Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start

Goed nieuws voor de Torhoutse wijk ’t Rozeveld. Enkele enthousiaste bewoners hebben een gloednieuw wijkcomité opgestart. Het heet De Koornbloem en het eerste initiatief wordt een gezellige kerstmarkt op zaterdag 16 december vanaf 17 uur. Het is de bedoeling om drie tot vier activiteiten per jaar te organiseren.

Het leidende trio bestaat uit voorzitter Wesley De Baes (38), secretaris Evelyne Bulcke (38) en penningmeester Sibren Henderickx (32). Ook Ferre Liebrand (19) en Dylian Goethals (20) van KSA De Wiek behoren tot het bestuur, net als Lisa Hemeryck, Michelle Taelman en Tine Platteeuw.

Tonen dat de wijk leeft

“Sibren en ik zijn buren in de Korenbloemstraat en we broedden al eventjes op de organisatie van een straatfeest”, doet Wesley het verhaal. “Toen we dat idee bij een aantal andere bewoners ter sprake brachten, werd er geopperd dat de oprichting van een wijkcomité nog beter zou zijn. Zo hebben we in september een eerste vergadering belegd en stond de trein meteen op de sporen.”

“We willen tonen dat onze wijk leeft”, vult Evelyne aan. “In een periode van pakweg tien jaar tijd zijn hier veel jonge mensen komen wonen en we willen hen samen met de ouderen allemaal bij onze activiteiten betrekken. Het wijkcomité moet de verbindende factor vormen tussen de bewoners en de lokale verenigingen.”

“We dienen eerst wat centjes te verzamelen, want zonder startkapitaal kunnen we niet functioneren”, beseft Wesley. “Dus zullen we in het eerste jaar niet té hard van stapel lopen. Straks de kerstmarkt en in de zomer een groot wijkfeest, meer niet. Op termijn kan daar dan onder meer een paaseierenraap bijkomen.”

Minstens 20 kraampjes op kerstmarkt

De kerstmarkt van zaterdagavond 16 december belooft alvast een voltreffer te worden. Met vuurkorven, tentjes, hapjes en drankjes, minstens 20 kraampjes en noem maar op. En uiteraard ook met kinderanimatie, zoals grime en disco. Alles zal plaatshebben op het domein nabij de wijkschool, de voormalige kerk en in en om zaal Rozendale. Iedereen van heinde en verre is welkom om van de sfeer te genieten. (JS)

Info: Wijkcomité Koornbloem of via Facebook.

The post Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Buitenlandse Zaken vaardigt “hoge veiligheidswaarschuwing” uit voor Bangladesh door studentenprotesten

Buitenlandse Zaken heeft een “hoge veiligheidswaarschuwing” uitgevaardigd voor heel Bangladesh door de grootschalige studentenprotesten in het land. Dat blijkt vrijdag uit een update van het reisadvies. “Het is raadzaam om tijdens reizen naar Bangladesh de hoogste waakzaamheid aan de dag te leggen en veiligheidsrisico’s te vermijden”, schrijft Buitenlandse Zaken.

Lees meer »

Getuige over schietpartij op Trump-rally: “We zagen duidelijk een geweer. Ik dacht: ‘Waarom is Trump nog aan het spreken?’”

Er werden zaterdag schoten gelost op een campagnebijeenkomst van Donald Trump in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daarbij kwamen één toeschouwer en de schutter om het leven, en ook Trump zelf werd geraakt door een kogel. De FBI spreekt van een moordaanslag op de voormalig president. In Amerikaanse media beschrijven getuigen wat ze gezien hebben.

Lees meer »

Lotte Kopecky moet eindzege in Giro Donne aan Elisa Longo Borghini laten, Ghekiere kroont zich tot bergkoningin

Het is Lotte Kopecky in de Giro Donne niet gelukt om haar achterstand op eindwinnares Longo Borghini uit te wissen. De wereldkampioene stond bij aanvang van de slotrit slechts één seconde in het krijt bij de Italiaanse, maar kon dat niet rechtzetten. In de slotkilometers ontplofte ze. Belgische opsteker: Justine Ghekiere kroonde zich tot bergkoningin van de Giro Donne.

Lees meer »

Overbuur (40) lost schot met jachtgeweer om ruziënd duo stil te krijgen: politie arresteert drie lichtgewonden

De politie werd in de nacht van zondag op maandag opgeroepen voor een schietpartij in de Koekelarestraat in Kortemark. Twee mannen hadden er ruzie op straat, waarop een overbuur hen aanmaande om stiller te zijn. Daarop ontstond extra tumult waarna de 40-jarige overbuur een schot loste met een jachtgeweer. Uiteindelijk ontaardde het incident in een vechtpartij, waardoor het drietal lichtgewond

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Feestenburgemeester krijgt sleutel van de stad, Raymond verzorgt spetterende openingsact

De Gentse Feesten zijn vandaag weer van start gegaan. Tien dagen lang palmt het gratis stadsfestival het centrum van Gent volledig in. De weergoden zijn ons alvast op deze eerste dag goedgezind. Na de overhandiging van de sleutel was er ook het openingsmoment, met niemand minder dan Raymond van het Groenewoud. Van muziek, over ambiance tot cultuur: mis niets van

Lees meer »

Duitse regering verbiedt uiterst rechts tijdschrift Compact

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft het blad Compact verboden. Het blad zou volgens Faeser ingaan tegen de grondwet. Volgens de sociaaldemocratische minister is Compact "een cruciale spreekbuis voor de extreemrechtse scene" in Duitsland. Er zijn invallen gedaan in kantoren van het blad en woningen van eigenaren en uitgevers in 4 deelstaten.

Lees meer »