Innovatief stadsfestival ‘FTI by Hangar K’ pronkt met technologie en entertainment

Van 16 tot en met 21 maart vindt in Kortrijk ‘FTI by Hangar K’ plaats, de eerste editie van het innovatief stadsfestival dat iedereen wil samenbrengen rond technologie en innovatie. Uitvalsbasis wordt het Buda-eiland, LandMarck en Hangar K in Kortrijk. Club of the Future in Hal K (LandMarck) belooft het hoogtepunt van het festival te worden met Amber Broos en Goose.

In maart wordt Kortrijk één van de prominente locaties voor het Flanders Technology and Innovation (FTI) Festival, naast andere Vlaamse steden zoals Leuven, Gent, Hasselt, Antwerpen en Brussel. Dit festival, dat voortbouwt op het erfgoed van Flanders Technology, wordt georganiseerd over een periode van 10 dagen in heel Vlaanderen en is een initiatief van de Vlaamse Regering. “Kortrijk is de enige niet-provinciehoofdstad die mag deelnemen aan FTI. Dat is niet toevallig want we zetten de troeven in die we de voorbije vijf jaar hebben opgebouwd in onze startersincubator Hangar K: gaming, educatieve en entertainment technologie. Ons paradepaardje wordt de Club of the Future waar we het nachtleven van de toekomst zullen tonen op Landmark. Met toppers als Goose, Amber Broos en Max Cooper wordt het een zotte dansweek in onze stad”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.

In Kortrijk krijgt het festival een unieke invulling onder de naam ‘FTI by Hangar K’, georganiseerd door Hangar K in samenwerking met partners zoals EdTech Station en Flanders Game Hub. “We zijn heel fier dat we tijdens deze zes dagen het beste van onszelf kunnen tonen. De kennis en technologie rond games en onderwijs behoort tot de top van de wereld en FTI geeft ons de kans om dit allemaal te showcasen”, aldus Vincent Vanderbeck, CEO van Hangar K.

‘FTI by Hangar K’ wordt een uniek stadsfestival voor iedereen. Kinderen, studenten, ondernemers, volwassenen maar evenzeer voor techneuten. De organisatoren kozen bewust voor thema’s waar Kortrijk in uitblinkt: gaming en educational/immersieve technology. “FTI zet Kortrijk nog meer op de kaart als West-Vlaams epicentrum voor innovatieve technologie in edtech, gaming en entertainment. We verwachten 15.000 bezoekers uit heel Vlaanderen. Jong en oud zullen kunnen ontdekken welke innoverende en dynamische stad we zijn”, besluit Ruth Vandenberghe, eerste schepen bevoegd voor Stadsmarketing.

Meer informatie en tickets (verkoop start 7 december) op www.ftikortrijk.be.

The post Innovatief stadsfestival ‘FTI by Hangar K’ pronkt met technologie en entertainment is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrachtwagenchauffeur overleden bij tragisch ongeval in Zeebrugge

Op een bedrijventerrein in Zeebrugge is vrijdagavond een 51-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het slachtoffer werd aangereden door een 68-jarige collega die hem zijn parkeerplaats wilde laten overnemen.
The post Vrachtwagenchauffeur overleden bij tragisch ongeval in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prinses Delphine te gast bij Sandra Kim op het podium van ‘Tien-om-te-Zien’ in Westende

Niét de hevige regenval tijdens de repetities én ook niet het zonnetje dat vanaf 20 uur te voorschijn kwam én maar bleef schijnen tot zonsondergang tijdens de algemene opnames waren het gespreksonderwerp van de avond tijdens deze eerste aflevering van ‘Tien-om-te-Zien’ in Westende, maar wél de aanwezigheid van prinses Delphine Boël bij Sandra Kim op het podium.
The post

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Als een kamp al wat gevorderd is, begint het ook voor de leiding extra lastig te worden…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noodnummer 1722 geactiveerd, KMI geeft code geel voor onweer

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer in heel het land. In West-Vlaanderen geldt dit wel pas vanaf 20 uur.
The post Noodnummer 1722 geactiveerd, KMI geeft code geel voor onweer appeared

Lees meer »

Nathan wint Mister World Belgium en slaat terug naar pesters op school: “Van uitlachen tot serieuze kopstoot, het ging ver”

Met een duwtje in de rug van Karen Damen durfde Nathan de Schepper (21) uit Oudenaarde werk van z’n modellencarrière. Niet zonder succes, want hij mag ons land vertegenwoordigen op de verkiezing van Mister World. Hij werd uitgeroepen tot ‘de mooiste man van het land’. “Ik heb al drie jaar ervaring als model en mogelijk hebben ook mijn charismatische looks

Lees meer »

Vanaf vrijdagavond kan je weer met wagen door Harelbekestraat in Kuurne: “Dit is een opluchting”

Op donderdagmiddag 18 juli werd de Harelbeeksestraat in Kuurne opnieuw geasfalteerd. Vanaf vrijdagavond kunnen auto’s er opnieuw door rijden, al blijft het stuk van de straat wel nog een werf tot oktober. De werken duurden in totaal al bijna zestien maanden en nu is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor de buurtbewoners. “Dankzij de werken zijn

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen deelt eerste prik uit aan Humphries vlak voor eerste pauze

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »