Ook Gunther Levi én Liesbeth Roose spelen mee in ‘Gaston & Leo – De Hommage Musical’ in Theater Elckerlyc in Antwerpen

De pers was talrijk te gast ten huize van Backstage Producties in Puurs om een kijkje te nemen tijdens de repetities. Ook dit toont hoe belangrijk Gaston & Leo nog steeds zijn in het collectief geheugen van Vlaanderen. Het belooft alvast indrukwekkend te worden binnenkort in Theater Elckerlyc in Antwerpen. In de cast zit eveneens Gunther Levi, getrouwd met Charlotte Nollet uit Izegem. Liesbeth Roose maakt deel uit van het ensemble. Zij is afkomstig uit Tielt, maar woont nu in Melle.

Frank Van Laecke zorgde voor een voorsmaakje van enkele fragmenten en ook muzikaal lichtte de cast een tipje van de sluier op. Frank Van Laecke liet alvast zien wat hij had beloofd met het verhaal over dit bijzondere en legendarische duo: “een sfeervol, intens verhaal over echte vriendschap over de jaren heen, met ups en downs, diep menselijk, onweerstaanbaar, grappig en vooral authentiek.”

Op 18 maart 1993 stierf Leo Martin, meteen het einde van een iconisch, komisch duo in Vlaanderen: Gaston & Leo. 30 jaar later, namelijk vanaf 19 januari, komt er een hommage musical over Gaston & Leo. Kobe Van Herwegen sprak de voorbije drie jaar met familie en kennissen die betrokken waren bij het ontstaan en het wedervaren van hét komische duo in Vlaanderen. Het resultaat is o.a. een script dat Kobe schreef, samen met topregisseur Frank Van Laecke en co-bezieler Dirk Van Vooren voor Gaston & Leo – De Hommage Musical, een productie van Backstage Producties. Warre Borgmans en Jurgen Delnaet kruipen in de huid van Gaston & Leo. Regisseur Frank Van Laecke is volop aan het repeteren met de hoofdcast met o.a. Sandrine André, Gunther Levi en Heidi De Grauwe naast Jurgen Delnaet en Warre Borgmans. Bovendien wordt deze hoofdcast omringd door een gevarieerd 10-koppig ensemble waarin we o.m. de namen terugzien van Patrick Onzia, Ludo Hellinx, Helle Vanderheyden, Liesbeth Roose en Pieter Casteleyn. (PADI)

Gaston & Leo – De Hommage Musical speelt van 19 januari tot en met 25 februari 2024 in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Nadien trekken ze naar Capitole Gent van 1 tot en met 3 maart 2024. Ticketprijzen: 75 euro (VIP), 55, 45 en 35 euro. Voordeelnamiddag: 35 euro. Info en tickets: www.backstage-producties.be

The post Ook Gunther Levi én Liesbeth Roose spelen mee in ‘Gaston & Leo – De Hommage Musical’ in Theater Elckerlyc in Antwerpen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sven Ornelis over protesten tegen toeristen in ‘zijn’ Barcelona: “Mijn buren nemen het me niet kwalijk dat ik nog mensen naar de stad lok”

Uitgejouwd en natgespoten. De Barcelonezen kwamen zaterdag met zijn duizenden op straat om te protesteren tegen massatoerisme. En dat bleef niet alleen bij slogans scanderen. Radiomaker Sven Ornelis heeft al meer dan tien jaar een appartement in de Spaanse stad. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan.”

Lees meer »

80ste Watermolenfeesten: jubelen op zijn best

De 80ste Watermolenfeesten op Heule-Watermolen waren een succes. De optredens, traditionele maaltijd en tentoonstellingen lokten veel volk en Mirthe Vernou (15) werd verkozen tot het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post 80ste Watermolenfeesten: jubelen op zijn best appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. “Hij maakt ons land ten schande”: mevrouw Morata woest op Spaanse kwaliteitskrant die haar man grond in boort

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord met kruisboog op vrouw en twee dochters van BBC-presentator

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. Volgens de Britse openbare omroep ‘BBC’ gaat het om het gezin van een van haar presentatoren, John Hunt (58), meer bepaald zijn echtgenote Carol (61) en twee van hun drie dochters, Hannah (28) en Louise (25). Ze

Lees meer »

Italië verbiedt mobiele telefoons in klaslokalen

Vanaf volgend schooljaar zullen mobiele telefoons niet langer toegestaan zijn in Italiaanse klaslokalen. Dit besluit komt voort uit een decreet van de regering onder leiding van premier Giorgia Meloni, gesteund door rechtse en uiterst rechtse partijen.

Lees meer »

Brihang sleept iedereen mee op zijn eerste Cactusfestival: “Zelfs als bezoeker hier nog nooit geweest”

Het was het allereerste Cactusfestival ooit voor de rapper Brihang aan het zo goed als begin van een drukke festivalzomer. “Ook als bezoeker ben ik hier nog nooit geweest”, geeft Boudy Verleye uit Knokke-Heist achter de schermen eerlijk toe. “Mijn voorkeur gaat uit naar die kleinere, compactere shows. Je staat veel dichter bij het publiek en voelt de impact van

Lees meer »

Na bijna 25 jaar onderhandelen: “Handelsverdrag met EU nog niet rond wegens problemen in Europa”, aldus Braziliaanse president

Dat het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en de Zuid-Amerikaanse landen van de MERCOSUR na 25 jaar onderhandelen nog altijd niet is afgerond, ligt aan interne problemen in Europa. Dat zegt de Braziliaanse president Luiz Inacio ‘Lula’ da Silva tijdens een topbijeenkomst van het handelsblok in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción.

Lees meer »