Tech-expert Jan Rabaey: “Ja, AI kan de mens uitroeien. Goed dat we daar nu over praten”

Ai, ai, ai toch, dat voortdurende gedoe over artificiële intelligentie. Ze hebben je er al heel vorig jaar mee om de oren geslagen en dat zal in 2024 niet anders zijn. Niemand beter dan Jan Rabaey – wereldautoriteit op tech-vlak, flamboyant futurist en West-Vlaming in hart en nieren – om in de glazen technologiebol te kijken. “Ik geloof dat AI de mens kan uitroeien, ja.”

 

Meer krantenkoppen in België

Duitsland levert verdachte van schietpartij in Bavegem uit, man is aangehouden

De raadkamer van Oudenaarde heeft een verdachte aangehouden voor een schietpartij in Bavegem, in november vorig jaar. Toen kreeg een man twee kogels in zijn been terwijl hij buiten stond te roken. De verdachte is opgepakt in Duitsland en aan ons land uitgeleverd. De schietpartij veroorzaakte ophef, want ze gebeurde enkele dagen na de moord op een advocate in Sint-Lievens-Houtem.

Lees meer »

Schutter (39) mag gevangenis onder voorwaarden verlaten na schietpartij tijdens burenruzie in Kortemark: “Hij gaat tijdelijk elders wonen”

De 39-jarige Kortemarkenaar die zondagnacht tijdens een burenruzie een schot loste met een jachtgeweer, mag de gevangenis onder voorwaarden verlaten. Volgens zijn advocaat was er geen sprake van poging tot doodslag. “Hij was de overlast van die mensen spuugzat”.
The post Schutter (39) mag gevangenis onder voorwaarden verlaten na schietpartij tijdens burenruzie in Kortemark: “Hij gaat tijdelijk elders wonen”

Lees meer »

“Fier op mezelf en het team”: Kopecky blikt met trots terug op Giro Donne ondanks dat ze eindzege aan Longo Borghini moet laten

Geen eindwinst in de Giro Donne voor Lotte Kopecky. De wereldkampioene stond bij aanvang van de slotrit slechts één seconde in het krijt bij Elisa Longo Borghini, maar ze kon dat niet rechtzetten. Toch is Kopecky trots op haar Giro. “Ik heb mezelf niets te verwijten.” Belgische opsteker: Justine Ghekiere kroonde zich tot bergkoningin van de Giro Donne.

Lees meer »

Economen over voorstel van Conner Rousseau (Vooruit) om investeringen “buiten begroting” te houden: “Logica zelve, maar zal Europa hierin meegaan?”

Economen Wim Moesen en Koen Schoors vinden het een goed idee om zogenoemde ‘productieve investeringen’ voortaan "buiten de Belgische begroting" te houden. Vooruit-kopstuk Conner Rousseau wil dat de volgende federale regering daarover met Europa in overleg gaat. Uit een nieuw rapport blijkt alvast dat ons land fors onder zijn eigen investeringsdoelstellingen blijft.

Lees meer »

Onderzoekers vinden giftige metalen in tampons: “Meer onderzoek nodig om te achterhalen of lichaam deze ook opneemt”

Tampons bevatten toxische metalen zoals lood, cadmium en arseen. Dat wijst een nieuwe studie uit. Op sociale media doen intussen heel wat berichten de ronde van vrouwen die zich zorgen maken. Het is echter niet duidelijk of de metalen ook daadwerkelijk worden opgenomen in het lichaam. Ongerustheid is niet nodig, nuanceren experten, maar ze roepen wel op om bijkomend onderzoek

Lees meer »