Carl Devos – politicoloog, professor en ambassadeur van UGent in West-Vlaanderen – CEO ad interim van Bluebridge. Dit incubatie- en innovatiecentrum is het kloppend hart van Ostend Science Park, het West-Vlaams wetenschapspark met focus op blauwe economie. Carl Devos blijft ook nog betrokken bij de site als CEO van Ostend Science Park.

“Bluebridge richt zich zowel op start-ups en bedrijven als op kennisinstellingen, publieke partners en andere particuliere organisaties die actief zijn in de blauwe economie. We bieden onder meer kantoorruimte met bijhorende dienstverlening aan voor ondernemers”, vertelt kersvers CEO Geert Dangreau.

Workshops

“Met een aantal recente gerichte investeringen in betere accommodaties voor netwerkmomenten, opleidingen en vergaderingen, positioneren we Bluebridge ook als dé ontmoetingsplek voor alle actoren uit de blauwe economie. De komende weken staan er verschillende evenementen gepland zoals nieuwjaarsrecepties, workshops over offshore energie en bezoeken van delegaties uit de Baltische Staten en de Verenigde Staten. Dit doet alvast het beste vermoeden voor het prille werkjaar 2024.”

Geert Dangreau neemt de rol als CEO van Bluebridge op vanuit zijn hoedanigheid van directeur Kenniseconomie & Internationalisering bij POM West-Vlaanderen. Hij heeft heel wat ervaring met de uitvoering van het West-Vlaams economisch beleid.

Drones

Jarenlang zet hij al mee de lijnen uit van de werking van Fabrieken voor de Toekomst. Hiermee stimuleert POM West-Vlaanderen innovatie bij ondernemers binnen toonaangevende industriële sectoren, waaronder de blauwe economie. Zo was Geert Dangreau de stuwende kracht achter de realisatie van Blue Accelerator (testplatform op zee) en recenter Drone Dock, een innovatie- en democentrum voor drones in Oostende.

Binnen Bluebridge wil Geert Dangreau de dynamiek verder versterken en als open huis een nog breder scala aan bedrijven en organisaties verwelkomen. “Op het vlak van maritieme industrie en digitalisering liggen er nog grote opportuniteiten. Ik geloof ook sterk in het inzetten van autonome vlieg- en vaartuigen binnen offshore omgeving. Bluebridge zal verder gespecialiseerde trainingen huisvesten als een essentieel onderdeel van de uit te rollen communitywerking. We willen op korte termijn meer bedrijven, studenten en onderzoekers verwelkomen bij Bluebridge”, vat Geert samen.

The post Geert Dangreau aangesteld als nieuwe CEO van Bluebridge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog formatie – Conner Rousseau (Vooruit): “Jammer dat er zoveel teksten lekken, dat maakt het niet makkelijker aan tafel”

De federale formatiegesprekken starten officieel. Federaal onderhandelaar Conner Rousseau (Vooruit) heeft in een opiniestuk in De Tijd geschreven dat ons land meer moet investeren buiten de begroting. De nieuwe minister-president van de Franse gemeenschap Elisabeth Degryse (Les Engagés) legt vandaag de eed af. Volg het politieke nieuws op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Waarom we nog lang mogen wachten op een Vlaamse én federale regering: “Net als Vlaanderen kiest De Wever voor de trage, maar gestage aanpak”

In Wallonië hebben de ministers al de eed afgelegd, in Vlaanderen worstelen de onderhandelaars zich nog steeds door de eerste onderhandelingsteksten. Hoe komt het dat er in het zuiden van het land zo snel een regering was? En waarom kan dat niet in Vlaanderen of op het federale niveau? “In de Vlaamse en federale formatie gooit men het over een

Lees meer »

Drieste inbreker pleegt ramkraak bij fruitwinkel in Lauwe: “Zo’n risico voor zo’n kleine buit? Ze zijn van niets meer bang”

Donderdagmorgen om 4.20 uur werd een ramkraak gepleegd bij Topfruit in de Rekkemstraat in Lauwe. Een jongeman reed met een wagen het raam aan diggelen, waarna hij aan de haal ging met de kassa. Voor zaakvoerster Carine Herman was het al de vierde keer dat ze slachtoffer werd van inbrekers.
The post Drieste inbreker pleegt ramkraak bij fruitwinkel in

Lees meer »

Laatste dag Patisserie Courcelles: “Besef nog niet dat het gedaan is”

Enkele traantjes bij personeel en klanten maandag 15 juli, de laatste dag van Patisserie Courcelles in de Doorniksestraat. Na bijna 37 jaar sluit de warme bakker, een vaste waarde in het stadscentrum, de deuren. “Veel mensen komen voor een laatste keer. Ze stonden zelfs tot ver buiten aan te schuiven afgelopen weekend. Dat apprecieer ik enorm”, zegt zaakvoerder Valérie Demey

Lees meer »

Vrouwen op het strand vliegen elkaar in de haren om… het beste zonnebedje

Twee vrouwen hebben het bont gemaakt op het strand van het Italiaanse Varcaturo dit weekend. Het duo wilde zonnebedjes dichtbij het water, maar dat lieten de badmeesters niet toe. Na een hevige discussie brak een gevecht uit waarbij de vrouwen de strandwacht aanvielen. “Ze trokken aan de haren en het gevecht duurde wel een halfuur”, aldus een getuige.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Joost Klein’ trapt bloedhete dag twee op gang en meer dan 750 saxofoons weerklinken op Sint-Baafsplein

Dag twee van de Gentse Feesten! Die begon alvast met een potje yoga en we meenden zelfs Joost Klein gezien te hebben. Op het Sint-Baafsplein geeft Saxofolie een concert meer dan 750 saxofonisten. Volgens de officiële cijfers blijkt intussen dat de eerste dag meteen goed was voor 180.000 bezoekers, en dat belooft voor de nog resterende negen dagen. Het is

Lees meer »