Donald Trump drijft de spot met accent van president Emmanuel Macron tijdens rally in Iowa

De voormalig Amerikaanse president Donald Trump heeft de spot gedreven met de Franse president Emmanuel Macron tijdens een rally in Iowa. Trump blikte terug op een telefoongesprek dat hij met de president had in 2020 over een belastingvoorstel en haalde daarbij zijn beste Frans boven om Macron te imiteren.

 

Meer krantenkoppen in België

Kristel Verbeke schittert én verrast tijdens theatercomeback: “Mijn man en Kamal Kharmach zitten ook in het stuk”

Vrijdagavond ging in Theater Elckerlyc ‘Hoog in de lucht’ in première. Het stuk waarin theatermaker Sven De Ridder, Kristel Verbeke (48) mee kon overtuigen om nog eens op de planken te staan. Kristel speelt de pittige tante Nadia De Vliegher, ze heeft de luchthaven van haar vader geërfd maar alles loopt minder vlot dan gedacht. Reporter Jarne sprong na de

Lees meer »

Luchthaven in Deurne krijgt nieuwe omgevingsvergunning, ondanks bijna 6.000 bezwaren: “Geen nachtvluchten en bouw geluidsmuur”

De luchthaven in Deurne krijgt van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een nieuwe omgevingsvergunning. Die is van onbepaalde duur en houdt een aantal voorwaarden in. Zo zal de luchthaven voortaan ’s nachts moeten sluiten van 23 uur tot 7 uur en op de Boekenberglei zal een geluidsmuur worden gebouwd. Tegen de nieuwe vergunning werden bijna 6.000 bezwaren ingediend,

Lees meer »

Met The Grand krijgt Nieuwpoort een van zijn iconische monumenten terug

Exact 100 jaar na de bouw van het Grand Hotel, zal het iconische gebouw weer uit zijn as verrijzen. Het nieuwe prestigeproject wordt dé blikvanger van Nieuwpoort en zal verschillende functies vervullen. De nieuwe syndicus van The Grand is Wim Demeester van Immo Group-S. Hij blikt alvast vol enthousiasme vooruit. “Het doel is om een gezond evenwicht te creëren tussen

Lees meer »

“Dit is geen wijktoernooi, maar Spelen”: Argentijnen koken van woede na “VAR-schandaal” waarbij goal pas twee uur later afgekeurd werd

De Argentijnen spreken van een schandaal. Hun olympische openingsmatch tegen Marokko draaide uit op een waanzinnig slot. Argentinië leek in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een ook al knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moesten de vier

Lees meer »

Marsrobot ontdekt verrassend (en bij toeval) pure zwavel: “Een oase in de woestijn, we kunnen dit niet verklaren”

De rijdende robot Curiosity heeft een opmerkelijke ontdekking gedaan op Mars en dat bij toeval. Curiosity reed over een steen die daardoor openbarstte, waarna een hoeveelheid puur zwavel zichtbaar werd. Het gaat om een primeur, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. "We kunnen dit niet verklaren", klinkt het daar. "Maar dat maakt het net zo boeiend."

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van den Bergh-killer Humphries wint hoogstaande partij van Wade, Van Gerwen en Smith strijden om laatste finaleticket

Op de World Matchplay darts staan vanavond de halve finales op het programma. Luke Humphries, de man die donderdag Dimitri Van den Bergh huiswaarts stuurde, neemt het in de eerste wedstrijd op tegen James Wade. Daarna is er de clash tussen Michael van Gerwen en Michael Smith. De wedstrijden zijn ook LIVE te bekijken op VTM 2 en VTM GO!

Lees meer »

Ramkraak in Geluwe, 4e in 3 weken tijd in grensstreek

Zaterdagnacht is opnieuw een ramkraak gebeurd in de grensstreek. Deze keer was de zaak Comme Chez Nous, die bij een tankstation ligt, het doel van de daders. Ze gingen aan de haal met sigaretten en geld. Donderdag nog reed een inbreker in Lauwe het raam van een fruitwinkel aan diggelen.

Lees meer »

“Bij de volgende overstroming willen we niet nog eens 30 jaar met verzakkingen zitten”: herstel van gevaarlijk jaagpad leidt tot onvrede

Buurtbewoners en lokale besturen luiden al jaren de alarmbel over de slechte staat van het jaagpad langs de IJzer in Poperinge en Alveringem. Nu de Vlaamse overheid wil starten met herstelwerken, staat niet iedereen te juichen. “Dit is water naar de zee dragen”, klinkt het in de buurt. Het stadsbestuur van Poperinge spreekt over “schandalige discriminatie” en tekent beroep aan.<br

Lees meer »