Wijkcomité Bistierland organiseert eerste Wintermarkt: “Kan mooie traditie worden”

De bewoners van de wijk Bistierland, op de gemeentegrens van Deerlijk en Harelbeke, organiseren voor de allereerste keer een Wintermarkt. “We nodigen op vrijdagavond 22 december iedereen uit om het jaar op een positieve manier af te sluiten in een aangename sfeer.”

De Wintermarkt is een idee dat gegroeid is in de schoot van het plaatselijke wijkcomité ‘Buren In Actie 2.0’ van wijk Bistierland. Na enkele geslaagde zomeractiviteiten rees het idee om het jaar af te sluiten met een soort van avondmarkt. “Wat startte als een zot idee op een bevlogen moment, kreeg de voorbije weken steeds meer vorm”, zegt woordvoerder Vincent Deganck.

“Na een publieke bevraging in zowel Deerlijk als Harelbeke bleek het draagvlak voldoende groot om de stap tot het organiseren ervan te zetten. Tal van bedrijven sprongen snel op de kar waardoor het evenement ook financieel levensvatbaar werd. Hiervoor willen we uitdrukkelijk onze vele sponsors bedanken, in het bijzonder onze hoofdsponsors Auto-center Harelbeke, ’t Frituurtje en Chapter George. Zonder hun steun was dit alles onmogelijk.” Na een intense voorbereiding is het wijkcomité ‘Buren In Actie 2.0’ er klaar voor. Op 22 december toveren de bewoners van Bistierland het centrale speelplein van hun wijk om tot een heus marktplein.

Goede doelen

De bezoekers kunnen die avond genieten van tal van producten die verschillende handelaars en verenigingen in de meer dan 20 standjes aanbieden. “Zo zal er een groep collega’s zijn die snoep verkoopt ten voordele van een collega die lijdt aan ALS en een andere stand die zijn opbrengsten schenkt aan Stitch 4 Kids. We vinden het belangrijk dat goede doelen een plaatsje krijgen op ons event”, aldus Vincent.

Er is voor ieder wat wils: een broodje gegaard buikspek, handgemaakte juwelen, een glaasje glühwein of gewoon een fris pintje in een aangename sfeer. Ook aan de allerjongste bezoekers wordt er gedacht.

Hoewel de Wintermarkt een initiatief is van het wijkcomité, mikken de organisatoren ook op bezoekers van buiten Bistierland. “We hopen op veel bezoekers, ook van buiten de wijk. Misschien wordt deze wintermarkt wel het begin van een mooie traditie in onze ruime omgeving.”

De Wintermarkt vindt plaats op vrijdagavond 22 december vanaf 16.30 uur op het speelplein aan de Triangelstraat.

The post Wijkcomité Bistierland organiseert eerste Wintermarkt: “Kan mooie traditie worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elisabeth Lucie Baeten beschuldigt ‘Vogue’ van “verzinnen” cellulitis: “Van iets normaal maakten zij plots probleem”

Elisabeth Lucie Baeten (33) is het duidelijk oneens met de vele artikels over cellulitis. Toen ze online door een nieuwswebsite scrolde en opnieuw een artikel zag met de titel ‘Putjes en deukjes in je huid: wat is cellulitis en kun je er iets tegen doen?’, reageerde ze scherp op sociale media. “Cellulitis is net zo normaal als rimpeltjes op je

Lees meer »

Groep vrijgezellen vandaliseert straat waar ze overnachten: “Ik verwacht dat ze ons vergoeden, of het krijgt een gerechtelijk staartje”

In de Poperingse binnenstad vlogen ’s nachts bloemen en kransen in het rond. Dronken twintigers die op vrijgezellenweekend waren, trokken een spoor van vernieling door de straat waar ze overnachtten. “We hebben deze mensen geconfronteerd met hun daden, maar ze ontkenden enige betrokkenheid”, zegt horecazaakvoerder Kris Pollentier.

Lees meer »

“Tijd genoeg om hem uit te schakelen”: beelden tonen hoe schutter positie inneemt terwijl toeschouwers politie waarschuwen

De Amerikaanse geheime dienst had de aanslag op ex-president Donald Trump kunnen voorkomen. Nieuwe beelden tonen hoe toeschouwers vlak voor de schietpartij de 20-jarige Thomas Matthew Crooks zijn positie zien innemen op een dak nabij de bijeenkomst. Ze sloegen meteen alarm, maar toch kreeg de schutter de kans om het vuur te openen. “Ze hadden tijd genoeg om de dreiging

Lees meer »

Waarom is seks met een wildvreemde man op een snelwegparking zo aantrekkelijk? “Het is geheimzinnig en kost niets”

De 71-jarige Willy Van Tongerloo werd vorige maand gedood op de carpoolparking van de E34 in Oelegem. Het is een plaats waar mannen naartoe trekken om seks te hebben met andere, wildvreemde mannen. Maar waarom doen ze dat? Waarom kiezen ze niet voor de beslotenheid en relatieve veiligheid van een hotelkamer? “Er is meer dan één verklaring voor het fenomeen”,

Lees meer »

N-VA Oudenburg stelt 21 kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een mix van nieuwe mensen en ervaren rotten”

Vorige donderdag, op de Vlaamse feestdag, stelde N-VA haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor. “Het is een mix geworden van nieuwe mensen en ervaren rotten uit de partij”, zeggen lijsttrekker Marc Gilliaert en lijstduwer Stijn Jonckheere.
The post N-VA Oudenburg stelt 21 kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een mix van nieuwe mensen en ervaren rotten” appeared first on

Lees meer »

De tips van verkeersanker Hajo Beeckman voor een veilige rit naar je vakantiebestemming: “Rij zeker niet ’s nachts”

"Een vijfde van alle ongevallen op weg naar het zuiden is te wijten aan vermoeidheid, dus ’s nachts rijden doe je beter niet", zegt verkeersanker Hajo Beeckman. In de nieuwste aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma WinWin op Radio2, geeft Beeckman nuttige tips om ergernissen, ongevallen en boetes op de weg te vermijden. Naast het

Lees meer »

Veerdienst Schellebelle wordt opnieuw opgestart

Vanaf zaterdag 13 juli zal de veerdienst in Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen, geleidelijk opnieuw uitvaren. De zoektocht naar een nieuwe definitieve uitbater voor de verbinding viel begin juni stil door juridische problemen. Daarom kon de veerdienst niet meer worden gegarandeerd. Nu is er dus een tijdelijke oplossing. Dat bevestigt het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).

Lees meer »

Al twee keer veroordeeld maar man staat opnieuw terecht voor fietsdiefstallen bij Kortrijkse studenten

Ondanks twee veroordelingen in vier maanden stal een 33-jarige man zonder gekende verblijfplaats in de Kortrijkse regio opnieuw een tiental fietsen. Dit keer vloog hij alvast de cel in. “Maar het is de laatste keer dat ik het gedaan heb”, beloofde hij aan de rechter.
The post Al twee keer veroordeeld maar man staat opnieuw terecht voor fietsdiefstallen bij

Lees meer »