“Waarom toch, Eden?”: onze chef voetbal vindt het doodzonde dat “grootmeester” Hazard zijn schoenen aan de haak hangt

“Het siert Hazard enerzijds dat hij nu voor zijn gezin en z’n kinderen kiest bóven gratuit oliedollars te scheppen in de zandbak, maar het neemt niet weg dat ons voetbalhart bloedt. Dat er toch íets knaagt.” Ook onze chef voetbal Niels Poissonnier neemt afscheid van de profvoetballer Eden Hazard (32). “Van Eden werd je blij. Dankzij Eden ging je dromen. Maar door Eden ga je ook een beetje jammeren.”

Meer krantenkoppen in België

Billie Massey wisselt van club in Spanje

Billie Massey speelt volgend seizoen nog steeds in de Spaanse basketcompetitie. De 24-jarige Belgian Cat verlaat wel Estudiantes Madrid en trekt naar Hozono Global Jaris.
The post Billie Massey wisselt van club in Spanje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: is de Belgische driekleur in Brussel gemaakt?

Tijdens een EK of WK-voetbal of in de aanloop naar de Belgische feestdag wordt hij van zolder gehaald en zien we hem net iets vaker wapperen aan de Brusselse vensterbanken dan anders. De driekleur, le tricolore, de Belgische vlag. Maar wist je dat de allereerste versie daarvan in volle revolutie aan elkaar werd genaaid in Brussel op een boogscheut van

Lees meer »

Sterk aan de bal en goede offensieve impulsen: wie is Joaquin Seys, het jeugdproduct van Club dat plots voor zijn vuurdoop staat

Het is tijdelijk dunnetjes op de backposities bij landskampioen Club Brugge. Meijer en Sabbe liggen er nog even uit, De Cuyper geniet nog van zijn vakantie. En dus mag jeugdproduct Joaquin Seys (19) zich opmaken voor de competitiestart. Maar wie is de linksachter? En waarom is hij het volgende talent dat straks kan doorbreken bij blauw-zwart?

Lees meer »

Winderige zevende sprintduatlon in Pittem

Rond de sportsite vond onlangs de zevende editie van de Pittemse sprintduatlon plaats. De sterke wind zorgde ervoor dat het een lastige editie werd voor de deelnemers, die 5 km moesten lopen, 21 km fietsen en opnieuw 2,5 km lopen.
The post Winderige zevende sprintduatlon in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens 20 doden en 100 gewonden na Israëlische luchtaanval op vluchtelingenkamp nabij Khan Younis

Bij Israëlische luchtaanvallen op het vluchtelingenkamp van al-Mawasi, in de buurt van Khan Younis, zouden minstens 20 doden en 100 gewonden zijn gevallen. Dat zeggen Palestijnse bronnen en wordt ook door Israëlische media overgenomen. Al Jazeera spreekt zelfs over 50 doden. Israël zegt dat het de berichten over de aanval onderzoekt, maar volgens interne bronnen gaat het inderdaad over een

Lees meer »

Hoe realistisch is de nucleaire revival die Bart De Wever op het oog heeft? “Er is één mogelijke uitweg”

Formateur Bart De Wever heeft de nucleaire uitbater Engie laten weten dat zijn toekomstige regering “maximaal” wil inzetten op kernenergie en “sowieso” werk wil maken van een bijkomende verlenging van de Belgische kernreactoren. Maar hoe realistisch is dat scenario? “De nucleaire revival van De Wever-I is geen onmogelijke, maar wel een moeilijke en wellicht dure te realiseren verkiezingsbelofte.”

Lees meer »

Kaapstad getroffen door zwaar noodweer

Het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en omgeving zijn donderdag getroffen door zware regenbuien en hevige wind. Heel wat daken van huizen gingen vliegen en tal van geïmproviseerde woningen zijn vernield, meldden plaatselijke verantwoordelijken.

Lees meer »