Raad voor Lokale Economie reikt awards uit

De Jabbeekse Raad voor Lokale Economie organiseert op vrijdag 17 november naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer een prestigieus evenement in de kerk van Snellegem. Daarbij worden vier awards uitgereikt aan Jabbeekse ondernemers. En de Jabbeekse ondernemers springen massaal op de kar.

“Naar aanleiding van Dag van de Ondernemer organiseren we met de Raad voor Lokale Economie in Groot-Jabbeke voor het eerst een verkiezing van Onderneming van het Jaar. Daarmee zetten we vooral het belang van onze ondernemingen in de verf”, zegt schepen van Middenstand Chris Bourgois.

“Ondernemers zorgen voor de basis van de economie binnen de gemeente. Als er geen handelszaken zijn dan is er geen beleving en sociaal contact in de gemeente. Ook zorgen lokale ondernemers voor financiële ondersteuning voor vele verenigingen die elke euro kunnen gebruiken. Kortom, ondernemers zorgen voor de nodige zuurstof binnen de gemeente om er samen beter van te worden.”

Feest

“Als schepen van Economie ben ik bijzonder fier dat we dit nieuwe event kunnen organiseren om zo de positieve aandacht te trekken naar de bijna 3.000 ondernemers in Groot-Jabbeke. Nu reeds, bij de start van de bekendmaking, hebben we reeds een 40-tal ondernemers die zich kandidaat stellen voor een award. Het enthousiasme leeft”, meent Chris Bourgois.

“Dat we dit initiatief ernstig en professioneel willen organiseren bewijzen we met de selectie van de jury. In de Jury zitten Kathleen Verhelst (CEO Verhelst Aannemingen), Peter Brysse (nationaal voorzitter Unizo), Maria Mortier (CEO Volvo Automobilia) en Agnes Souvagie (Co-pilot – founder Vela group). We maken er een stijlvolle avond van – met Sabine Goethals als moderator – in de kerk van Snellegem. Deze kerk willen we vanuit de gemeente meer en meer gaan gebruiken voor kwalitatieve evenementen”, aldus nog de schepen.

Vier awards

Er worden vier awards uitgereikt: Ondernemer van het Jaar, Stielman van het Jaar, Starter van het Jaar en Handelszaak van het Jaar. Voor elke categorie worden maximaal vijf finalisten geselecteerd. Zij presenteren zich op dinsdag 10 oktober voor de jury. De winnaars krijgen op vrijdag 17 november per categorie een op maat gemaakte promovideo over hun eigen zaak en een passende award. (P.A.)

The post Raad voor Lokale Economie reikt awards uit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Soldaat in Parijs gewond door mesaanval tijdens antiterreurpatrouille

Een tiental dagen voor in Parijs de Olympische Spelen van start gaan, is nabij het station Gare de l’Est een soldaat aangevallen door een man met een mes. De militair werd in zijn schouder geraakt en is bij bewustzijn, maar wel zwaargewond. De dader is opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op X.

Lees meer »

Gebruik van verslavende slaap- en kalmeringsmiddelen (zoals Xanax en Valium) met 10 procent gedaald

Vorig jaar is het aantal Belgen dat zogenoemde benzo’s slikt met 200.000 gedaald. Dat is een daling van ongeveer 10 procent. Toch blijft het totale gebruik schrikbarend hoog: 2 miljoen landgenoten gebruiken elke dag dergelijke slaap- en kalmeermiddelen die verkocht worden onder merknamen als Xanax en Valium. De benzodiazepines worden afgeraden, omdat ze verslavend zijn en veel nevenwerkingen op lange

Lees meer »

Extra asbestreiniging na zware brand in Aalst: “Omwonenden krijgen ook raad geen eigen groenten te eten”

De brandweer van Aalst heeft vandaag nog eens de Eugeen Bosteelsstraat afgespoten, om zo veel mogelijk asbest te verwijderen. Dat was vrijgekomen bij de zware woningbrand maandagnacht. Ook toen is alles gereinigd, "maar veiligheidshalve is dat vandaag nog eens gebeurd", zo luidt het. "Zolang de gespecialiseerde firma niet al het asbest heeft kunnen verwijderen, moeten omwonenden ook bepaalde aanbevelingen volgen."

Lees meer »

Paul Kagame met 99 procent van de stemmen verkozen voor vierde mandaat bij presidentsverkiezingen in Rwanda

De huidige Rwandese president Paul Kagame is verkozen voor een vierde mandaat aan het hoofd van zijn land met een stalinistische score van 99,18 procent van de stemmen, zo blijkt donderdag uit de voorlopige resultaten. Daarmee scoort de 66-jarige staatsleider nog beter dan bij de presidentsverkiezingen van 2017, toen hij 98,79 procent van de stemmen achter zijn naam kreeg.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Dansinitiaties in Baudelopark draaien op volle toeren en bij SGOL proef je van echte Gentse Kroakemandels

Dag twee van de Gentse Feesten zijn volop aan de gang! In het Baudelopark draaien de dansinitiaties op volle toeren. Wie graag Kroakemandels, gezouten gefrituurde erwten, wil proeven moet bij SGOL onder de stadshal zijn. Het is rond de 30 graden in de stad, maar later op de avond gaat het mogelijks onweren. Met het oog daarop zijn constructies op

Lees meer »

Monitor van taalkampen bij Le Crayon in Kuurne op non-actief gezet na klachten van misbruik: “Onderzoek loopt”

Talencentrum ”Le Crayon” vzw uit Kuurne heeft een van hun monitoren op non-actief gezet nadat er ouders de organisatie contacteerden met klachten. “Er loopt een onderzoek naar die monitor en wat er gebeurd zou zijn”, vertelt Sharon Carrein, de advocaat van Le Crayon. Het zou gaan om misbruik van kinderen.
The post Monitor van taalkampen bij Le Crayon in

Lees meer »