Jan Rabaey (Berkeley): ‘Om ziektes te begrijpen, moeten we eerst een menselijk internet bouwen’

01:15 De verbinding van mens en computer wordt steeds meer ‘science’ en minder ‘fiction’. De Vlaamse expert Jan Rabaey loopt voorop in dat fascinerende vakgebied. ‘Om inzicht te krijgen in een hersenziekte … 

Meer krantenkoppen in België

Controverse rond Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ blijft groeien: “In 2017 veroordeeld wegens ontucht met twee patiënten”

De ophef rond ‘B&B zoekt lief’-deelnemer Jelmont Van Gestel (62) neemt stilaan groteske proporties aan. Volgens juicechannel ‘RealityFBI’ is de Nederlander in 2017 veroordeeld wegens ontucht met twee patiënten. Wat is er aan de hand? En was VTM op de hoogte van zijn juridische voorgeschiedenis? De zender reageert voor het eerst op de commotie rond de meest omstreden realityfiguur van

Lees meer »

Gevecht breekt bijna los wanneer strandgangers zoenend koppel op de vingers tikken: “Hier lopen kinderen rond!”

Een passioneel koppel op een Amerikaans strand is op de vingers getikt door andere strandgangers. “Hier lopen kinderen rond”, klonk het geïrriteerd. Toen de verliefde man een fles tegen zich kreeg, was de maat vol. Hij stond recht en was klaar om de confrontatie aan te gaan, maar zijn vriendin probeerde de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk droop het verliefde koppeltje

Lees meer »

Gouden huwelijk voor Christelle en Gilbert

Christelle Vandermaes en Gilbert Vonck vierden op vrijdag 12 juli hun gouden huwelijk. Net vijftig jaar daarvoor, op 12 juli 1974, traden ze in het huwelijk.
The post Gouden huwelijk voor Christelle en Gilbert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wannes Cappelle met politieke boodschap op Cactusfestival: “Doet open Bange Blankeman”

Met de cover ‘Bange Blankeman’ van Willem Vermandere bracht Het Zesde Metaal zaterdag tijdens het Cactusfestival in het Minnewaterpark in Brugge een duidelijke politieke boodschap, tussen de nationale en de lokale verkiezingen in. “Onze politici mogen niet op angst spelen en alle problemen op de buitenlanders steken”, zegt Wannes Cappelle.
The post Wannes Cappelle met politieke boodschap op Cactusfestival:

Lees meer »

Nu zus Hélène uit de schaduw van Mathilde treedt als actrice: wie zijn de broer en zussen van onze koningin?

Hélène d’Udekem d’Acoz, zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièreswitch gemaakt. De gewezen advocate debuteert op haar 44ste als actrice. Op het hoog aangeschreven theaterfestival van Avignon in Frankrijk speelt ze de hoofdrol in haar eerste toneelstuk ooit. “Ik wilde alleen maar mijn angsten overwinnen en nu sta ik op een podium.” Mathilde is de oudste van vijf kinderen.

Lees meer »

Dertiger blijft onder elektronisch toezicht voor moord in Oostendse prostitutiebuurt

In het onderzoek naar een moord in de Oostendse prostitutiebuurt heeft de Brugse raadkamer geoordeeld dat een 33-jarige Franse Algerijn twee maanden langer onder elektronisch toezicht moet blijven. Chaher B. hoopte op een vrijlating onder voorwaarden, maar moet dus een enkelband blijven dragen.
The post Dertiger blijft onder elektronisch toezicht voor moord in Oostendse prostitutiebuurt appeared first on KW.be.

Lees meer »